pinokio_

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 20, 2013 14:43 Re: Pinokio - 12 maluchów kobieta w szpitalu POMOCY DT potrz

Goldi – urocza trikolorka o pięknym spojrzeniu...
Goldi to trzymiesięczna, mała kocia dziewczynka o przepięknym ubarwieniu futerka i złoto-miodowych oczkach. Jak na prawdziwą kocią modelkę przystało, Goldi doskonale prezentuje się na zdjęciach a jeszcze lepiej w rzeczywistości. Koteczka została znaleziona głodna i zaniedbana, ale wystarczył moment w dobrym domku, by doszła do siebie i wypiękniała.
Teraz Goldi czeka na swój prawdziwy i jedyny dom, który zakocha się w niej bezgranicznie.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Pt wrz 20, 2013 14:55 Re: Pinokio - 12 maluchów kobieta w szpitalu POMOCY DT potrz

Martynka to ta z oczkiem proszę :ok:
Jak ktoś dzwoni po Piaska, to mów, że masz też inne pięknie kociaki i proś o maila, to wyślesz - serio, jak powiesz, że rude i tri, to się zainteresują. I że chętnie w dwupaku, namawiaj na dwupaki, jeśli ktoś nie ma innego kota - bo tak ładnie się bawią, bo siostrzyczka zostanie sama czy coś.

Jeśli chodzi o transport - Wawa-Kraków to nieduży problem, ludzie regularnie jeżdżą. W Wawie dzień czy dwa mogę coś przetrzymać, nawet psiaka.
Także nie skreslajmy dalszych domów :)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt wrz 20, 2013 15:02 Re: Pinokio - 12 maluchów kobieta w szpitalu POMOCY DT potrz

Maciuś – maleńki tygrysek o rudym nosku
Maciuś to maleńki trzymiesięczny, pręgowany kotek o rudym nosku i bystrym spojrzeniu. Do Maciusia uśmiechnęło się szczęście, kiedy głodny i samotny błąkał się po okolicy. Teraz jego jedynym zmartwieniem jest zabawa, odkrywanie świata, pełna miseczka i porcja codziennego głaskania.
Maciuś z niecierpliwością czeka na odpowiedzialny dom, który podaruje mu odrobinę miejsca w swoim sercu i nigdy nie zawiedzie
ObrazekObrazekObrazekObrazek

issey32

Post » Pt wrz 20, 2013 15:21 Re: Pinokio - 12 maluchów kobieta w szpitalu POMOCY DT potrz

Marcinek Skarpeciarz
Mam na imię Marcinek, ale moja ksywka to Skarpeciarz, bo mam białe skarpetki na łapkach. Nie wiem, co stało się z moją mamą, bo pamiętam tylko samotność i pusty brzuszek. Trochę szczęścia jednak miałem i udało mi się znaleźć dobry dom, który zaopiekował się mną i dał mi jeść. Teraz czekam na taki dom na zawsze, który mnie zabierze i pokocha i nigdy nie odda.
Jestem wesoły, lubię zabawę i dobre jedzonko. Może to właśnie Tobie skradnę serce?
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

issey32

Post » Pt wrz 20, 2013 15:41 Re: Pinokio - 12 maluchów kobieta w szpitalu POMOCY DT potrz

Whyskasowa koteczka Pypcia to koteczka nr 5? Czy tak?
Nie ma zdjęć koteczki Martynka/Myszki (ta z zaszytym do połowy oczkiem), czy ja ich nie znalazłam? A może to koteczka nr 1, ale ona nie ma zaszytego oczka?
Garfield to kocurek nr 6?

issey32

Post » Pt wrz 20, 2013 17:42 Re: Pinokio - 12 maluchów kobieta w szpitalu POMOCY DT potrz

Tak, nr6 to Garfield.
Nr 1, to Myszka. Ona na zdjeciu nie ma zaszytego oczka. A to zaszycie tez jest niewidoczne prawie, bo ma załozone dwa szewki po zewnetrznej stronie oczka, tak ze ta malenka narosl, ktora została po kk ma sie wchłonoc i po 2 tygodniach szew zostanie zdjety. Dlatego nie widac na zdjeciu.
Nr 5, to Pypka, whiskasowa.
Macius ma szczepienie od wirusowych chorób, tricat i ksiazeczke zdrowia.

