Wątek FF

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 23, 2009 21:10 Re: Wątek FF- Pektynka i dzieci

Odnalazłam ten wątek i momentalnie przyszedł mi do głowy cytat z Beatlesów: "Is there anybody going to listen to my story...?"
:|

I w sumie to nie wiem co pisać bo dzieje sie dużo , ale ... :?

Może w skrócie: dużo łapię i sterylizuję., W tym roku będzie rekord bo juz mam na koncie 108 wyciętych kocic i trzy suki.
Rozreklamowałam tanie sterylki via fundacja i trochę ludzi dzwoni i wycina...
Niestety, wielu musze namawiać i finansować zabiegi z własnej kieszeni. Bo wiem, że jesli nie zapłacę, to kociaki będa lądowały w szambie albo w wiadrze z wodą.
Prawie codziennie jestem na łapance z klatką. czasami robię kilka podejść dziennie.
Problem w tym, ze nie mam czym płacić za zabiegi.
Miałam 20 sterylek ekstra, załatwionych w schronisku. Ale i to się szybko skończyło.

Słabo, bardzo słabo z adopcjami.
Co prawda kociaków mam tyle co nic, ale jeszcze nigdy nie było takiej posuchy w adopcjach. Tzn dzwonią, ale jacyś kretyni. O oddaniu kota nie może być mowy.

Z finansami słabo.
Wszystko co wpływa pakuję w koty i paliwo i nie mam nadal na spłatę zadłużenia za czynsz kociarni. Nie mam za co zreperowac piecyka gazowego, ani pralki.

A najgorsze jest to, że zaczynam wysiadać psychicznie.
Dołożyło się do tego parę śmierci kociaków znalezionych za późno. Ale główny powód jest ten sam co u wszystkich kociarzy-hurtowników.
Z tego wszystkiego nie jestem w stanie spojrzec nawet na akcesoria do robienia biżuterii, mimo iz mam zamówienia. I wiele, wiele innych rzeczy, na które nie miejsce na tym forum.
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Czw wrz 24, 2009 10:03 Re: Wątek FF - sterylkowa kampania wrześniowa

:(
Postaram się w weekend jakiś bazarek wystawić

katikot

Od: Pt paź 26, 2007 23:31

Post » Czw wrz 24, 2009 16:50 Re: Wątek FF - sterylkowa kampania wrześniowa

katikot pisze::(
Postaram się w weekend jakiś bazarek wystawić

Dziękuję.
www.fundacjafelis.org

Kasia D.

Post » Czw wrz 24, 2009 21:06 Re: Wątek FF

Kilka wczorajszych fotek:

Czapeczka:
Obrazek

Kaczorek:
Obrazek

Naleśnik (myty przez Czapeczkę)
Obrazek

I moja ukochana psina, Misia ( nie do adopcji)
Obrazek
www.fundacjafelis.org

Kasia D.

Post » Sob wrz 26, 2009 9:15 Re: Wątek FF

Imponujące masz to osiągnięcia w tym roku, podobnie jak w poprzednich. Trzymaj się!
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Od: Wto maja 02, 2006 7:58

Post » Nie wrz 27, 2009 13:42 Re: Wątek FF

katikot

Post » Nie wrz 27, 2009 13:54 Re: Wątek FF

cześć Kasia, dobrze żeś wygrzebała wątek 8)
Obrazek

Ruach

Od: Pt sty 05, 2007 8:40

Post » Nie wrz 27, 2009 15:16 Re: Wątek FF

ehhh...no i następne kociaki... :(

Nie u mnie, ale trzeba było szybko organizować mamkę bo to maleństwa okropne, ważą po 10dkg.

Padło na Pektynkę, bo ona jest wzorowa matka-Polka.
Zaraz ją wieziemy do maleństw ze znajomą, u której Pekti się tymczasuje ze swoimi maluszkami.

Ze złych wieści: Felinek (bo z Felina) ma na 99% białaczkę.
Leukocyty gigantyczne, granulocyty takoż. Wychudł, nie myje się (fuj). Ale mruczy i je za trzech.
Nerki i wątroba w porzadku.
Jutro robimy test i ruszamy z Virbagenem Omega.
Na Virbagen szukam sponsora/ów :(
www.fundacjafelis.org

Kasia D.

Post » Nie wrz 27, 2009 15:27 Re: Wątek FF

o matko, Kasia, to straszny pieniądz jest :( :cry: :cry:
tu potrzeba kilku sponsorów...

opiekuję się z moją wetka dwoma bialaczkowcami, ktore są leczone virbagenem, więc wiem jakie są to koszta :(

mocne :ok:
Obrazek

Ruach

Od: Pt sty 05, 2007 8:40

Post » Nie wrz 27, 2009 22:04 Re: Wątek FF - kto jedzie do Krakowa? Płomyczek ma dom...

