S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 06, 2013 18:50 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Ciocia Kamakolo :1luvu: Super decyzja :ok:
A my wiedzieli,że tak będzie, to była miłość od pierwszego eee.... spojrzenia (?).... albo dotknięcia :piwa:
Fileńka - 18.09.2012 (*) - gdy zasnęłaś, kawałek mojej duszy uleciał bezpowrotnie, a świat stracił swe barwy.
Milka - 31.03.2014 (*) - śpij spokojnie, moja dumna królewno.

julita_a115

Od: Śro gru 26, 2012 17:14

Post » Pt wrz 06, 2013 19:37 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Oj tam - jaka miłość?! PO prostu biedny kotek w potrzebie. I wcale mi się nie podoba! I wcale go nie lubię! I tak se będe wmawiać! Codziennie! :mrgreen:
Miałam już dzis telefony - Kraków i Oswięcim. Kraków - odpada. Oświecim - zobaczymy, Pani ma półślepkę kotkę i w związku z tym zabezpieczone otwory okienne. Pomyslimy - czekam na dalsze telefony. Mały miał odkryć na tablicy.pl w ciagu dwóch godzin więcej niz Jolo przez dwa tygodnie :evil:

Ale mały Roch (Roszek-Groszek) jest dość.... specyficzny.... :wink:
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Pt wrz 06, 2013 21:13 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

No ja swoich w sumie też nie lubię :mrgreen: : żrą , srają, niszczą, a w wolnych chwilach kombinują , jak przejąć władzę nad światem ( i nade mną ) :twisted: a ,zapomniałabym , jeszcze się biją i podgryzają bez końca :kotek: A i jeszcze se chorują i powodują siwe włosy na mym berecie 8)
A tak naprawdę, to człowiek za to gnojarstwo dałby się...pokroić? może... albo cuś takiego.

Niedługo minie rok, jak pożegnałam moją najukochańszą.....już mam schizy groźne....i ryczę po kątach...I też słyszę : jak można płakać za kotem 8O ? Niektórych już ostrzegłam, coby się liczyli ze słowami , innych zwolniłam z funkcji znajomych bez zachowania okresu wypowiedzenia w trybie natychmiastowym :ok:
A TŻ śpi czujnie, jak chyba nigdy w życiu - jego mały gadżecik ( nie ten, co mu Matka Natura dała w promocji, tylko ten położony duuuuuuużo wyżej wytworzony przez genialną myśl ludzką ) nie może w żadnym wypadku ulec uderzeniu lub naciskowi. A wiadomo, o 5:00 rano w domu zaczyna się dziki cwał po głowach i klatach śpiących Dużych, poza tym Milka nie odstępuje klaty TŻ-ta na krok i nie sposób jej przetłumaczyć, że nie może na nim spać.
Tak więc on śpi i czuwa,żeby nie paść ofiarą ich niecnych pomysłów, ja śpię i czuwam,coby zareagować na jego ewentualną "obronę konieczną"..... bo jak wiadomo, koty i tak robią , co chcą i generalnie nasze obawy o życie i zdrowie regularnie zakopują w kuwetach :twisted:
Fileńka - 18.09.2012 (*) - gdy zasnęłaś, kawałek mojej duszy uleciał bezpowrotnie, a świat stracił swe barwy.
Milka - 31.03.2014 (*) - śpij spokojnie, moja dumna królewno.

julita_a115

Od: Śro gru 26, 2012 17:14

Post » Sob wrz 07, 2013 9:14 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

To i ja się dopisuję jako ta co nie lubi tych kocich dziadów :twisted: A od czwartku podwójnie :evil: :evil:

Jeden szczoch z mojego stada załatwił mi nowe, skórzane baleriny. Po prostu do nich naszczał i nawet nie chce się przyznać który :evil:, pewnie wie, że bym ogon co najmniej wyrwała. Buta wyprałam, wysypałam sodą, ale dalej śmierdzi i nie chce przestać. A wreszcie byłam zadowolona, że mam wygodne, porządne buty do latania na co dzień, bo w tych zwykłych po ściągnięciu moje nogi miały zapach jakbym z 2 lata ich nie myła, a po skórzanych nic :D I długo pochodziłam w nich :? Znacie jeszcze jakieś sposoby na odzyskanie możliwości ich założenia?

A tak wogóle to pozdrowienia z pięknej, słonecznej Krynicy Górskiej ode mnie i mojego Tż-ta (i mojego śmierdzącego kocimi szczochami buta schnącego jeszcze na parapecie :mrgreen:) :smokin:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Sob wrz 07, 2013 11:14 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Buta ocetem wymyj,tylko uważaj na kolorki!Albo nawilż i wysyp żwirkiem silikonowym,powinien wchłonąć conieco :evil:
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Sob wrz 07, 2013 11:33 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

AgaPap pisze:To i ja się dopisuję jako ta co nie lubi tych kocich dziadów :twisted: A od czwartku podwójnie :evil: :evil:

Jeden szczoch z mojego stada załatwił mi nowe, skórzane baleriny. Po prostu do nich naszczał i nawet nie chce się przyznać który :evil:, pewnie wie, że bym ogon co najmniej wyrwała. Buta wyprałam, wysypałam sodą, ale dalej śmierdzi i nie chce przestać. A wreszcie byłam zadowolona, że mam wygodne, porządne buty do latania na co dzień, bo w tych zwykłych po ściągnięciu moje nogi miały zapach jakbym z 2 lata ich nie myła, a po skórzanych nic :D I długo pochodziłam w nich :? Znacie jeszcze jakieś sposoby na odzyskanie możliwości ich założenia?