Słuchajcie, Sylwia wzieła dwa maluszki na dt z Augustowo. Uprosiłysmy jej tz-a. Ale to taki awaryjnie awaryjnt tymczas. Mozecie sobie wyobrazic jakie to bieduki jak mezczyzna zmiękł jak ich zobaczył.
Kiedy odjezdzałysmy podjechał samochod i poznałysmy syna i synowa tej kobiety. Powiedzieli, ze ona nie wroci juz do tego domu, nawet jak bedzie żyć. Kotami zajac sie nie mogą, choc bardzo ich żałują. Mają przygarniete dwa koty w bloku i nie ma mowy wiecej. Powiedzieli nam, ze kociakow bylo 5 w sumie od dwoch matek. Jedna, czarna kota miała dwa czarnuszki, a druga tricolorka miała 3 kociaki. Dorosłych kotow jest tez 5 nie 6. Ale ja widzialam wczoraj szesc małych i dam sie pokroic ze to prawda. Tak samo dorosłych widzialam szesc. Moze jakies obce sie podłaczaja do jedzenia? Jesli nie, to znaczy, ze ze mną jest źle.
Zostały do pilnego zabrania 3 maluszki. Rudo-biały i dwa czarne. Te czarne sa przecudne, takie misie małe kulki. Są zdrowe jak na razie maja ładne oczki.
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Pt wrz 20, 2013 23:26 Re: Pinokio - 12 maluchów kobieta w szpitalu POMOCY DT potrz

pinokio_ pisze:Tak, nr6 to Garfield.
Nr 1, to Myszka. Ona na zdjeciu nie ma zaszytego oczka. A to zaszycie tez jest niewidoczne prawie, bo ma załozone dwa szewki po zewnetrznej stronie oczka, tak ze ta malenka narosl, ktora została po kk ma sie wchłonoc i po 2 tygodniach szew zostanie zdjety. Dlatego nie widac na zdjeciu.
Nr 5, to Pypka, whiskasowa.
Macius ma szczepienie od wirusowych chorób, tricat i ksiazeczke zdrowia.

Słuchajcie, Sylwia wzieła dwa maluszki na dt z Augustowo. Uprosiłysmy jej tz-a. Ale to taki awaryjnie awaryjnt tymczas. Mozecie sobie wyobrazic jakie to bieduki jak mezczyzna zmiękł jak ich zobaczył.
Kiedy odjezdzałysmy podjechał samochod i poznałysmy syna i synowa tej kobiety. Powiedzieli, ze ona nie wroci juz do tego domu, nawet jak bedzie żyć. Kotami zajac sie nie mogą, choc bardzo ich żałują. Mają przygarniete dwa koty w bloku i nie ma mowy wiecej. Powiedzieli nam, ze kociakow bylo 5 w sumie od dwoch matek. Jedna, czarna kota miała dwa czarnuszki, a druga tricolorka miała 3 kociaki. Dorosłych kotow jest tez 5 nie 6. Ale ja widzialam wczoraj szesc małych i dam sie pokroic ze to prawda. Tak samo dorosłych widzialam szesc. Moze jakies obce sie podłaczaja do jedzenia? Jesli nie, to znaczy, ze ze mną jest źle.
Zostały do pilnego zabrania 3 maluszki. Rudo-biały i dwa czarne. Te czarne sa przecudne, takie misie małe kulki. Są zdrowe jak na razie maja ładne oczki.

nie miała baba co robić w piątek popołudniu to pojechała robić zdjęcia :twisted: dla kotów ze wsi Augustowo i wróciła z dwoma 5-tygodniowymi dziewczynkami (tricolorka i biało-bura)to chyba jakiś cud, że mój TŻ zgodził się na kolejne 2 tymczasy 8O, błagam niech ktoś da DT dla pozostałych 3 maluszków, one nie mogą tam zostać (nie mogłam zabrać wszystkich maluchów, ponieważ mam już u siebie na tymczasie 3 8-tygodniowe kociaki + 2 swoje dorosłe koty), nawet sobie nie wyobrażacie w jakich warunkach żyją ludzie na wsi :strach: :strach:, totalna masakra 8O

zgarnęłam do siebie na tymczas te dwie dziewuszki:

Obrazek

ta kotka ma konkretny koci katar

Obrazek

do pilnego zabrania zostały te maluszki:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

jest jeszcze 5 dorosłych kotów/kotek

- 2 czarne kotki
- 1 tricolorka
- 1 bura
- 1 biało-czarna/y

na zdjęciach nie ma 1 czarnej kotki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

2 czarne maluchy (na moje oko mają jakieś 6 tygodni) to dzieci czarnej kotki, a tricolorka, biało-rudy i biało-bura kotka (na moje oko mają 5-tygodni) to dzieci tricolorki
Ostatnio edytowano Sob wrz 21, 2013 0:06 przez sylwia1982, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Pt wrz 20, 2013 23:43 Re: Pinokio - 12 maluchów kobieta w szpitalu POMOCY DT potrz

nr.1 (kotka) (na jednym oczku ma ślad po kocim katarze)
Martynka :)

Obrazek

nr.5 (kotka) Irenka :)

Obrazek

nr.6 (kocurek) Garfield :)

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Sob wrz 21, 2013 0:01 Re: Pinokio - 12 maluchów kobieta w szpitalu POMOCY DT potrz

Mageda pisze:Ja się trochę pogubiłam. Czy te kotki:

Iwonka 2 m-ce (lipiec, okolo 20-go)
Basia 2 m-ce (20-go lipca)
Piasek 2 m-ce (20-go lipca)
Pypcia(whiskas) 2 m-ce (lipiec)
Garfield 2 m-ce (20-go lipca) - wszystkie piec z jednego miotu z Augustowa

to są te kotki, które są już u Pipi

PLUS jeszcze z tej samej wsi Augustowo, które są w tym domu " te ostatnie to, dwa czarne, biało-bury, rudo-biały, biało-czarny, tricolorka - to kociaki"

Czyli dobrze rozumiem, że ogólnie są dwa mioty urodzone ze wsi Augustwo ?

