Życie toczy się dalej - Radio dla Ciebie s. 62, Mirra s. 78

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 18, 2015 21:59 Re: Życie toczy się dalej.. Masakra&Co. Głosujemy na JOKOT w

OKI pisze:
alix76 pisze:Cieszą wieści o Taci i foty maluchów i reszty ...

Tak w ogóle to niech się Ciotka przyjrzy dobrze tej "reszcie" ;)

Te WielkiePrzerażoneOczy to CI??

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob lip 18, 2015 22:00 Re: Życie toczy się dalej.. Masakra&Co. Głosujemy na JOKOT w

alix76 pisze:
OKI pisze:
alix76 pisze:Cieszą wieści o Taci i foty maluchów i reszty ...

Tak w ogóle to niech się Ciotka przyjrzy dobrze tej "reszcie" ;)

Te WielkiePrzerażoneOczy to CI??

Dokładnie tak :lol:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Nie lip 19, 2015 1:28 Re: Życie toczy się dalej.. Masakra&Co. Głosujemy na JOKOT w

Ukatrupię te małe cholery - całą trójcę :evil:
Prawie mnie na nocny spacer wysłały. Znikać im się zachciało :evil:
Nawet micha ich nie ruszyła - obie małe czarne wcięło, a Mimir uznał, że sam nie je...
Nigdzie ich nie było.
Już zdążyłam włożyć butki, złapać latarkę i tylko ręka mi drgnęła, żeby do NCZ nie dzwonić jednak o 2 rano :?
A te małe czarne gnidy spały sobie słodziutko w szafie korytarzowej, kotom niedostępnej i zabronionej :roll:
Drzwi przesuwne się minimalnie otworzyły, ale wystarczająco, żeby te małe czarne zołzy się spakowały :evil:
Ukatrupię jak nic :evil:

OKI

Post » Nie lip 19, 2015 9:17 Re: Życie toczy się dalej.. Masakra&Co. Głosujemy na JOKOT w

Drzwi były minimalnie przesunięte, czy koty drzwi przesunęły? Ja mam w przedpokoju szafę z przesuwanym drzwiami. Moje koteczki spokojnie sobie z nią radzą, do tego stopnia, że stwierdziłam za bezsensowne dokładnie ją zamykać, bo i tak za chwilkę jest otwarta....

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Nie lip 19, 2015 9:22 Re: Życie toczy się dalej.. Masakra&Co. Głosujemy na JOKOT w

OKI pisze:....A te małe czarne gnidy spały sobie słodziutko w szafie korytarzowej, kotom niedostępnej i zabronionej :roll: ......

Widocznie nie dość przekonująco zabraniałaś 8) Może powinnaś im dać to na piśmie, z potwierdzeniem odbioru :twisted:
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Nie lip 19, 2015 9:33 Re: Życie toczy się dalej.. Masakra&Co. Głosujemy na JOKOT w

Myślę, ze otworzyła Mała-Czarna-Łapka :twisted:
Za potwierdzeniem odbioru podbitym łapą :P

alix76

Post » Nie lip 19, 2015 9:35 Re: Życie toczy się dalej.. Masakra&Co. Głosujemy na JOKOT w

Koty raczej nie otworzyły same - musiałam nie domknąć, jak poszukiwałam stosownego haczyka do kroplówki.
Te drzwi są w ogóle do przeróbki, ale to kiedyś :?

Z dobrych wieści, to weszła nam rano kolejna kroplówka :ok:
A wujkowy Olbas najwyraźniej działa, bo pannica przez pół nocy wydawała z siebie dźwięki nieporównywalne z niczym :roll: ale dziś jest wyraźnie lepiej, glut mniejszy i oddech cichszy :)
Na pewno czuje się znacznie lepiej, syczy też coraz odważniej, w nocy prócz smarkania, charchania, rzężenia i plucia zajmowała się szukaniem dziury w całym, czyli wyraźnie usiłowała nawiać z klatki ;)
Swoją drogą to Lakiego przebija na głowę kakofonią, a powiedziałabym nawet, że Rzężączka wymięka :twisted:

OKI

Post » Nie lip 19, 2015 9:38 Re: Życie toczy się dalej.. Masakra&Co. Głosujemy na JOKOT w

