TRAGEDIA 63koty eksmitowane z mieszkania- błagam o pomoc! II

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 30, 2009 10:59 Re: TRAGEDIA 63koty eksmitowane z mieszkania- błagam o pomoc

honda11 pisze:12 ) dziewczynka
Obrazek

21 ) dziewczynka
Obrazek

8 ) dziewczynka
Obrazek

13 ) chlopczyk
Obrazek

15 ) chlopczyk
Obrazek

19 ) chłopczyk
Obrazek

potrzebne domki !!!

PILNIE DT......dla nich to szansa na przezycie...
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Czw kwi 30, 2009 11:06

zauważyłam, że tu jedna osoba pisała o tabletkach, też mam takiego kota, nawet się na rozkruszone tabletki nie da nabrać, dawałam mu metranidazol bo miał lamblioze, naprawde nie było sposobu na niego, metronidazol jest gorzki zaczął sie pienić i pluł, dlatego rozumiem i wytrwałości życze, polecam obcięcie pazurków:-)
ech jakie te koty biedne, ja mam 5 i właśnie szukam im domku by nie mieć kiedyś 80 :-(

cangu

Od: Pt maja 09, 2008 21:17

Post » Czw kwi 30, 2009 11:12

aga9955 pisze:Wnerwiona jest coraz bardziej wnerwiona...:( czuje sie dobrze ale nie wylazi wcale z domku..siedzi w nim i dziczy. Zal mi jej strasznie. Wiem ze ta zmiana jest dla niej koszmarna. Jest sama, nie ma sie do kogo przytulic....i boi sie mnie. A ja jej....boje sie kiedys mi skoczy na twarz...jest zle:(

Ja podpatrzyłam kiedyś Grazynę jak oswajała kocice. Miała na patyku przyczepione ptasie pióro (dosyc duże) i tym piórem głaskala kota. Bezpieczna była ręka i z czasem kot polubil tego typu pieszczoty i potem juz szło ręką i to całkiem sprawnie i szybko.
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Od: Pt sty 07, 2005 21:13

Post » Czw kwi 30, 2009 11:13

safiori pisze:
aga9955 pisze:Wnerwiona jest coraz bardziej wnerwiona...:( czuje sie dobrze ale nie wylazi wcale z domku..siedzi w nim i dziczy. Zal mi jej strasznie. Wiem ze ta zmiana jest dla niej koszmarna. Jest sama, nie ma sie do kogo przytulic....i boi sie mnie. A ja jej....boje sie kiedys mi skoczy na twarz...jest zle:(

Ja podpatrzyłam kiedyś Grazynę jak oswajała kocice. Miała na patyku przyczepione ptasie pióro (dosyc duże) i tym piórem głaskala kota. Bezpieczna była ręka i z czasem kot polubil tego typu pieszczoty i potem juz szło ręką i to całkiem sprawnie i szybko.

to jest git, ja tak bede oswajac lodzkie schroniskowce, dzieki za podpowiedz!

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Czw kwi 30, 2009 11:15

safiori pisze:

dzieki:) sprobuje....wlasnie myslalam zeby ja oblaskawic troszke na odleglosc. Reka w rekawicy wyglada groznie no i przyjemnosc glaskania srednia.
Sprobuje z patyczkiem i pioreczkiem. Zakupie dzis i bedziemy probowac. Bardzo mi zalezy na jej oswojeniu....jest taka malenka i biedna....az chce sie ja przytulic...a to warczy jak bitbull
Obrazek

aga9955

Post » Czw kwi 30, 2009 11:23

jak ja was wszystkich podziwiam! :-( gdyby nie to, że sama prosze bo nie mam to odrazu bym się coś dołożyła, mówi się, że pieniądze szczęścia nie dają ale tym tutaj są teraz tak potrzebne, wiem ile co kosztuje, a ile idzie wody, środków czystości, prądu na pranie zanieczyszczonych posłań, tego się nie liczy ale tak naparwde to jest też duży wykoszt, każda tabletka kosztuje, podziwiam was ja "na raz" moge opiekować się tylko jednym przy większej ilości chorych kotów bym chyba zwariowała bo to 24 godziny na dobe pracy a przecież każdy ma też inne obowiązki

cangu

Od: Pt maja 09, 2008 21:17

Post » Czw kwi 30, 2009 11:30

praca nad wsparciem finansowym dla leczenia Stelli w toku
mam nadzieję że jeszcze dzisiaj uruchomimy środki :)
Obrazek

Ania Z

Od: Śro lip 07, 2004 10:34

Post » Czw kwi 30, 2009 11:32

Ania Z pisze:praca nad wsparciem finansowym dla leczenia Stelli w toku

znaczy sie po ludzku przelew poszedl:) dzieki Anka w imieniu Iwci.
Obrazek

aga9955

Post » Czw kwi 30, 2009 11:36

aga9955 pisze:

jeszcze nie poszedł, czekam na potwierdzenie i jeden papier i pójdzie :)
niestety Fundacja to masa biurokracji :(
Obrazek

Ania Z

Post » Czw kwi 30, 2009 11:40

Ania Z pisze:
aga9955 pisze:

jeszcze nie poszedł, czekam na potwierdzenie i jeden papier i pójdzie :)
niestety Fundacja to masa biurokracji :(
8O 8O ....ok ja sie znam. W kazdym razie sprawa pilna.
Obrazek

aga9955

Post » Czw kwi 30, 2009 13:14

przelew poszedł :)
udało się przed 14 :)
Obrazek

Ania Z

Post » Czw kwi 30, 2009 13:37

Ania Z pisze:przelew poszedł :)
udało się przed 14 :)

dziekujemy
Obrazek

aga9955

Post » Czw kwi 30, 2009 15:38

Aniu, wielkie dzieki za przelew dla Iwci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rozmawialam z Magda, antybiotyk udalo sie podac dzieki rekawicom Zabers :1luvu: Nie dostal tylko ten kotek swiezo wykastrowany, dostanie w przyszlym tygodniu. Nie dostala tez Marcysia, bo jest na odchuchaniu u Madzi. Je pieknie, czuje sie dobrze, a jesli bedzie trzeba dostanie potrzebne leki.

Nadal blagamy o DT :!:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Czw kwi 30, 2009 16:00

jerzykowka pisze:Aniu, wielkie dzieki za przelew dla Iwci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rozmawialam z Magda, antybiotyk udalo sie podac dzieki rekawicom Zabers :1luvu: Nie dostal tylko ten kotek swiezo wykastrowany, dostanie w przyszlym tygodniu. Nie dostala tez Marcysia, bo jest na odchuchaniu u Madzi. Je pieknie, czuje sie dobrze, a jesli bedzie trzeba dostanie potrzebne leki.

Asiu a poprawki sterylek???
Obrazek

aga9955

Post » Czw kwi 30, 2009 17:20

aga9955 pisze:
jerzykowka pisze:Aniu, wielkie dzieki za przelew dla Iwci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Asiu a poprawki sterylek???

mysle....co by tu wymyslic z czarnuszkami:)
Ostatnio edytowano Czw kwi 30, 2009 17:22 przez aga9955, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

aga9955

[poprzednia][następna]