Klub Kotów Niewidzących i Niedowidzących

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 04, 2009 23:58

Witajcie,
nie wiem jakim cudem Bazyliszkowa wynalazła Lunę 8O
chyba jasnowidząca :lol:

alessandra pisze:czy Luna potzrebuje diagnozy dr Garncarza w sprawie uratowania oczka?

Ola, byłam z Luną u dra Garncarza. Potraktował nas bardzo miło,
potwierdziła się opinia, że to wspaniały człowiek.
Za konsultację policzył taniej
i na operację też będzie rabat.
Rozpoczęłyśmy już leczenie oczek.

Bardzo serdecznie Wam dziękuję za zainteresowanie losem Luny.
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Czw mar 05, 2009 0:08

Gacek&Puchatek&Łapek&Maszeńka
[/URL]ObrazekObrazek

Duduś

Od: Czw kwi 15, 2004 9:16

Post » Czw mar 05, 2009 0:29

Witajcie. :D
Po drobnych perypetiach doszło do ustaleń - Steve/Sonek z elbląskiego schronu mieszka u mnie. Niniejszym wyrażam oficjalną zgodę na używanie wizerunku Sonka, jako emblematu Klubu Ślepaczków. :wink:
Niestety, jest to jedyne, co mogę zrobić w ramach wsparcia, gdyż oprócz Sonka mam pod opieką 20 innych kotów, w tym spore grono niepełnosprawnych na różne sposoby.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Czw mar 05, 2009 9:13

marcjannakape pisze:

Tam jest potrzebna powazna kwota i taka "na wczoraj".
Głosowanie marcowe bedzie dopiero po 25, a to duzo czasu.
A mamy parę złotych na funduszu alarmowym - kto jest za jego przekazaniem na Lunę?

Głosy potyrzebne na "wczoraj" - potrzebujemy jeszcze 6 głosów za, aby wysłac pieniązki!
Do roboty! :P
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Czw mar 05, 2009 9:16

marcjannakape pisze:
marcjannakape pisze:

Tam jest potrzebna powazna kwota i taka "na wczoraj".
Głosowanie marcowe bedzie dopiero po 25, a to duzo czasu.
A mamy parę złotych na funduszu alarmowym - kto jest za jego przekazaniem na Lunę?

Jeszcze bazarki na Lunkę
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=89728&highlight=

Głosy potyrzebne na "wczoraj" - potrzebujemy jeszcze 6 głosów za, aby wysłac pieniązki!
Do roboty! :P
[/URL]ObrazekObrazek

Duduś

Post » Czw mar 05, 2009 9:18

Lunka

majka2006

Od: Śro paź 15, 2008 8:19

Post » Czw mar 05, 2009 10:54

Kicia_ pisze:A we wrocławskim schronisku kolejna ślepinka:
Obrazek

Ślepinka trafiła do schroniska przyniesiona przez karmicielkę. Mieszkała w jakiejś szopie, którą na wiosnę właściciel ma zamiar zacząć użytkować i los kotów jest przesądzony. Nie wiem jak radziła sobie na wolności, ale udało jej się przeżyć. Teraz czeka w schronisku na domek.
ObrazekSKARBONKA ZAPRASZA!!!

Kicia_

Od: Pt lut 29, 2008 20:33

Post » Czw mar 05, 2009 11:01

Agn pisze:Witajcie. :D
Po drobnych perypetiach doszło do ustaleń - Steve/Sonek z elbląskiego schronu mieszka u mnie. Niniejszym wyrażam oficjalną zgodę na używanie wizerunku Sonka, jako emblematu Klubu Ślepaczków. :wink:
Niestety, jest to jedyne, co mogę zrobić w ramach wsparcia, gdyż oprócz Sonka mam pod opieką 20 innych kotów, w tym spore grono niepełnosprawnych na różne sposoby.

Agn, Twoja zgoda względem wizerunku Sonka dla klubu to super interes, jak pomysle, ile nas by to kosztowało... :roll: :wink:
to wystarczająca oferta i super,że trafiłas do nas- ja troche za szybko i za dużo biegam ti i tam, więc czasem coś sie pomyli starszej pani :oops: , wązne,że już wyjaśniło sie :D
jako wkupne jednak nie odpuścimy i domagamy sie fotoreportazu z pierwszych wrażeń Sonka :lol: nie ma tak łatwo :wink:

Kiciu, koteczka jest już na pierwsej stronie z prośbą o pilne dt oraz na nk w mojej galerii kotków wyjątkowych z takim samym apelem

Marcjanna, dopisz mnie do głosów na Lunę, pzry okazji Delfinku wilekie :oops: , oczywiście za szybko latałam i nie doczytałam informacji,że koteczka juz po wizycie u dr Garncarza, teraz tylko operacja jak najszybciej i wyzdrowienie Luny najwazniejsze, resztę znajdziemy :ok:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw mar 05, 2009 11:26

Ja tez za Lunka.

