Lidka02, Strzelno. Kto pomoże w walce z gminą?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 25, 2012 15:36 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

alab108 pisze:Tylko aga9955 zadeklarowała, że zapłaci za jedną sterylkę. Co do drugiej cisza. Napisałam też pw do założycielki wątku i jak na razie cisza, a miało być tak miło. Czyżby tylko na deklaracjach się skończyło?
jeżeli tak to przykre bo kotka już została wysterylizowana i nie można zostawić Lidki z długiem u jej weta. Bardzo proszę jednak o deklaracje. Nie wiem kto to jest anonimowy darczyńca, bo może on byłby skłonny opłacić tą drugą kotkę z faktury :roll:

wytluszczenie moje - czy bierzesz pod uwage, ze nie kazdy ma mozliwosc w kazdej chwili wejsc na forum? ja np jestem w Stanach i mam z tym obecnie niejaki problem, moze Zosia tez ma jakies swoje problemy? pw zostalo odebrane? bo jesli nie, to nie byla po prostu na miau jeszcze

i tak w sumie: Lidka dostala/dostanie (z tym, co wplaci aga9955) kase na 5 sterylek i 2 kastracje - to malo???
wedlug mnie to bardzo duza dobrowolna pomoc ze strony forumowiczow...

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Wto wrz 25, 2012 15:38 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

aga9955 pisze:
alab108 pisze:Tylko aga9955 zadeklarowała, że zapłaci za jedną sterylkę. Co do drugiej cisza. Napisałam też pw do założycielki wątku i jak na razie cisza, a miało być tak miło. Czyżby tylko na deklaracjach się skończyło?
jeżeli tak to przykre bo kotka już została wysterylizowana i nie można zostawić Lidki z długiem u jej weta. Bardzo proszę jednak o deklaracje. Nie wiem kto to jest anonimowy darczyńca, bo może on byłby skłonny opłacić tą drugą kotkę z faktury :roll:

Moja wplata pojdzie w srode.

Edit; co do reszty zdeklarowanych to przypominam ,ze cala akcja byla dobrowolna z checi pomocy Lidce.
I niestety cala nadzieja w dalszym finansowaniu sterylizacji lezy w gminie. Tam nalezy monitowac.

Z tego, co wiem annskr podtrzymuje deklarację. Tyle ze Lidka02 powinna się do niej odezwać chyba? Trudno wymagać, żeby darczyńca warował w wątku i czekał na wezwanie ;)
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto wrz 25, 2012 21:06 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

Zofia.Sasza pisze:
aga9955 pisze:

Edit; co do reszty zdeklarowanych to przypominam ,ze cala akcja byla dobrowolna z checi pomocy Lidce.
I niestety cala nadzieja w dalszym finansowaniu sterylizacji lezy w gminie. Tam nalezy monitowac.

Z tego, co wiem annskr podtrzymuje deklarację. Tyle ze Lidka02 powinna się do niej odezwać chyba? Trudno wymagać, żeby darczyńca warował w wątku i czekał na wezwanie ;)

Przepraszam Cie bardzo, ale napisałam zarówno do Ciebie jak i annskr. Od Ciebie nie było żadnej odpowiedzi mimo, że prosiłam Cię o pomoc. Beata wiem , że pomogłyście bardzo w sterylkach, ale po co były w takim razie pozostałe deklaracje? Skoro było 9 deklaracji Lidka łapała i sterylizowała dokładając z własnej kieszeni do kosztów przewozu kotów do weta i utrzymanie ich u weta przez okres kilku dni. Wykorzystała 5 obietnic pokrycia sterylizacji, myślała, że może sterylizować dalej i co klops? Chciałyśmy, żeby było jasno i przejrzyście. Była mowa o konieczności przedstawienia faktur za wykonane sterylki. Faktury miały być wystawione na Lidkę. Zostały tak sporządzone. Tak się nie robi
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Wto wrz 25, 2012 22:19 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

alab108 pisze:
Zofia.Sasza pisze:
aga9955 pisze:

Przepraszam Cie bardzo, ale napisałam zarówno do Ciebie jak i annskr. Od Ciebie nie było żadnej odpowiedzi mimo, że prosiłam Cię o pomoc. Beata wiem , że pomogłyście bardzo w sterylkach, ale po co były w takim razie pozostałe deklaracje? Skoro było 9 deklaracji Lidka łapała i sterylizowała dokładając z własnej kieszeni do kosztów przewozu kotów do weta i utrzymanie ich u weta przez okres kilku dni. Wykorzystała 5 obietnic pokrycia sterylizacji, myślała, że może sterylizować dalej i co klops? Chciałyśmy, żeby było jasno i przejrzyście. Była mowa o konieczności przedstawienia faktur za wykonane sterylki. Faktury miały być wystawione na Lidkę. Zostały tak sporządzone. Tak się nie robi

Wybacz, ale tonem swojej wypowiedzi szkodzisz Lidce02, więc może syp piasek i hamuj? Tak się - nomen omen - składa, że annskr złamała nogę w kostce i miała problemy z dostępem do kompa. Jutro się odezwie. Podsumowując, proponuję wziąć pod uwagę mniej roszczeniowe podejście do życia. Ludzie miewają własne problemy, a jak się potrzebuje pomocy należy iść na ustępstwa, a nie pokrzykiwać ;)
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro wrz 26, 2012 8:43 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

Wybacz, ale nie uważam, że mój ton jest niegrzeczny. Tylko uważam , że skoro się powiedziało A to trzeba też powiedzieć B. Odpowiedziałam tylko na Twoje zarzuty odnośnie " Trudno wymagać, żeby darczyńca warował w wątku i czekał na wezwanie "
Chyba trochę przesadzasz z tym szkodzeniem Lidce moimi wypowiedziami :?
Ostatnio edytowano Śro wrz 26, 2012 10:03 przez alab108, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

alab108

Post » Śro wrz 26, 2012 9:37 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

aga9955 pisze:

Dziękuje za opłacenie sterylki ....Dzięki wszystkim którzy pomogli wysterylizować część kotów ..

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Śro wrz 26, 2012 10:13 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

mimbla64 pisze:Alab108 dopisz jeszcze annskr, która zaoferowała pieniądze na 3 sterylki.

Zofia.Sasza :ok:
Obrazek

alab108

Post » Śro wrz 26, 2012 10:14 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

Zofia.Sasza pisze:
alab108 pisze:Lista Chętnych osób do zapłacenia kosztów sterylek kotów wolnożyjących

1/ mimbla64 - sterylka 24.08.2012
2/ skaskaNH - sterylka 28.08.2012
3/ kitkowa - sterylka 28.08.2012
4/ beata
5/ aga9955
6/ annskr
7/ annskr
8/ annskr

DZIĘKUJĘ :P

Plus 9 - anonimowy darczyńca ;)

Przypominam , że to były dobrowolne deklaracje, nikt nikogo do niczego nie zmuszał, więc dlaczego teraz są pretensje, że mamy takie wymagania?
Obrazek

alab108

Post » Śro wrz 26, 2012 10:20 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

alab108 pisze:
Zofia.Sasza pisze:
alab108 pisze:Lista Chętnych osób do zapłacenia kosztów sterylek kotów wolnożyjących

4/ beata
5/ aga9955
6/ annskr
7/ annskr
8/ annskr

Przypominam , że to były dobrowolne deklaracje, nikt nikogo do niczego nie zmuszał, więc dlaczego teraz są pretensje, że mamy takie wymagania?

Złe słowo wymagania, zupelnie nie w kontekscie. Caly czas przypominam ,ze to dobrowolne deklaracje.
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Śro wrz 26, 2012 11:19 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

Jestem. Chwilowo, bo jak napisała już Zofia.Sasza nie zaglądam na forum, bo leżę w gipsie, ciężko mi siedzieć, noga natychmiast puchnie i zaczyna boleć - stąd opóźnienia.
Dzięki, Zofia.Sasza za zawiadomienie o temacie :)
Alab108, masz pw.

Faktura powinna być na
Fundacja For Animals Oddział Łódź
42 520 Dąbrowa Górnicza, Mizerkieiwicza 12
NIP 629 234 99 58

płacona będzie z konta fundacji, więc na fundację musi być wystawiona. Myślę ,że ze zmianą faktury wet nie będzie robił problemu.
Proszę o wysyłkę skanu na adres mailowy (...), a oryginału pocztą zwykłym listem na adres (...) - dane w pw do alab108.