Mageda dobrze rozumiesz są 2 mioty kotów ze wsi Augustowo
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Sob wrz 21, 2013 12:46 Re: Pinokio - 12 maluchów kobieta w szpitalu POMOCY DT potrz

ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Sob wrz 21, 2013 15:50 Re: Pinokio - 12 maluchów kobieta w szpitalu POMOCY DT potrz

trzymajcie kciuki za nowy dom dla jednego z kotów od pinokio_ :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Sob wrz 21, 2013 16:11 Re: Pinokio - 12 maluchów kobieta w szpitalu POMOCY DT potrz

sylwia1982 pisze:trzymajcie kciuki za nowy dom dla jednego z kotów od pinokio_ :ok: :ok:

:ok: :ok: :ok:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Sob wrz 21, 2013 19:00 Re: Pinokio - 12 maluchów kobieta w szpitalu POMOCY DT potrz

Pozwolę sobie uprzedzić Pipi i napiszę tą radosną wiadomość: Piasek został dzisiaj już u siebie w ds :) :)

A u nas są już 2 kociaczki, właśnie wróciliśmy od weta, odrobaczone i jedzą kolację.
Chłopczyk 750 gram
Dziewczynka 620 gram

Mageda

Od: Pon sty 04, 2010 19:52

Post » Nie wrz 22, 2013 9:17 Re: Pinokio - 12 maluchów kobieta w szpitalu POMOCY DT potrz

To tak, koteczek Piasek został w nowym domku. Jedyna rzecz jaka mnie "bolała" to to, ze nie ma zabezpieczenia. Młoda para, mają pieska, bardzo fajni ludzie, świadomi według mnie. Jak bedzie, zobaczymy. Balkon ma byc zrobiony. Ja stawiam na młodych i mysle, ze bedzie mu tam dobrze. Mają byc zdjecia i wiadomosci.
Piec kotkow, tych ostatnich z Augustowo od chorej kobiety zostało u kolezanki XMonikaX kolezanki. Wieczorkiem miała odebrac dwa do siebie, a trzy zostaną na dt u Asi. Takiego dt to jeszcze nie widziałam. Warunki super, bardzo pomysłowo zrobiona kociarnia, byłam w szoku. Podpatrzyłam pomysł i bede gnebic mojego starego zeby koniecznie zrobil cos takiego u nas. Poki kotki tam beda moge byc spokojna. Mysle, ze domki tez beda najlepsze, bo jesli ktos daje takie warunki kotkom na dt, to nie odda byle komu.
Monika, Asiu, bardzo Wam dziekujemy, ja i Sylwia. Uratowałyscie maluchy.
To nie wszystko. . . .kotunia Goldi ma dobry domek i kotunia Iwonka została zaklepana, tylko jeszcze z tydzien pani chciałaby zeby jeszcze przy mamie pobyła, bo pokarm matki jest bezcenny, a ona taka malutka. Wyjasnie, ze wziełam sporo kotkow ze sobą w kontenery i dobrze sie stało, bo z kotkami na zywo łatwiej jest jesli potencjalny domek moze wybrac. Najezdziłam sie wczoraj i pozno wrociłam do domu, ale warto było.
I to jeszcze nie wszystko. . .u Magedy zostały dwa kotki, Garfield i Irenka(Pypka). Bardzo bardzo dziekuje.
Czyli tak: wydałam wczoraj 8 kotkow + 1 zamowiony(znam te pania i mam nadzieje, ze nie zmieni zdania).
I powiedzcie, jak nie ratowac tych biedakow, jak przejsc obojetnie i zastanawiac sie potem, czy zyją, co sie z nimi stało?????? kiedy jest mozliwosc uratowania im zycia, bo są wspaniali ludzie i to mlodzi ludzie, na ktorych mozna polegac. I to wcale nie prawda, ze mlodzi dzisiaj są zepsuci i swiat sie przewroci kiedy starych nie bedzie - bzdura.
Kochani, ciesze sie bardzo, ale jestem swiadoma, ze to nie koniec, bo trzeba im znalezc dobre domki, a wczesniej leczyc. Tym bardziej jestem bardzo wdzieczna i bardzo dziekuje :1luvu:

Zostało u mnie 7 kotkow do wydania. Nie duzo, ale i nie mało, zwazywszy, ze sa jeszcze koty dorosłe.
Prosze Was w dalszym ciagu o pomoc.
Miłej niedzieli Wszystkim Panstwu :ok:
Ostatnio edytowano Nie wrz 22, 2013 10:04 przez pinokio_, łącznie edytowano 1 raz
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

[poprzednia][następna]