Ale kicie Kici_z Wroclawia powinna tez sie znalezc pod nasza opieka. Zeby choc ogloszen przypilnowac. Bo dzieki nim moze wyjsc stamtad.
Ja nie bardzo sie w tym poruszam, ale sa genialni specjalisci, ktorzy potrafia pieknie opisac.
Czy z tych ogloszen ktore juz sa byl juz jakis choc minimalny odzew?

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw mar 05, 2009 11:32

Lidka pisze:Ale kicie Kici_z Wroclawia powinna tez sie znalezc pod nasza opieka. Zeby choc ogloszen przypilnowac. Bo dzieki nim moze wyjsc stamtad.
Ja nie bardzo sie w tym poruszam, ale sa genialni specjalisci, ktorzy potrafia pieknie opisac.
Czy z tych ogloszen ktore juz sa byl juz jakis choc minimalny odzew?

W niedzielę dowiem się więcej szczegółów na jej temat (wiek, stan zdrowia), zrobię zdjęcia lepszej jakości i poproszę Wrocławianki, z pewnością porobią jej ogłoszenia. Dam znać po niedzieli jak nam idzie.
ObrazekSKARBONKA ZAPRASZA!!!

Kicia_

Od: Pt lut 29, 2008 20:33

Post » Czw mar 05, 2009 22:38

Założyłam nowy wątek, żeby opowiadać o Lunce. Ale rzeczywiście podobieństwo ślepinek - Lunki i Maszki jest zaskakujące i niezwykłe.
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4144059#4144059
[/URL]ObrazekObrazek

Duduś

Post » Pt mar 06, 2009 9:32

Marcowy licznik to już 130zł

Zaksięgowane na ten moment wpłaty (wg alfabetu):
Aleksandra59
alessandra
barba50
Bazyliszkowa
Duduś

marcjannakape
Nah
Patsy
puss

Dziekujemy!
Obrazek

marcjannakape

Post » Pt mar 06, 2009 9:46

Mój głos na Lunkę
Legnica

Post » Pt mar 06, 2009 11:18

marcjannakape pisze:3 bardzo zżyte koty traca dom :cry: W tym jeden ślepaczek :cry:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=89457

Kocie Życie pisze:PILNE!
Trzy kocurki o fantastycznych niepowtarzalnych charakterach, każdy inny na swój sposób.
(…)
Rudo-biały Jurand to przyjaciel wszelkich istot. Ma 4 lata. Lubi ludzi i zwierzęta, również psy. Spokojny i oddany przyjaciel. Urodził sie bez oczu ( nie wykształciły sie) W nowym mieszkaniu bardzo szybko sie uczy ''topografii" i nie można praktycznie zauważyć, że kot nie widzi.
Jurand ma za sobą bardzo smutna historie. Mieszkał kiedyś z starsza Panią , która zmarła i kocurek wylądował w schronisku. Na szczęście udało sie go zabrać i oddać do adopcji. To fantastyczny kot. Jego niewidomość nic mu nie przeszkadza poza wyjściem z mieszkania, bardzo boi sie wychodzenia . Tylko w domu czuje sie bezpiecznie i normalnie.
Obrazek Obrazek
(…)
Wszystkie trzy kocurki są zdrowe, wykastrowane i zaszczepione. Eto i Gandalf dołączyły do Juranda jako 2 miesięczne maluszki. Zdajemy sobie sprawę ,ze ciężko będzie wydać do adopcji trzy koty razem ale może... są bardzo zaprzyjaźnione , może chociaż dwa.
Kocurki oddawane są do adopcji z powodu wyjazdu właścicielki za granice. Niestety nie ma w tej chwili innego wyjścia :(
Adopcja jest dość pilna, mamy czas do końca marca ...później trzeba zwolnić mieszkanie i kocurki muszą sie wyprowadzić :(
Kocurki mają:szczepienie, odrobaczenie, kastracja. odpchlenie, książeczka zdrowia, test na FIV, test na białaczkę
Kontakt: Medira
telefon: 783804801
eMail: fawroclaw@gmail.com
Obrazek

marcjannakape

Post » Pt mar 06, 2009 11:38

znam sprawę , Marcjanna :( cudem byłoby znaleźć jeden dom dla wszystkich, o Jurandzie dowiedizałam sie , jak juz biały był u mnie, bo pewnie bym go wzieła, to super kotek...

wstawię w takiej formie kotki do galerii na nk, tylko czas, czas nas goni, a one nie znają innego mieszkania , jak to, w którym sa, zawsze razem...
wstawie na pierwsza z apelem o pilne dt

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

[poprzednia][następna]