Wwa Ursus. Mamie Jeżynek jednak ma się na życie :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 20, 2010 9:06 Re: Wwa Ursus. 6 MALUSZKÓW 7 tyg. PILNIE DT!!!!!!!!! FOTO str.33

ja chcę Jeżyna :1luvu:

no bo powiedz sama: czy nie należy mi się od życia chociaż jeden normalny, fajny pingwin :crying: ???
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pon wrz 20, 2010 9:11 Re: Wwa Ursus. 6 MALUSZKÓW 7 tyg. PILNIE DT!!!!!!!!! FOTO str.33

noir rozkochala w sobie wszystkich, ktorzy wczoraj ja poznali, a szczegolnie mojego faceta, ktory juz od drzwi stwierdzil, ze jest piekna. Przez caly wieczor siedziala z nami na lozku, ze stresu zabrudzila nam cala narzute. Do kuwety chyba jej za daleko, jeszcze sie boi tam isc. W nocy zaczelo sie lobuzowanie, polwanie na ogon psa, ganianie speszonego i zdezorientowamego Jokera, skakanie po meblach. Dzis kupilam karme d'a Juniorow, mala chetnie wcina, brzuszek juz nie taki napiety, ale wciaz banka. Nunu to juz swoja dziewczyna :)

Wielbladzio, jesli cale rodzenstwo jest tak rozkoszne to brac brac brac.
kocia mama Jokera, Nunu i Pankraca :D

asantir

Od: Wto wrz 14, 2010 19:53

Post » Pon wrz 20, 2010 10:17 Re: Wwa Ursus. 6 MALUSZKÓW 7 tyg. PILNIE DT!!!!!!!!! FOTO str.33

Jak oglądam te zdjęcia, to zaczyna mi brakować kociaków w domu... :roll:
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Pon wrz 20, 2010 10:19 Re: Wwa Ursus. 6 MALUSZKÓW 7 tyg. PILNIE DT!!!!!!!!! FOTO str.33

VVu pisze:Jak oglądam te zdjęcia, to zaczyna mi brakować kociaków w domu... :roll:

mam zgloszenie polrocznej wyrzuconej tri :twisted: :wink:
wiek akuratny do rozrabiania :roll:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Pon wrz 20, 2010 11:39 Re: Wwa Ursus. 6 MALUSZKÓW 7 tyg. PILNIE DT!!!!!!!!! FOTO str.33

Maryla pisze:mam zgloszenie polrocznej wyrzuconej tri :twisted: :wink:
wiek akuratny do rozrabiania :roll:
8)
Gdybyśmy mogli wziąć nowe koty, to chyba właśnie mamy nowe u nas, na Kole... :cry:
Chciałem wrzucić link, ale się powstrzymałem - to by było, jak (mam nadzieję, że genowefa się nie obrazi, hi, hi...) zrobienie qpy do czyjejś, już przepełnionej, kuwety :twisted: ....
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Pon wrz 20, 2010 21:20 Re: Wwa Ursus. 6 MALUSZKÓW 7 tyg. PILNIE DT!!!!!!!!! FOTO str.33

6 - 2 = 4 :mrgreen: Dziś burasię zabrała seidhee do DT :1luvu:

Jeszcze niech się znajdzie DT/DS dla dwóch i obiecuję, że przesanę marudzić.

asantir, sorry za zamęczanie Cię smsami, ale dopiero teraz mam dostęp do forum. Mam nadzieję, że wizyta u wet wypadła pomyślnie.
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Pon wrz 20, 2010 21:54 Re: Wwa Ursus. 6 MALUSZKÓW 7 tyg. PILNIE DT!!!!!!!!! FOTO str.33

e tam, zameczanie, nie ma sprawy.
Bylysmy u weterynarza, powiedzial, zebydawac tylko sucha karme dla juniorow, bez saszetek na razie, dostala cos na te paskudne glisty, jokerowi tez wzielam tabletke, ale cos nie chcial jej zjesc, wiec obawiam sie, ze polowa zginela gdzies pod szafka (a mial ja w saszetce z lososiem ulubionej!) cwaniak. Mala ciagle nie chce zalatwiac sie w kuwecie, mimooz kuweta stoi w pokoju, zabrudzila piekny domek ltoru zrobilam jej z poduszki ipidelka na prezenty, juz wyrzucone, jeszcze by sie nauczyla, ze to kuweta. Moze sie przerzuci na zwykla kuwetke. Mam z nia troche problemu jesli chodzi okarme, bo wyjada jokerowi po trochu kitekata, ktory jest dla doroslych, ale swojego whiskasa tez je, wiec moze nic jej nie bedzie. Za tydzien idziemy na kontrole. :) teraz, na noc, oczywiscie glupawka, atakowanie koldry, ganianie Jokera, walka z butelkami wody i moja ksiazka. W dzien w miare spokojnie, na noc mala torpeda :)

asantir

Post » Wto wrz 21, 2010 8:34 Re: Wwa Ursus. 6 MALUSZKÓW 7 tyg. PILNIE DT!!!!!!!!! FOTO str.33

Genowefa, po twoim wyjściu mój TŻ oznajmił stanowczo:
-Pacynka.
Ja: -Że co?!
- Będzie się nazywała Pacynka. No popatrz, jak ona wygląda.

No to jest Pacynką. Strasznie darła ryja w nocy :evil: Trochę dziczy, ale dziś rano dała się wymiziać i nawet wlazła mi na kolana i mruczała. Za parę dni, jak ją odrobaczę i przetestuję, wypuścimy ją na salony.

