TYSKIE MRUCZKI XIV DŁUG u weta ponad 2 tyś.zł POMOCY :(:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 04, 2014 0:07 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-PILNIE DT dla 5 nowych kotów w tym ko

Martwią mnie Matyldzia i Noemi :()
Matyldzia dzis nic nie zjadła , nawet nie skubnęła saszetki :(:(:(

A Noemi od kilku dni taka jakby nie swoja , nie szaleje jak kiedyś a jej mocz jest bardzo intensywny , chodzi o jego zapach , chyba bede musiała z nimi do weta :(
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Pon sie 04, 2014 6:35 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-PILNIE DT dla 5 nowych kotów w tym ko

Częściowo może być to pogoda, ale wygląda na to, że bez weta się nie obędzie :(
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon sie 04, 2014 10:38 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-PILNIE DT dla 5 nowych kotów w tym ko

:ok: :ok: :ok:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Pon sie 04, 2014 18:57 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-PILNIE DT dla 5 nowych kotów w tym ko

:ok: :ok: :ok: Za Noemcię, Mati i resztę zwierzaczków :201461
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Pon sie 04, 2014 23:43 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-PILNIE DT dla 5 nowych kotów w tym ko

No i byłyśmy wieczorem u weta dzięki Miko_bs :1luvu:
Około 14 tej zaniosłam mocz Noemi , niestety nie jest dobry , ma zapalenie pęcherza , jest teraz na antybiotyku , w czwartek kolejny ...

Matyldzia dostała leki na te jej duszności , w buzinke nie jest źle .

Karolka wyniki krwi złe, jest intensywnie leczona , w czwartek do kontroli , rokowania bardzo ostrożne :(

A z dobrych wiesci to Sonia dzis zamieszkała na oś ''B'' , mam nadzieje że szybko sie zaaklimatyzuje bo jak na razie wystraszona uciekła za wersalkę , ale co mnie cieszy najbardziej , okno balkonowe fajnie zabezpieczone , no i będzie karmiona tym czym ja ją karmiłam , Madziu bardzo Ci dziękuje że pojechałam tam dziś ze mną :1luvu:

A jutro do weta na testy i szczepienie jadą Horacy i Hubert , dziś też wzięłam na kreskę obroże z feromonami dla Huberta, on tak bardzo sie stresuje , czy ktoś da mu chociaż DT :(
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Wto sie 05, 2014 15:59 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-PILNIE DT dla 5 nowych kotów w tym ko

Wczoraj było znowu trochę roboty, nawet nie było kiedy usiąść choć na chwilę, a ostatnio muszę wam powiedzieć, że jeden ze zwierzaków szczególnie mnie zaskoczył. A chodzi o Laryskę. Jak wszyscy wiedzą, boi się ruchliwych ulic, hałasów i innych nietypowych dźwięków, dlatego jak miałyśmy iść z nią do REALA do zoologicznego ok 3 km to bałam się, że będą problemy, że ręka mnie będzie przez tydzień boleć jak się zestresuje i będę ją musiała mocno trzymać. A tu niespodzianka. Nie dość, że nie szarpała to jeszcze całą drogę grzecznie szła. Zmęczona całkowicie, bo pod koniec to najlepiej jakbym ją niosła, ale się nie skusiłam na tą ofertę. Justyna nad nią cały czas pracuje i widać efekty: pies, z którym ciężko wychodziło się na spacery przy ruchliwej ulicy teraz potrafi iść bardzo grzecznie:)

miko_bs

Od: Pt lis 30, 2012 22:34

Post » Śro sie 06, 2014 21:41 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-PILNIE DT dla 5 nowych kotów w tym ko

Noo niesienie tłuściutkiej Laryski po schodach na drugie piętro raczej niewykonalne :mrgreen:
Piękne postępy robi, za co szacun dla Justyny :201494

Justyś a jak tam chorowitki? Lepiej choć troszkę?
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Śro sie 06, 2014 23:13 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-PILNIE DT dla 5 nowych kotów w tym ko

phantasmagori pisze:Noo niesienie tłuściutkiej Laryski po schodach na drugie piętro raczej niewykonalne :mrgreen:
Piękne postępy robi, za co szacun dla Justyny :201494

Justyś a jak tam chorowitki? Lepiej choć troszkę?
miko_bs pisze:Wczoraj było znowu trochę roboty, nawet nie było kiedy usiąść choć na chwilę, a ostatnio muszę wam powiedzieć, że jeden ze zwierzaków szczególnie mnie zaskoczył. A chodzi o Laryskę. Jak wszyscy wiedzą, boi się ruchliwych ulic, hałasów i innych nietypowych dźwięków, dlatego jak miałyśmy iść z nią do REALA do zoologicznego ok 3 km to bałam się, że będą problemy, że ręka mnie będzie przez tydzień boleć jak się zestresuje i będę ją musiała mocno trzymać. A tu niespodzianka. Nie dość, że nie szarpała to jeszcze całą drogę grzecznie szła. Zmęczona całkowicie, bo pod koniec to najlepiej jakbym ją niosła, ale się nie skusiłam na tą ofertę. Justyna nad nią cały czas pracuje i widać efekty: pies, z którym ciężko wychodziło się na spacery przy ruchliwej ulicy teraz potrafi iść bardzo grzecznie:)

Bardzo sie zawzięłam z szkoleniem Laryski i bardzo sie ciesze ze to jest już zauważalne ,bo Larysa do łatwych przypadków nie należy , oj nie , ale dużo mi dała rozmowa z psim psychologiem , i stosuje jej metody i sie sprawdzają jak na razie :):):) A co do jej niesienie , to Lasra mysli że jest tak mała jak Maksiu :mrgreen:

A chorowitki mają sie tak :

Matyldzia juz nie rzezi i wróciła apetyt i nawet sie bawi :ok:

Noemi mocz nadal cuchnący , ale jakby troszke lepiej sie czuje , lepiej je , i troszke zaczyna sie bawić :ok:

A Karolka bez zmian mimo podawania leków dwa razy dziennie :(:(:( Jutro jadę z nią d weta .

