KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 15, 2011 0:39 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Czwartego juz nie byłam w stanie trzymać :lol:
a wierciły się... :ryk:

Dzięki Tereniu :wink:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Czw gru 15, 2011 0:40 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Reszta jutro :D ale drugie zdjęcie zajebiste z tym fajnym wytrzeszczem oczątek niewiniątek :mrgreen:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw gru 15, 2011 0:40 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Ma się te zdolności :wink:

Cookie1706

Post » Czw gru 15, 2011 0:43 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

O wow!
Wujek Cooki jest genialny :ok: , a kociaczki to po prostu cudeńka :1luvu:
Reszta zdjęć też musi być bajeczna :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Czw gru 15, 2011 0:45 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Zgadzam sie Ewcia :wink:
To u Nas rodzinne :ryk:

Cookie1706

Post » Czw gru 15, 2011 0:46 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

terenia1 pisze:[No o tym wiemy że wszystki koty nowo przybyłe powinny być testowane, ostatnio przybyło chyba 7 kotów ale jakoś nikt nie kwapił się żeby z nimi podjechać do weta na szczepienia i na testy, o Józku było pisane z miesiąc żeby zrobić mu szczepionkę na białaczkę ostatecznie Jadzia z Wiesiem się zliitowali i go zabrali na szczepienie - testy i szczepionki sa w lecznicy tylko trzeba jechać z kotami - ale jakoś nikt mi się nie pytał trzeba jechać to zabiorę podjadę zrobimy co trezba, .

To są pretensje do zmotoryzowanych :evil:
Zeby było sprawiedliwie to ci niezmotoryzowani też niech chodza do weta :twisted:
Tak jak Marta, ją wozi mąż :ok:
Albo tak jak Mara, raz w tyg.jest u weta a wczoraj sie urwała z pracy. :1luvu:
Ja byłam tylko kilka razy, teraz niestety mogę tylko w soboty, chyba że almavet wroci do godzin z przed wakacji tj.8-20.
Ale widac tylko MARE, THE SZOPS I JADZIE jeżdzących do weta.
Zmieniam i dopisuję jakby ktoś nie wiedział oczywiście Teresę i Gosię
Ostatnio edytowano Czw gru 15, 2011 1:20 przez AGATA mich, łącznie edytowano 1 raz

AGATA mich

Od: Pt wrz 30, 2011 20:32

Post » Czw gru 15, 2011 0:48 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Dzisiaj do weta jeździła Teresa.

Cookie1706

Post » Czw gru 15, 2011 0:54 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Wybacz Agatko, ale nie wyobrażam sobie targać w kontenerku zimą chorego czy zestresowanego już samym faktem kota autobusem w dwie strony :!: , zwłaszcza, że z Almavetem nie ma żadnego połączenia spod Chatki.....
Jeśli na wiosnę będę mieć autko , chętnie zabiorę kociaka w potrzebie, ale obecnie nie widzę takiej możliwości dla osób niezmotoryzowanych :|
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Czw gru 15, 2011 0:59 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Wiem i to że Teresa jezdzi też kazdy wie,więc chyba nie trzeba przypominać :mrgreen: :!:

AGATA mich

Od: Pt wrz 30, 2011 20:32

Post » Czw gru 15, 2011 1:00 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

O przepraszam Gosia tez jezdzi a ona nie zmotoryzowana a jakos sobie radzi.
Nie chwalac sie my to juz rekordzisci prawie codziennie jak nie do jednej lecznicy to do drugiej a czasem w jednym dniu i tu i tu w zaleznosci gdzie kot jest leczony bo staram aby byl prowadzony przez jednego weta od poczatku do konca.
Wiesiu wieczorem sie pyta jakie plany na jutro? jest wet? no nie ma, a tu buch jedzie sie na chatke i niespodziewanie cos wypadnie albo wyczyta sie na watku no i co zrobic trzeba jechac.
A te co w domu tez sie z nimi jezdzi cos zawsze jest.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Czw gru 15, 2011 1:03 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Kocia Mama Ewa pisze:Wybacz Agatko, ale nie wyobrażam sobie targać w kontenerku zimą chorego czy zestresowanego już samym faktem kota autobusem w dwie strony :!: , zwłaszcza, że z Almavetem nie ma żadnego połączenia spod Chatki.....
Jeśli na wiosnę będę mieć autko , chętnie zabiorę kociaka w potrzebie, ale obecnie nie widzę takiej możliwości dla osób niezmotoryzowanych :|

Ewa nie ma o czym mowic wiadomo ze w zime zwlaszcza nikt nie bedzie tachał kota w kontenerku, nie rob kochanie sobie wyrzutow to zrozumiale.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Czw gru 15, 2011 1:05 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

AGATA mich pisze:Ale widac tylko MARE, THE SZOPS I JADZIE jeżdzących do weta.