No w końcu jedna dobra wiadomość: czekoladowa szylkretka z działek, zwana fundacyjnie Płomyczkiem, z racji wyraźnego rudego pasemka centralnie na czole, znalazła dziś dom w Krakowie, dzięki Miuti ( Miuti, dziękuję jak najserdeczniej!)

Druga dobra wiadomość to ta, że Pektynka przyjęła maluszki i karmi jak głupia :D
www.fundacjafelis.org

Kasia D.

Post » Wto wrz 29, 2009 14:43 Re: Wątek FF - kto jedzie do Krakowa? Płomyczek ma dom...

I co z Felinkiem?
Znalazł się transport dla Płomyczka?

katikot

Post » Wto wrz 29, 2009 18:45 Re: Wątek FF - kto jedzie do Krakowa? Płomyczek ma dom...

Nie chce mi się szukać wątku "śmiech i humor" na KŁ a jest nowy filmik z kotem Simona.
Oto on:

http://www.youtube.com/watch?v=uOHvZjiD ... r_embedded

rewelacja!

jak zwykle zresztą.

PS
Felinkowy test białaczkowy wyszedł ujemny! 8O
Ale, niestety po 5-ciu dniach marbocylu leukocyty nie drgnęły. :(
www.fundacjafelis.org

Kasia D.

Post » Pt paź 02, 2009 11:05 Re: Wątek FF - kto jedzie do Krakowa? Płomyczek ma dom...

Dziś, dla odmiany, o psich panienkach, które trafiły do mnie, bo nikt ich nie chciał.
Niedaleko Puław, na głuchej wsi w środku lasu , suka oszczeniła się w wykopanej w ziemi norze pod opuszczonym domkiem letników.
Dokarmiał ją sąsiad dojeżdżający codziennie z Puław, oraz sąsiadka zza płotu. Gdy szczeniaki ( 4 suczki) miały 8 tyg. zrobiło się niebezpiecznie bo i jezdnia i chłodne noce.
Żadne ze schronisk w regionie nie chciało przyjąć psiej rodzinki. Zrozpaczona urzędniczka z gminy w Żyrzynie dzwoniła do mnie i szukała pomocy.
No i przywiozłam , ulokowałam w "przedpokoju" kociarni ( taki długi wąski korytarzyk) a mamusia od razu na sterylkę.
Lubelskie dzienniki zamieściły fotki szczeniąt i jedna panna poszła od ręki, do bardzo dobrego domu.
Pozostała trójka jest u mnie i demoluje kociarnię, straszy królika a mnie przyprawia o zawał serca bo wybiegają na spacer i nie chcą wracać na moje nawoływania :evil:

Sunie są ufne, kochane, odrobaczyłam je i zaszczepiłam.
Mamusia jest wagi +/-12kg i one będą podobne.

Gdby ktoś szukał młodego żywiołowego psiaka do domu z ogrodem, albo nawet i do mieszkania- to polecam bo ładne są , inteligentne, zdrowe i przekochane.

Obrazek Obrazek Obrazek

PS
Dostałam dziś zdjęcia Migotki z nowego domu.
Obrazek
www.fundacjafelis.org

Kasia D.

Post » Pt paź 02, 2009 11:42 Re: Wątek FF - kto jedzie do Krakowa? Płomyczek ma dom...

Sunie śliczne, i każda inna :)

Kciuki za jak najwięcej najlepszych domków :ok:

A z tym Funduszem Kastracyjnym to nie bardzo rozumiem, ale ja ostatnio inteligentna inaczej jestem :oops: - wpłaca się na kastrację konkretnego kota czy po prostu na kastrację działkowca? I wtedy są wstawiane na stronę, po kastracji? Bo nie widzę oczekujących.
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pt paź 02, 2009 12:08 Re: Wątek FF - kto jedzie do Krakowa? Płomyczek ma dom...

Bo ja sama namieszałam. Napisałam o FK a potem załatwiłam sobie 20 darmowych sterylek ekstra w schronie.
Jeszcze jedna mi została. I dlatego nie rozwijałam dalej tematu na stronie fundacji
Wpłaca się na FK a jak sie uzbiera na kocicę to ja tnę jakąś. Niekoniecznie działkową. Jakąś wolnożyjącą a niewyciętą.
www.fundacjafelis.org

Kasia D.

[poprzednia][następna]