Moje 5 FeLV. Mały walczy o życie ;( zgredek za TM.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 25, 2012 22:52 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

lidka02 pisze:
jaaana pisze:Coś więcej o Tinie można? Jaka jest w stosunku do człowieka?

Tina jest bardzo miziasta do ludzi aż nachalna , tylko ją głaskać .Nie boi się obcych robi do kuwety , lubi sie bawić .Sama i z kotami .Kot ideał gdyby nie liniała... :)

Każdy kot linieje. No to mamy pierwszą gwiazdę. :ok:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Sob sie 25, 2012 22:53 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

vega013 pisze:
lidka02 pisze:

Tina jest bardzo miziasta do ludzi aż nachalna , tylko ją głaskać .Nie boi się obcych robi do kuwety , lubi sie bawić .Sama i z kotami .Kot ideał gdyby nie liniała... :)

i te oczy podmalowane prawda? śliczna
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Sob sie 25, 2012 22:54 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

lidka02 pisze:
ruda32 pisze:na pierwszej stronie viewtopic.php?f=1&t=139539
aburacze wstawił zdjęcia ,tam są białaczkowe , zdjęcia podpisane ,z imionami
Rudy,Zuza itd.

Rudy nie ma białaczki :)

ja wiem chodziło mi ,że tam są zdjęcia rezydentów :)
kurcze chyba zmęczona jestem
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Sob sie 25, 2012 22:56 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

lidka02 pisze:

Widzisz, to jest bardzo ważne.
Bo na razie wydaje mi się, że tylko Tina jest gotowa do adopcji.

Teraz jest zatrzęsienie kociaków - kto weźmie do mieszkania sikającego po kątach kota? Albo dzikusa? Albo gryzącego?
Takim można poszukać jakiegoś dobrego gospodarstwa. Bo zdarzają się takie.

Ślepaczki.
Napisz o nich coś więcej. Usunięte mają jedno i drugie oko? oczodoły zaszyte czy nie? Jak się zachowują, czy są dzikie, czy zachowują czystość.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Sob sie 25, 2012 22:56 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

ruda32 pisze:
lidka02 pisze:
ruda32 pisze:na pierwszej stronie viewtopic.php?f=1&t=139539
aburacze wstawił zdjęcia ,tam są białaczkowe , zdjęcia podpisane ,z imionami
Rudy,Zuza itd.

Rudy nie ma białaczki :)

ja wiem chodziło mi ,że tam są zdjęcia rezydentów :)
kurcze chyba zmęczona jestem

oj ruda nie marudź :oops:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Sob sie 25, 2012 23:00 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

lidka02 pisze:
aga9955 pisze:Czy koty tymczasowe sa izolowane od kotow bialaczkowych?

Małe tak .

Co to znaczy "male tak"
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Sob sie 25, 2012 23:01 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

jaaana pisze:
lidka02 pisze:

Widzisz, to jest bardzo ważne.
Bo na razie wydaje mi się, że tylko Tina jest gotowa do adopcji.

Teraz jest zatrzęsienie kociaków - kto weźmie do mieszkania sikającego po kątach kota? Albo dzikusa? Albo gryzącego?
Takim można poszukać jakiegoś dobrego gospodarstwa. Bo zdarzają się takie.

Ślepaczki.
Napisz o nich coś więcej. Usunięte mają jedno i drugie oko? oczodoły zaszyte czy nie? Jak się zachowują, czy są dzikie, czy zachowują czystość.

Własnie chciała bym kogos dla dzikusków bo w altanie za szybko się nie oswoją a do domu już nie moge zabrać ...ŚLepaczki dziewusia jest bez gałek ocznych ropa nie leci już wet nie robił nic jest spokojna , rydy ślepek troche wariat ma jedno oko usunięte i zszyte a drugie ma puste nie zszywał wet na razie powiedział nie trzeba .A z kuweta u nich różnie .

lidka02

Post » Sob sie 25, 2012 23:02 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

aga9955 pisze:
lidka02 pisze:

Małe tak .

Co to znaczy "male tak"

Koty szczepione p. białaczce są razem z kotami co maja białaczkę .Tylko karmie je osobno i często wymieniam wode.

lidka02

Post » Sob sie 25, 2012 23:03 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

aga9955 pisze:
lidka02 pisze:

Małe tak .