Do weta jutro tez jedzie Huber\ na testy i szczepienie , wcześniejszy transport nie wypalił .

Horacy jest na dwa tygodnie na T.D.T. u mamy AniG , potem bedzie w innym T.D.T. do konca września a potem znów nie bedzie miał dachu nad głową :(:(:( Ania mu zrobiła pełny przegląd testy , szczepienie odrobaczanie , dziękuje :1luvu:

Sonia która poszła do D.S. w poniedziałek , w wtorek podniosła mi ciśnienie , bo o 16 tel ze Soni nie ma , że gdzieś uciekła a tak naprawdę nie miała jak uciec, i panika jej właściciela ,a ja mu mówie ze pewnie sie gdzieś zamelinowała i aby wszystko sprawdził a kota jak nie było tak nie a po kilku godzinach .... kot schowany za telewizorem a dziś juz sie mizia i barankuje , jego pan nie może wyjść zachwytu :1luvu:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Czw sie 07, 2014 15:41 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-PILNIE DT dla 5 nowych kotów w tym ko

Narobiła Sonia strachu. Na szczęście wszystko już w porządku:)

miko_bs

Od: Pt lis 30, 2012 22:34

Post » Czw sie 07, 2014 20:34 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-PILNIE DT dla 5 nowych kotów w tym ko

miko_bs pisze:Narobiła Sonia strachu. Na szczęście wszystko już w porządku:)

Dokładnie , podjedziesz tam kiedyś ze mną na wizytę po adopcyjną ?

A dziś byłam u weta z Karolką i Hubertem , wpłaciłam 300 zl i bardzo Wam dziękuję za pomoc :1luvu:

Karolka nadal źle , walczymy ale czy sie uda , nie wiemy , dostał kolejne leki , w poniedziałek znów do weta ...

A Hubert miał testy Felv i Fiv i są ujemne :) , został tez zaszczepiony i w sobotę pojedzie do Kociej Przystani a do mnie przyjedzie kocurek powypadkowy , neurologiczny ...

Oraz Gaja, Bartuś i Wincenty dostali dzis Cartchophen , zamówiłam tez Trokocsil dla Fibiego , za tydzień dawka przypominająca a on juz dziś źle chodzi :(:(:(

Rodzinka czyli mama i troje kociąt rosną i sie maja super, za niedługo bedzie trzeba je odrobaczać i po szczepić , mamusie tez i myśleć o sterylce a maluchom szukac domy :ok:

A jutro o 5 rano 8O przyjedzie mięso z Eko Karmy , skrzydełek z indyka i inne mięsa ,a bedzie tego sporo :ok:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Czw sie 07, 2014 21:16 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-PILNIE DT dla 5 nowych kotów w tym ko

EcoKarma ma jakieś nowości: Wołowe kawałki i coś z kurczaka, ostatnio mi mówili o tym. Kurcze, a ja nigdy nie dostaje godziny przyjazdu :twisted:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Czw sie 07, 2014 21:39 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-PILNIE DT dla 5 nowych kotów w tym ko

Byłam dzisiaj u mamusi z maluszkami :D
Nie chciałam im błyskać po oczach, więc mam tylko dwie fotki :) Przecudna rodzinka, maluszki dokazują i polują już na pieska. Piją już same wodę, uczą się myć, jeden z maluszków mył pyszczek mamusi :1luvu: Cudny widok.
Oczka jeszcze się nie wybarwiają

Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Pt sie 08, 2014 19:48 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-PILNIE DT dla 5 nowych kotów w tym ko

phantasmagori pisze:Byłam dzisiaj u mamusi z maluszkami :D
Nie chciałam im błyskać po oczach, więc mam tylko dwie fotki :) Przecudna rodzinka, maluszki dokazują i polują już na pieska. Piją już same wodę, uczą się myć, jeden z maluszków mył pyszczek mamusi :1luvu: Cudny widok.
Oczka jeszcze się nie wybarwiają

Obrazek

Obrazek

Cude :):):)

A ja wczoraj jeszcze miałam dopisać ze Noemcia dostała antybiotyk i w poniedziałek do weta na kontrole .

Ale też mamy wielkie , wielki problem , Maksiowy wózek sie zepsuł , urwało się kółko od rurki aluminiowej a tego sie nie lutuje i trzeba coś innego wstawić :(:(:( i Maksio od wczoraj nie może wychodzić na spacery , czy ktoś zna złota rączkę i do tego nie drogą , bo Maksiu chce na spacery wychodzić a nie może :(:(:(

A bardzo wczesnym rankiem przybyło do mnie 24 kg miesa za 99 zł :)
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pt sie 08, 2014 20:02 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-PILNIE DT dla 5 nowych kotów w tym ko

Założyłam watek , może ktoś pomoże , Maksiu jest taki nieszczęśliwy :(
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pt sie 08, 2014 21:18 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-PILNIE DT dla 5 nowych kotów w tym ko

Śliczne koty. Podniosę
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

[poprzednia][następna]