Ciachamy bezdomność cały rok, cz.2, Licznik: 351 + 151= 502

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 20, 2009 22:10

Co prawda dzis już padam po bardzo zagonionym dniu, ale dla porządku napisac muszę, że.... na ciachu dziś byli : Kiwaczek, Giorgo, Libia, Gabon i Tosca , oraz wolnożyjąca kotecka złapana przez karmicielkę :D Przy okazji odebrany został z lecznicy piesek, którego ktoś przywiązał do ogrodzenia przed lecznicą :( Mała sunia pojechała na tymczasik do Adrii.
ObrazekObrazek

Cichy Kąt

Od: Czw lut 21, 2008 21:25

Post » Sob lut 21, 2009 11:03

mój Gabonek ciachniety 8)

Batka

Od: Pt paź 24, 2003 11:38

Post » Nie lut 22, 2009 11:15

Tak Batka Twój Gabonek ciachnięty :wink: i chyba nawet nie zauważył różnicy. Zaraz po powrocie z lecznicy chciał jeść......... On dalej straszny żarłok i chyba jego życiowym celem jest dorównać wielkością Maćkowi :twisted: Nie jest jednak na mnie obrażony za tą jednodniowa głodówkę, bo dalej przychodzi pod kołderke spać i mruczeć :D

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Pon lut 23, 2009 22:30

W piątek ciachnięta zostala jeszcze jedna koteczka z Radzionkowa. Operatorem calej akcji byl TŻ od majkowca. Dzisiaj koteczka z Rudy Śl., którą zlapal na sterylke robwoj :)
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Pon lut 23, 2009 22:54

Adria toć ja ujęłam tą radzionkowską koteckę, tylko myślałam, że to karmicielka ją złapała :twisted:
A kto to taki robwoj, bo może mi infekcja dziąsła mózg objęła, ale nic mi to nie mówi :wink:

Barbara Horz

Post » Wto lut 24, 2009 19:36

Dziś się okazało, że popierniczyło mi się jak zajączkowi w lesie :wink: Chyba ostatnio nie słucham co do mnie ludzie mówią. Jakiś urlop by się przydał . W piątek były dwie kotecki wolno żyjące ciachnięte :wink: , a i wiem już kto to robwoj :oops:
Dziś pozbawiony została klejnotów Gilbert z kociarni :wink: Jutro jada na kastrację dwa kocurki od niewidomej kobiety z interwencji.
Ruch jak w Rzymie :D

Barbara Horz

Post » Śro lut 25, 2009 15:47

a na jutro umówilam już karmicielke z sójczego. Ma do ciachnięcia jedną koteczkę w ciąży i dwa kocurki. Mam nadzieje, ze uda sie zlapać komplet.
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Czw lut 26, 2009 12:34

Witam Wszystkich!
Na początku wielkie GRATULACJE i szczery podziw dla Dziewczyn!!! Jestem nowa w temacie sterylizacji, ale popieram akcję całą sobą! Chciałabym jakoś pomóc, niestety (nie będę oryginalna) nie mam środków finansowych i zbyt dużo czasu, ale ten który mam chętnie przeznaczą na łapanie kotowatych. Mam też jedną ulicę w Krakowie, której koci mieszkańcy nie zostali wysterylizowani (ok 5-6 kotów, nie znam dokładnie płci i wieku, na 100% jest kotka, która w lipcu 2008 urodziła 3 maluchów). Mogłabym oddać też jakieś "precioza" na bazarki. Jeśli komuś przyda się moja pomoc i ktoś mógłby coś zrobić dla kociaków z Tenczyńskiej, proszę o kontakt.
gdzie kot w rękawiczkach czeka na mysz...