Co to znaczy "male tak"

małe są izolowane
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Sob sie 25, 2012 23:05 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

ruda32 pisze:
aga9955 pisze:
lidka02 pisze:

Małe tak .

Co to znaczy "male tak"

małe są izolowane
Oki
Obrazek

aga9955

Post » Sob sie 25, 2012 23:06 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

ruda32 pisze:
aga9955 pisze:
lidka02 pisze:

Małe tak .

Co to znaczy "male tak"

małe są izolowane

Właśnie ..

lidka02

Post » Sob sie 25, 2012 23:08 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

ruda32 pisze:
vega013 pisze:
lidka02 pisze:

Piękna. Napisałam, że gwiazda :ok:

Tina - uwielbia być głaskana i najchętniej przez cały dzień nie schodziłaby z kolan. Mruczy przy tym głośno i kojąco. Człowiek jest jej całym światem. Bardzo lubi się bawić (trzeba napisać czym: myszkami, piłeczkami, wędkami, gania za plamką z laserka, wystarczy jej kulka papieru, żeby biegała za nią po całym pokoju - Lidko napisz) Mogłaby być jedynaczką, ale najlepiej się czułaby w towarzystwie innego kota. Jest czyściutką kotką i bezbłędnie trafia do kuwety. Adoptując ją, zyskasz wspaniałą, serdeczną i pełną energii przyjaciółkę.

inne dane kotki

vega013

Post » Sob sie 25, 2012 23:12 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

Czyli izolowane sa:

Do adopcji
1--zdjęcie trzy szaraczki dwa koty i kotka dzikie nie ma szczepień .

2 --zdjęcie Dwa ślepki

6 zdjęcie .- Zgredek kotek ok trzy miesiące , kocurek nie szczepiony chora trzustka musi byc na lekach .Lubi koty i psy.

Nie izolujesz :
4 --zdjęcie Leon kotek bez łapki szczepiony p. białaczce , szczepienie musi być powtórzone .Charakter nie nadaje się do dzieci mocno przygryza , lubi uciekać jak się wchodzi czy wychodzi z domu trzeba uważać .Z kotami bawi się dość agresywnie ..

5--zdjęcie Tina wiek 2.5-3 roku
Obrazek

aga9955

Post » Sob sie 25, 2012 23:14 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

vega013 pisze:
ruda32 pisze:
vega013 pisze:
lidka02 pisze:

Piękna. Napisałam, że gwiazda :ok:

Tina - uwielbia być głaskana i najchętniej przez cały dzień nie schodziłaby z kolan. Mruczy przy tym głośno i kojąco. Człowiek jest jej całym światem. Bardzo lubi się bawić (trzeba napisać czym: myszkami, piłeczkami, wędkami, gania za plamką z laserka, wystarczy jej kulka papieru, żeby biegała za nią po całym pokoju - Lidko napisz) Mogłaby być jedynaczką, ale najlepiej się czułaby w towarzystwie innego kota. Jest czyściutką kotką i bezbłędnie trafia do kuwety. Adoptując ją, zyskasz wspaniałą, serdeczną i pełną energii przyjaciółkę.

inne dane kotki

Tina bawi się myszkami , ma taki tunel z piłka , kartka papieru wszystko jest dobre do zabawy .Nie może być jedynaczką raz ją dałam strasznie płakała ona cały czas jest między zwierzakami musi byc chociaż z jednym kotem .
Wiek 2,5 roku
szczepienia p. białaczce
odrobaczona
wysterylizowana .

lidka02

Post » Sob sie 25, 2012 23:16 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

lidka02 pisze:Własnie chciała bym kogos dla dzikusków bo w altanie za szybko się nie oswoją a do domu już nie moge zabrać ...ŚLepaczki dziewusia jest bez gałek ocznych ropa nie leci już wet nie robił nic jest spokojna , rydy ślepek troche wariat ma jedno oko usunięte i zszyte a drugie ma puste nie zszywał wet na razie powiedział nie trzeba .A z kuweta u nich różnie .

Oczodoły trzeba zszywać ze względów higienicznych i estetycznych. Pierwszy raz słyszę, żeby zostawić pusty oczodół po amputacji oka i nie zaszyć.

vega013

[poprzednia][następna]