(4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szarcia(*),Deesiu kocham Cię (*)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 25, 2019 16:55 Re: (4) Mika(*), Tato(*), Mama(*), Szaronka (*)..co dalej?

Tylko bądź delikatna Ciociu. My Kotki nie lubimy psikania :oops:
Sabcia
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw kwi 25, 2019 17:10 Re: (4) Mika(*), Tato(*), Mama(*), Szaronka (*)..co dalej?

jolabuk5 pisze:Tylko bądź delikatna Ciociu. My Kotki nie lubimy psikania :oops:
Sabcia

Właśnie zauważyłam. A ja nie umiem delikatnie psikać... :placz: nie wiem jak, naprawdę. Bo to aerozol jest, na ranę, czyli syczy, uderza i boli. Przecież to jest ciągle samo mięso na wierzchu, bez futerka, bez niczego... Naprawdę załamka.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw kwi 25, 2019 17:16 Re: (4) Mika(*), Tato(*), Mama(*), Szaronka (*)..co dalej?

A prysniecie aerozolem na wacik, patyczek kosmetyczny i posmarowanie rany?
Wiele zwierzat boi sie dzwieku i uczucia aerozolu, latwiej przechodzi posmarowanie.
Zdrowia

FuterNiemyty

Od: Pt gru 01, 2017 11:58

Post » Czw kwi 25, 2019 17:25 Re: (4) Mika(*), Tato(*), Mama(*), Szaronka (*)..co dalej?

FuterNiemyty pisze:A prysniecie aerozolem na wacik, patyczek kosmetyczny i posmarowanie rany?
Wiele zwierzat boi sie dzwieku i uczucia aerozolu, latwiej przechodzi posmarowanie.
Zdrowia

Nad tym się zastanawiam, ale nie mam doświadczenia, - wtedy się podaje tyle samo na ranę (czy część się wchłania w wacik)? Czy np zrobić na wacik dwa psiknięcia?
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Czw kwi 25, 2019 17:26 Re: (4) Mika(*), Tato(*), Mama(*), Szaronka (*)..co dalej?

I jeszcze zapytam - muszę odkażać octaniseptem, ale nie mam (no i drogi trochę teraz dla mnie), a mam srebro koloidalne - może być? lbo co innego? Dzisiaj chciałam użyć wody ut;enionej, ale ona miała tak dość męki przy zdejmowaniu opatrunku, ze tylko dalam antybiotyk, tym bardziej, że rana była ok = czysta..

Marzenia11

Post » Czw kwi 25, 2019 17:31 Re: (4) Mika(*), Tato(*), Mama(*), Szaronka (*)..co dalej?

Czesc sie wchlonie w wacik, dalabym dwa psikniecia. Wszystko zalezy od wielkosci 'porcji' dozownika, chlonnosci wacika, raz sprobujesz i zobaczysz.
Jak rana czysta, to nie ma co odkazac, antybiotyk zalatwia sprawe.
Jak sie rana paskudzi, to uzywalam szarego mydla z woda do przemycia przed lekiem.

FuterNiemyty

Post » Czw kwi 25, 2019 17:40 Re: (4) Mika(*), Tato(*), Mama(*), Szaronka (*)..co dalej?

FuterNiemyty pisze:Czesc sie wchlonie w wacik, dalabym dwa psikniecia. Wszystko zalezy od wielkosci 'porcji' dozownika, chlonnosci wacika, raz sprobujesz i zobaczysz.
Jak rana czysta, to nie ma co odkazac, antybiotyk zalatwia sprawe.
Jak sie rana paskudzi, to uzywalam szarego mydla z woda do przemycia przed lekiem.

Też rozpuszczałas mydło i wacikiem przemywałaś? Pytam na wszelki wypadek. Wieczorem moze być gorzej, jak przez caly dzień ma zdjęty opatrunek z lapy..

Marzenia11

Post » Czw kwi 25, 2019 18:02 Re: (4) Mika(*), Tato(*), Mama(*), Szaronka (*)..co dalej?

W cieplej wodzie rozpuszczalam troche mydla, mydliny na wacik do przemycia, osuszanie (jesli trzeba) i antybiotyk. Tak szlo i do kotow i do koni, psow itp.

FuterNiemyty

Post » Czw kwi 25, 2019 22:20 Re: (4) Mika(*), Tato(*), Mama(*), Szaronka (*)..co dalej?

A kiedy trzeba osuszac?
Wracam do domu. Będę pewnie kolo północy..zobacze co z lapa, jeśli mi księżniczka pozwoli.

Marzenia11

Post » Czw kwi 25, 2019 22:33 Re: (4) Mika(*), Tato(*), Mama(*), Szaronka (*)..co dalej?

Jak rana jest mocno mokra, antybiotyk by splynal po ranie.

FuterNiemyty

Post » Pt kwi 26, 2019 0:01 Re: (4) Mika(*), Tato(*), Mama(*), Szaronka (*)..co dalej?

Łapa we krwi. :placz: Pewnie jutro opatrunek a od soboty codziennie do wet na zmianę... Kiedyś miałam dla Mileny taką skarpetkę od wet - czy ktoś wie gdzie mogę taka skarpetkę kupić w Warszawie?

Marzenia11

Post » Pt kwi 26, 2019 6:56 Re: (4) Mika(*), Tato(*), Mama(*), Szaronka (*)..co dalej?

Współczuję :(

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Pt kwi 26, 2019 8:15 Re: (4) Mika(*), Tato(*), Mama(*), Szaronka (*)..co dalej?

Marzenia polecam Microdacyn 60 wound care. Goi rewelacyjnie.

Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka

megan72

Od: Śro kwi 18, 2007 12:41

Post » Pt kwi 26, 2019 8:20 Re: (4) Mika(*), Tato(*), Mama(*), Szaronka (*)..co dalej?

A to jest na recepte?i co to, antybiotyk?

Marzenia11

Post » Pt kwi 26, 2019 9:25 Re: (4) Mika(*), Tato(*), Mama(*), Szaronka (*)..co dalej?

Nie, bez recepty. Roztwór o b. Dużym spektrum p/drobnoustrjowym: bakterie, wirusy, grzyby. Bezpieczny w stosowaniu, można nawet płukać spojówki. Popatrz w necie, z telefonu nie wstawię linka.

Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka

megan72

Od: Śro kwi 18, 2007 12:41

[poprzednia][następna]