Szczytno 4 - walczymy. Potrzebny CANISERIN/SUROWICA !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 20, 2011 20:17 Re: Szczytno 4 - maluszki, jeszcze nie jedzą samodzielnie.Pomocy

Druga fotka to dorosła ,domowa cudowna tri ,ostatnie to kociczka gdzieś 2 miesięczna wdrapująca się po nogawce i prosząca o zabranie.Koteczka ma ogromny brzuch pewnie z robalami lub wzdęty od makaronu. :cry:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Wto wrz 20, 2011 20:54 Re: Szczytno 4 - maluszki, jeszcze nie jedzą samodzielnie.Pomocy

straszne, straszne, straszne
ludzie chyba ruszyliby sie ze sterylizacja kotow, gdyby zrobic akcje: za kazdego kota oddanego na sterylke, doplata! Problem bylby blyskawicznie rozwiazany. A tak, to sie nie oplaca, bo po co :x

Basiu, jestes bohaterką.

Magda.T

Od: Pon lip 18, 2011 19:37

Post » Wto wrz 20, 2011 20:56 Re: Szczytno 4 - maluszki, jeszcze nie jedzą samodzielnie.Pomocy

Znajoma mi mówiła, że w Anglii za opiekę nad bezdomnym kotem dostaje się kasę. Jakoś w to nie wierzę :roll:
A nawet jeśli, przecież się nie przeprowadzę, bo tu moje bezdomniaki czekają.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto wrz 20, 2011 21:00 Re: Szczytno 4 - maluszki, jeszcze nie jedzą samodzielnie.Pomocy

MalgWroclaw pisze:Znajoma mi mówiła, że w Anglii za opiekę nad bezdomnym kotem dostaje się kasę. Jakoś w to nie wierzę :roll:
A nawet jeśli, przecież się nie przeprowadzę, bo tu moje bezdomniaki czekają.

Podobno w Warszawe karmicielki dostaja pewna pomoc z gminy. Zdaje sie ze jedzenie dla zwierzat i chyba pomoc weterynaryjna. Dokladnie nie wiem, ale cos jest.
Ale pewnie nie we wszystkich miastach tak sie robi. Moze warto sprawdzic i we Wrocławiu?

Magda.T

Post » Wto wrz 20, 2011 22:06 Re: Szczytno 4 - maluszki, jeszcze nie jedzą samodzielnie.Pomocy

Nie śpię myślę i nie wiem co dalej.Chętnie bym się upiła to może bym na chwilę zapomniała o nich ,ale nie umiem tak.Więc sobie popłacze troszkę. :cry:

horacy 7

Post » Wto wrz 20, 2011 22:10 Re: Szczytno 4 - maluszki, jeszcze nie jedzą samodzielnie.Pomocy

horacy 7 pisze:Nie śpię myślę i nie wiem co dalej.Chętnie bym się upiła to może bym na chwilę zapomniała o nich ,ale nie umiem tak.Więc sobie popłacze troszkę. :cry:

Gdyby bylo blizej, wpadlabym do Ciebie z flaszka :(

Magda.T

Post » Wto wrz 20, 2011 22:15 Re: Szczytno 4 - maluszki, jeszcze nie jedzą samodzielnie.Pomocy

Mój Boże... ja dopiero wróciłam i do kompa....
:(
Nie wiem co powiedzieć...
Ja wyjeżdżam... nawet tego co powinnam nie dopilnuję... a tu znowu kociaki w obozie :(
Tragedia i bezsilność :cry:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Wto wrz 20, 2011 22:22 Re: Szczytno 4 - maluszki, jeszcze nie jedzą samodzielnie.Pomocy

Basiu tak mi przykro, że na Ciebie wszystko spadło...
Ty musisz to widzieć...
Ty nie możesz zrobić wszystkiego...

Świat jest nieprawidłowo skonstruowany... a potwory to my... ludzie
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Wto wrz 20, 2011 22:28 Re: Szczytno 4 - maluszki, jeszcze nie jedzą samodzielnie.Pomocy

I jeszcze :(

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
po_prostu_kaska

Post » Wto wrz 20, 2011 22:38 Re: Szczytno 4 - maluszki, jeszcze nie jedzą samodzielnie.Pomocy

To kotka domowa przyniesiona przez właścicieli z powodu wyjazdu ,maja przynieść jeszcze kocurka.Nikt nawet nie próbował znaleźć im domu zafundował im super hotel schronisko,gdzie mogą nie przeżyć.Nie mogę juz pisac bym nie napisała a dużo.Boli bardzo. :cry:

horacy 7

Post » Wto wrz 20, 2011 23:48 Re: Szczytno 4 - one umrą bez pomocy! Błagamy... s.33 i 1

A TWQ przeprasza, że się uniósł. Przecież to świętego wyprowadziłoby z równowagi... jak nie dzieci, to wyjazd (bo przecież kot przez granicę nie przechodzi) Mnie też poraża bezmiar zwierzęcego nieszczęścia i kompletna ludzka bezduszność... Jesteście całkiem niesamowite kobiety i przywracacie wiarę w ludzkość. A co do Anglii, to (chyba że bardzo się tam zmieniło) jak pamiętam zwierzę miało w schronisku trzy dni na znalezienie nowego właściciela... Ale oni od zawsze mają fobię wścieklizny
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Śro wrz 21, 2011 0:00 Re: Szczytno 4 - one umrą bez pomocy! Błagamy... s.33 i 1

teraz to ja spać nie mogę bo raz mnie trzęsie, a raz ryczeć mi się chce (upić się nie da rady, bo dopiero co antybiotyk brałam)
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Śro wrz 21, 2011 5:08 Re: Szczytno 4 - maluszki, jeszcze nie jedzą samodzielnie.Pomocy

Magda.T pisze:Podobno w Warszawe karmicielki dostaja pewna pomoc z gminy. Zdaje sie ze jedzenie dla zwierzat i chyba pomoc weterynaryjna. Dokladnie nie wiem, ale cos jest.
Ale pewnie nie we wszystkich miastach tak sie robi. Moze warto sprawdzic i we Wrocławiu?

TOZ daje karmicielom suchą karmę raz na jakiś czas. Ale to jest coś okropnego, ta karma. Poza tym nie chcę być w TOZ, bo mi ta organizacja bardzo nie odpowiada.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Śro wrz 21, 2011 5:09 Re: Szczytno 4 - one umrą bez pomocy! Błagamy... s.33 i 1

Ktoś powinien porozmawiać z ludźmi przynoszącymi kota z powodu wyjazdu. Ktoś rozsądny. Dlatego cenię działalność edukacyjną wrocławskiego Centrum Przyjaznych Relacji Ludzie Zwierzęta. Ale to jest edukacja, która może kiedyś przyniesie efekty. A co teraz? Tylko rozpacz pozostaje :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Śro wrz 21, 2011 6:45 Re: Szczytno 4 - one umrą bez pomocy! Błagamy... s.33 i 1

http://tablica.pl/oferta/bezbronne-malu ... DlcCp.html
wrzuciłam ogłoszenia na tablice.pl
Przepraszam,że nie skonsultowałam tekstu ale poprostu to był impuls...jeśli coś nie tak mogę zmienić lub usunąc...
Zrobię też tej trikolorce
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

[poprzednia][następna]