Obrazek Obrazek

Jafusia

Od: Pon sie 11, 2008 13:15

Post » Czw lut 26, 2009 17:10

Jafusia pisze:Witam Wszystkich!
Na początku wielkie GRATULACJE i szczery podziw dla Dziewczyn!!! Jestem nowa w temacie sterylizacji, ale popieram akcję całą sobą! Chciałabym jakoś pomóc, niestety (nie będę oryginalna) nie mam środków finansowych i zbyt dużo czasu, ale ten który mam chętnie przeznaczą na łapanie kotowatych. Mam też jedną ulicę w Krakowie, której koci mieszkańcy nie zostali wysterylizowani (ok 5-6 kotów, nie znam dokładnie płci i wieku, na 100% jest kotka, która w lipcu 2008 urodziła 3 maluchów). Mogłabym oddać też jakieś "precioza" na bazarki. Jeśli komuś przyda się moja pomoc i ktoś mógłby coś zrobić dla kociaków z Tenczyńskiej, proszę o kontakt.

Witaj Jafusia :)
Mamy wolontariuszki w Krakowie. Jak tylko będą miały chwile wolną odeśle je do Ciebie, bo w Krakowskich kotach one są zorientowane najlepiej :)

Dzisiaj w sprawach ciacha wszystko poszlo tak jak zaplanowalismy. W sumie wysterylizowane zosatly 3 koteczki i 4 kocury.

2 koteczki i 2 kocurki od pani z Bedzina, którą czeka eksmisja w najbliższych dniach i 1 koteczka + 2 kocurki, które zlapala karmicielka z Radzionkowa :dance:

Jutro dalszy dzien sterylek i łapanek.
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Czw lut 26, 2009 22:15

Jafusia pisze:Witam Wszystkich!

No to już :D Zapraszam do współpracy. Ja jestem ostatnio jak żołnierz z kawału: ma czym, ma gdzie, ma za co ale nie ma czego :P

Jeśli jesteś chętna do pomocy w sensie: noszenie transporterków, wożenie do weta itp. (wbrew pozorom to bardzo usprawnia robotę), to możemy sobie zrobić ekspresowe łapanko - może będziemy w trójkę, to wyłapiemy całe towarzystwo na raz. Jest tylko jeden problem - potrzebujemy dodatkowej klatki wystawowej. Jeżeli nie - trzeba będzie towarzystwo łapać na dwie raty.

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Czw lut 26, 2009 22:19

Adria pisze:Dzisiaj w sprawach ciacha wszystko poszlo tak jak zaplanowalismy. W sumie wysterylizowane zosatly 3 koteczki i 4 kocury.

2 koteczki i 2 kocurki od pani z Bedzina, którą czeka eksmisja w najbliższych dniach i 1 koteczka + 2 kocurki, które zlapala karmicielka z Radzionkowa :dance:

Macie tempo :D :ok: :ok: :ok: :ok:

starchurka

Post » Czw lut 26, 2009 22:50

starchurka pisze:
Adria pisze:Dzisiaj w sprawach ciacha wszystko poszlo tak jak zaplanowalismy. W sumie wysterylizowane zosatly 3 koteczki i 4 kocury.

Macie tempo :D :ok: :ok: :ok: :ok:

Chyba jakiś rekord chcemy pobić, albo jesteśmy zdesperowane :wink: Finanse na pierwszej stronie nie uzupełnione, bo znowu mam problem z wyciągami z banku, ale jedno jest pewne - i tak lecimy z ciachem na kredyt :(

Barbara Horz

Post » Pt lut 27, 2009 10:27

Klatki niestety nie mam, posiadam transporterek jeden (nie wiem czy się przyda - jak wspominałam w temacie sterylek jestem fioletowa... nie wiem nic :oops: ) jeśli tak mogę pożyczyć...
Jeśli może podać mi jakieś namiary na siebie na pw będzie chyba łatwej się komunikować.

Obrazek Obrazek

Jafusia

Post » Pt lut 27, 2009 10:47

Transporterek jest bardzo potrzebny, zawsze :D Byle plastikowy.

starchurka

Post » Pt lut 27, 2009 12:02

jest plastikowy :D

Obrazek Obrazek

Jafusia

[poprzednia][następna]