Jajks! To już coś!
U mnie gnoje kicają na przepustce a Babka nawet z balkonigu zrezygnowała, żeby się na nie gapić :lol:

alix76

Post » Nie lip 19, 2015 13:58 Re: Życie toczy się dalej.. Masakra&Co. Głosujemy na JOKOT w

A ja się trochę oderwałam dziś od kotów i z koleżanką wybrałyśmy się na zwiedzanie fortu Władimir (Legionów)
Przewodnik zakręcony na punkcie fortów, jak my na punkcie kotów - lubię takich pozytywnych wariatów ;)
Fort jeszcze w trakcie renowacji i restauracji, ale już prezentuje się bardzo imponująco.
Warszawiakom i odwiedzającym polecam bardzo :)
Wycieczka w sam raz na lipcowy skwarek: 10 stopni w podziemiach i od razu człowiek docenia słoneczko po wyjściu :lol:

Fotek nie robiłam - nie chciało mi się aparatu taszczyć :P
A wróciłam sobie na piechotę, bo to pół godziny spacerkiem ode mnie i to bardzo przyjemnym, bo przez Starówkę.
Bardzo mi dobrze zrobiła taka kompletna zmiana klimatu ;)

A teraz mogę sobie znowu posprzątać kuwety :twisted:

Mara trochę lepiej oddycha - słyszę już tylko sapanie nosem :roll:
Zaraz kolejna tura inhalacji.

Reszta towarzystwa się pospała kołami do góry ;)

OKI

Post » Nie lip 19, 2015 14:52 Re: Życie toczy się dalej.. Masakra&Co. Głosujemy na JOKOT w

Super wycieczka na tę porę roku no i oderwanie też pomaga :)
Pracowałam kilka lat w takiej naturalnej klimie, w wale ziemnym :lol: . Latem w sweterku i się zastanawiałam, co Ci ludzie wchodzą tacy ugotowani :twisted:

alix76

Post » Nie lip 19, 2015 15:34 Re: Życie toczy się dalej.. Masakra&Co. Głosujemy na JOKOT w

Pracowałaś po sąsiedzku, bardzo po sąsiedzku :lol:
Z tego fortu zdjęto narzut ziemny na polecenie konserwatora - musi wyschnąć to wszystko.

OKI

Post » Nie lip 19, 2015 15:38 Re: Życie toczy się dalej.. Masakra&Co. Głosujemy na JOKOT w

Wiem, bo te duperele w okolicy to są satelity mojego :lol: - to była jedna duża, połączona tunelami struktura, duży fort i sieć małych.
Natomiast, owszem - ruska technika budowlana owych lat była taka, że ziemie narzucano bezpośrednio na mur, bez żadnej izolacji smołą - wilgotnieje jak złoto :( . Stad były/są gigantyczne problemy utrzymania pomieszczeń pracowniczych w stanie akceptowalnym przez BHP :(

alix76

Post » Nie lip 19, 2015 23:26 Re: Życie toczy się dalej.. Masakra&Co. Głosujemy na JOKOT w

Mamy wreszcie kupę ;)
Nawet całkiem przyzwoitą.
Ewidentnie w całości robiona już u mnie - faktycznie musiała do mnie trafić z kompletnie pustymi jelitami :?

Mamy za sobą kolejną kroplówkę, kolejny podany antybiotyk.
Jedyna dzisiejsza komplikacja to jakiś cholernymałyczarnykotek, który się wdrapał na moje plecy, jak wbijałam igłę w dzika :evil:
Pazurki znowu trzeba obciąć :x
Przy samej d*pie :evil:

OKI

Post » Pon lip 20, 2015 4:55 Re: Życie toczy się dalej.. Masakra&Co. Głosujemy na JOKOT w

Nie ma to jak radość z kupy ... :mrgreen: . Porównywalna z siedzeniem rano z zapartym tchem, w oczekiwaniu, aż StaryBuryChory kot zdecyduje, którą kuwetę raczy zaSZCZYcić :roll:
Pazurki najlepiej obcina się przy uszkach :twisted:

alix76

Post » Pon lip 20, 2015 13:25 Re: Życie toczy się dalej.. Masakra&Co. Głosujemy na JOKOT w

Na razie je zaklatkowałam na czas kroplówki :twisted:

Wydarzenie Mary https://www.facebook.com/events/925602054163713/
Zapraszam wszystkich :)

OKI

[poprzednia][następna]