Nie zaglądam na forum bo leżę itd. Więc jeśli trzeba, bym szybko coś odebrała - maila lub pw - dobrze jest dodatkowo wysłać smsa, to wstanę do koimputera. Telefon jest w podpisie, na wszelki wypadek podaję też tu 600 985 675
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro wrz 26, 2012 11:24 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

aga9955 pisze:
alab108 pisze:
Zofia.Sasza pisze:

4/ beata
5/ aga9955
6/ annskr
7/ annskr
8/ annskr

Złe słowo wymagania, zupelnie nie w kontekscie. Caly czas przypominam ,ze to dobrowolne deklaracje.

Masz rację :ok: To było w odpowiedzi na stwierdzenie Zofia.Sasza " Trudno wymagać, żeby darczyńca warował w wątku i czekał na wezwanie " :)
Obrazek

alab108

Post » Śro wrz 26, 2012 11:51 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

annskr pisze:Jestem. Chwilowo, bo jak napisała już Zofia.Sasza nie zaglądam na forum, bo leżę w gipsie, ciężko mi siedzieć, noga natychmiast puchnie i zaczyna boleć - stąd opóźnienia.
Dzięki, Zofia.Sasza za zawiadomienie o temacie :)
Alab108, masz pw.

Faktura powinna być na
Fundacja For Animals Oddział Łódź
42 520 Dąbrowa Górnicza, Mizerkieiwicza 12
NIP 629 234 99 58

płacona będzie z konta fundacji, więc na fundację musi być wystawiona. Myślę ,że ze zmianą faktury wet nie będzie robił problemu.
Proszę o wysyłkę skanu na adres mailowy (...), a oryginału pocztą zwykłym listem na adres (...) - dane w pw do alab108.

Nie zaglądam na forum bo leżę itd. Więc jeśli trzeba, bym szybko coś odebrała - maila lub pw - dobrze jest dodatkowo wysłać smsa, to wstanę do koimputera. Telefon jest w podpisie, na wszelki wypadek podaję też tu 600 985 675

Czy w kontekście wypowiedzi annskr za sterylkę drugiej kotki z faktury wstawionej w wątku może zapłacić np. ów anonimowy 9 darczyńca? Wówczas Lidka mogłaby jeszcze złapać kolejne kotki zgodnie z ustaleniem z annskr, zwłaszcza ta kotke w ciąży? Jeżeli zdąży oczywiscie :ok:
Obrazek

alab108

Post » Czw wrz 27, 2012 11:13 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

Nie będe już wetowi mąciła w głowie znów ,wystawił mi fakturę na mnie bo tak chcieliście , więc żeby już nie robić zamieszania za ostatnią kotke zapłace sama ....

lidka02

Post » Czw wrz 27, 2012 11:24 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

lidka02 pisze:Nie będe już wetowi mąciła w głowie znów ,wystawił mi fakturę na mnie bo tak chcieliście , więc żeby już nie robić zamieszania za ostatnią kotke zapłace sama ....

Ale w czym problem?

Dlaczego macila? Nie rozumiem? Anna potrzebuje fakture na fundacje ,bo z tych pieniedzy zrefunduje sterylki.

edit: moj przelew poszedl.

Teraz Lidko uwazam ,ze powinnas powalczyc z gmina. Monitowac.
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Czw wrz 27, 2012 17:51 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

aga9955 pisze:
lidka02 pisze:Nie będe już wetowi mąciła w głowie znów ,wystawił mi fakturę na mnie bo tak chcieliście , więc żeby już nie robić zamieszania za ostatnią kotke zapłace sama ....

Ale w czym problem?

Dlaczego macila? Nie rozumiem? Anna potrzebuje fakture na fundacje ,bo z tych pieniedzy zrefunduje sterylki.

edit: moj przelew poszedl.

Teraz Lidko uwazam ,ze powinnas powalczyc z gmina. Monitowac.

Dzięki za przelew :1luvu: z gminy jeszcze nie mam odpowiedzi...

lidka02

[poprzednia][następna]