AGATA mich pisze:Wiem i to że Teresa jezdzi też kazdy wie,więc chyba nie trzeba przypominać :mrgreen: :!:

Widać trzeba :mrgreen: :!:

Cookie1706

Post » Czw gru 15, 2011 9:28 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

The Szops pisze:
Musimy regularnie podawac pastę odkłaczającą całej kociarni, bo chyba to zaniedbaliśmy :oops: Arletka czasem wymiotowała kłakami. Przydałoby się przywrócic tablicę korkową i zrobic tam jakąś rozpiskę, bo inaczej to nam umknie.
I może gdzieś umiescic jakąś listę z datami odrobaczania, bo nie zawsze w książeczce się to wpisuje i można się w tym pogubic :roll:

Na temat odkłaczania towarzystwa Pani Doktor też wspominała, podjadę do sklepu zoologicznego i kupię jakąś pastę lub preparat na odkłaczanie i podamy wszystkim kociakom jednocześnie. Pani Doktor powerdziała żeby przynajmnie 1 raz na dwa tygodnie taki preparat na odkłaczenie podawać.
Listę jak najbardziej można zrobić - praktycznie ostatnio wszystkie wpisy postarałam się na bieżąco uzupełnić, dziś dowiozę książeczką Weroniki i Dakoty.
Na 1 stronie wątku jest cały wykaz większości kotów - ze wszystkimi zapisami czy jest książeczka, czy są wpisy, co jeszcze mozna zrobić. Dziś uzupełnię to o nowe koty.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw gru 15, 2011 9:32 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Teresa owszem nie byłam na dwóch ostatnich spotkaniach ale jak po drugim z nich, pytałam czy zapadły jakieś istotne decyzje to sama mi pisałaś, że nie, że dziewczyny się popiły i było śmiesznie - wszystko więc wskazuje na to, że są to spotkania o charakterze w przeważającej mierze towarzyskim i jako takie - nie są obowiązkowe (co nie znaczy, że np. ja celowo na nie nie przychodzę - mimo szczerych chęci nie zawsze się każdemu uda być na każdym spotkaniu).
Forum jest dla wszystkich i jestem zdania, że wszyscy mamy prawo poruszać tu wszelkie nurtujące nas tematy, a nie tylko pisać o drobnostkach, wzajemnie się sobie podlizywać albo przechwalać. Większość ludzi to wzrokowcy - do tekstu napisanego można wrócić, przekopiować - to nie to samo co gawożenie kilku osób pod wpływem...
Jak mają to być poważne spotkania to powinny być to walne zgromadzenia członków i ewentualne głosowania powinny na nich się odbywać a nie - głosowanie: "piszcie do mnie pw" :evil:
To co napisałam to moje własne obserwacje, wnioski i odczucia (szczególnie te dotyczące białaczkowców), ale nie znaczy to, że są to sprawy, które tylko i wyłącznie mnie chodzą po głowie - każdy ma własne zdanie ale nie każdy ma odwagę /ochotę się wypowiadać/wykłócać. Nie pisałam też tego wszystkiego personalnie do Ciebie ale ogólnie!
Jak się okazuje w wielu kwestiach się zgadzamy - i bardzo dobrze. Bardzo chętnie oznacze miski, transporterki i inne dla białaczkowców oraz zrobię 1 wspólną płachtę z kalendarzeń szczepień p. białaczkowych. Skoro nie ma 3-go pomieszzcenia to wykorzystajmy to co jest czyli wolierę jak najskuteczniej a nie tylko prowizorycznie.
Uważam, iż świetnie, że przypominasz o ogłoszeniach i jest na to nacisk ale to nie wszystko - co jakiś czas warto wrócić do zasad panujących na kociarni bo, jak każdy będzie robił co mu się podoba (albo nie robił czegoś, co mu nie pasuje) to daleko nie zajdziemy a cierpią na tym koty bo np. jeden dyżurant nie przymyje oczu gremlinom bo nie będzie ich gonił, inny nie da immunodolu albo wsypie lizyne na mokre, którego w końcu kot nie ruszy, ktoś inny nie da oridermylu itp. itd. a w ten sposób całe leczenie się ślimaczy i robi się coraz większa samowolka :(. Jest ewidencja - wpisujmy tam wszystko nawet głupie przemywanie oczu gremlinom...
Oczywiście, że nie możemy nikogo do niczego zmusić, ale skoro wszystkim nam zależy na tym samym, to chyba nie powinno być trudno dość do konsensusu w podstawowych kwestiach.

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw gru 15, 2011 9:34 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

terenia1 pisze:Na temat odkłaczania towarzystwa Pani Doktor też wspominała, podjadę do sklepu zoologicznego i kupię jakąś pastę lub preparat na odkłaczanie i podamy wszystkim kociakom jednocześnie. Pani Doktor powerdziała żeby przynajmnie 1 raz na dwa tygodnie taki preparat na odkłaczenie podawać

Nie jakiś preparat tylko najlepiej Bezo-pet albo Malt-pastę bo pozostałe - jak pani dr wspominała są g. warte :(

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

[poprzednia][następna]