A tak wogóle to pozdrowienia z pięknej, słonecznej Krynicy Górskiej ode mnie i mojego Tż-ta (i mojego śmierdzącego kocimi szczochami buta schnącego jeszcze na parapecie :mrgreen:) :smokin:

co do butów... współczuję i współodczuwam poniekąd, bo mnie zżera szczenior buty i to zaraz po zakupieniu ich...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Sob wrz 07, 2013 12:48 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

AgaPap pisze:Znacie jeszcze jakieś sposoby na odzyskanie możliwości ich założenia?
płyn do płukania tkanin (stężony, tylko uważaj na kolorowe), radzi sobie nawet z zapachem po pełnojajecznym tymczasie... ;)

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Sob wrz 07, 2013 16:27 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Dzięki dziewczyny za podpowiedzi, jak wrócę do Katowic to będę próbowała wszystkiego :roll:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Sob wrz 07, 2013 16:41 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

A jak tam akcja?Marcel znalazł dom?
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Sob wrz 07, 2013 17:40 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

ja Was nie rozumiem :roll:
ja od kilku lat mam buty zawsze w pojemniku plastikowym :kotek:

a na akcji dzis było max krucho
niestety Marcel nie znalazł domu, Tymek tez nie, kamakolowy czarnuszek ma mała szansę, ale to tez jeszcze nic pewnego
Tymek był wyraźnie znudzony
Obrazek Obrazek

w schronisku dom znalazły 2 maluszki

za to od przedwczoraj trafiło tam ich, znaczy nowych kotów, ok 18 tu
:crying:
klatki pękają w szwach
Roch i Lanni od dzis na kociarni

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
mały czarny- 360/13
od 5 09 w schr
tricat 6 09
ok 3 mies
Obrazek

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
dwa
:arrow: 359/13 baba
:arrow: 358/13 kocurek
od 4 09 w schr
dwa biało-czarne, ciut dzikawe, ok 2 mies
tricat obie 5 09
Obrazek

dwa
:arrow: 363/13 czarny
:arrow: 364/13 biało-czarny
od 6 09 w schr
, ciut dzikawe, ok 2 mies
tricat 7 09
Obrazek

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

dwa
:arrow: 369/13
:arrow: 370/13
od 6 09 w schr
dwa czarno-biały i biały z czarnym
ok 3-4 mies, dziczą
Obrazek Obrazek

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
kotka z małymi Gatla
kotka- buraSIA 365/13
Dzieci czarnuszki OK 5- 6 TYG-
:arrow: 366,
:arrow: 367,
:arrow: 368/13
od 6 09 w schr
Obrazek

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
elegancik Zeflik- 371/13
od 7 09 w schr
tricat 7 09
podrzucony, niekastrowany
Obrazek

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
dwa
dorosłe, z jednego domu, po ciachach
nic nie wiem jeszcze o nich
:arrow:biało-bura Sruba- 361/13
:arrow: bury Leon- 362/13
oba tricat 7 09

Obrazek Obrazek

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
4 małe
od 7 09 w schr
dzikawe, małe,
:arrow: 372/13 biało-czarny
:arrow: 373/13 biało-czarny
:arrow: 374/13 biało-szary
:arrow: 375/13 czarny

Obrazek
Ostatnio edytowano Pon wrz 09, 2013 18:07 przez Mała1, łącznie edytowano 4 razy

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Sob wrz 07, 2013 18:03 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Mała1 pisze:za to od przedwczoraj trafiło tam ich, znaczy nowych kotów, ok 18 tu

a ja nie dałam rady dotrzeć :oops:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Sob wrz 07, 2013 20:30 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Właśnie zauważyłam na czym leży Tymuś :D

fonja

Od: Sob kwi 11, 2009 9:22

Post » Sob wrz 07, 2013 22:16 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Mała1 pisze:
froogy :king: - jak możesz kup conwa-ja ciągle mam nie po drodze
i ogromnie sie cieszą z animodki dla malców, bo znów w nie obrodziło a się skończyło zarełko dla nich

Zamówiłam 7 saszetek. Podrzucimy razem z karmą jak tylko dojdzie.
ObrazekObrazek Obrazek

froggy

Od: Pt sie 01, 2008 14:17

Post » Sob wrz 07, 2013 22:58 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Obrazek
360/13

Obrazek
Darszan i Devran 353/13, 354/13

Obrazek
ta z kk 337/13 - nie pamiętam jej imienia, nie potrafię znaleźć

Obrazek
Obrazek
Uwe i Dolbia 355/13 i 356/13

Obrazek
Gampo 348/13

Obrazek
Daksi 352/13
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Nie wrz 08, 2013 6:21 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Kotka 365 to GATLA
a kotek 371 to ZEFLIK
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

[poprzednia][następna]