-> Asantir, ja bym ci radziła zmienić Whiskasa i Kitekata na coś pożywniejszego, np. Orijen czy Acanę. To są karmy dobre i dla kociąt, i dla dorosłych.

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Wto wrz 21, 2010 8:42 Re: Wwa Ursus. 6 MALUSZKÓW 7 tyg. PILNIE DT!!!!!!!!! FOTO str.33

To jak, dostanę pingwinka...?
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Wto wrz 21, 2010 10:45 Re: Wwa Ursus. 6 MALUSZKÓW 7 tyg. PILNIE DT!!!!!!!!! FOTO str.33

nad zmiana karmy nediemy debatwac zpania wet jak juz brzuch przestanie szalec :) noir nadal ma w nosie kuwete i zalatwia sie w trudno dla mnie dostepnych miekscach. Cala nc przespala ze mna na poduszce co jakis czas wstajac by dokuczyc Jokerowi. Ogolnie to juz estdomowa. Tylko ta kuwetka...

asantir

Post » Wto wrz 21, 2010 10:59 Re: Wwa Ursus. 6 MALUSZKÓW 7 tyg. PILNIE DT!!!!!!!!! FOTO str.33

asantir pisze:nad zmiana karmy nediemy debatwac zpania wet jak juz brzuch przestanie szalec :) noir nadal ma w nosie kuwete i zalatwia sie w trudno dla mnie dostepnych miekscach. Cala nc przespala ze mna na poduszce co jakis czas wstajac by dokuczyc Jokerowi. Ogolnie to juz estdomowa. Tylko ta kuwetka...

A u genowefy kuwetkowała? Może jej żwirek nie pasuje? A może ma do dyspozycji zbyt wiele przestrzeni i nie chce jej się biegać tak daleko? Ja miałam taką sytuację, że wyadoptowana przeze mnie kotka sikała poza kuwetą. Jej opiekunowie już prawie chcieli ją oddać, aż w końcu okazało się, że w ich dużym domu potrzebna była druga kuweta, żeby kicia nie musiała za daleko chodzić :) Sikanie się skończyło :)

seidhee

Post » Wto wrz 21, 2010 13:03 Re: Wwa Ursus. 6 MALUSZKÓW 7 tyg. PILNIE DT!!!!!!!!! FOTO str.33

kuwete ma w pokoju ale umilowala sobie miejsce za glosnikiem, moze wstydliwa jest? :)

asantir

Post » Wto wrz 21, 2010 21:31 Re: Wwa Ursus. 6 MALUSZKÓW 7 tyg. PILNIE DT!!!!!!!!! FOTO str.33

asantir -to wstaw jej za ten głośnik kuwetę, nawet małą miskę ze żwirkiem. Wypierz też wszystkie rzeczy, które zasikała, żeby nie kojarzył jej się zapach.

U mnie te kociaki siedziały w klatce i tam miały kuwetę. Ogólnie nie miały innego wyjścia jak się do niej załatwiać. Jak je pierwszy raz wypuściłam na pokoje, to niektóre posrały się po kątach. Teraz jak biegają, to mają kuwetę wystawioną na zewnątrz klatki i nie zauważyłam już żadnych niespodzianek.

Ja ogólnie mam taki zwyczaj, że kota wypuszczam na mieszkanie z łazienki, czy klatki dopiero jak jestem pewna, że wie o co chodzi z kuwetą. Ale zdaję sobie sprawę z tego, że jednym małym kociakiem to może być nie do zrealizowania.

seidhee - fajnie, że mała ma wreszcie jakieś imię :) My kompletenie nie mieliśmy pomysłu i nazywaliśmy ją Szara. Widać nie nasz był to kot :)

Wielbłąd naprawdę chcesz kociaka 8O Myślałam, że żartujesz sobie. Ale chyba dopiero po 2 października. O ile pingwiny nie znajdą domów wcześniej, bo zrobiłam im allegro. Nawet ktoś dzisiaj dzwonił z tego allegro, ale na propozycję osiatkowania balkonu stwierdził "nie dajmy się zwariować" i że obok mieszka pani, która ma siedem kotów i jeszcze jej żaden przez okno nie wypadł. Kocham takich mądrali, kocham wystawiać allegro :roll:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Wto wrz 21, 2010 21:35 Re: Wwa Ursus. 6 MALUSZKÓW 7 tyg. PILNIE DT!!!!!!!!! FOTO str.33

Niby żartowałam, ale po 4 października (bo 4., od razu po kastracji, odwożę Totunię do nowego Domu. a Tulca mamy odwieźć 2.) całkiem na poważnie mogłabym 1 lub 2 wziąć.

Wielbłądzio

Post » Śro wrz 22, 2010 7:39 Re: Wwa Ursus. 6 MALUSZKÓW 7 tyg. PILNIE DT!!!!!!!!! FOTO str.33

genowefa pisze:seidhee - fajnie, że mała ma wreszcie jakieś imię :) My kompletenie nie mieliśmy pomysłu i nazywaliśmy ją Szara. Widać nie nasz był to kot :)

Mój TŻ ją strasznie lubi, powiedział wczoraj, że to "najpiękniejszy kot, jakiego mieliśmy" :lol:
Śmieszna jest, lubi głaskanie, ale jeszcze trochę się boi - potrafi kręcić się wokół mnie, mruczeć i ocierać o pralkę i sedes, a jak wyciągam do niej rękę, to zwiewa pod wannę. Ale pracujemy nad nią 8)

seidhee

[poprzednia][następna]