kilka zdjęć z czwartkowego pobytu w schronie:

od lewej:
Kota, Irina, Moretti, Staruch, Dzika
Tarika, Lotta, Pati, Fabian, Fiona a za nią Violinka
Forest, Stavros, Druzylla, Briszka a za nią Triszka, Alvaro
oraz kilka nowszych podopiecznych:KICIA

Chyba nie lubi paparazzi, tak długo za nią chodziłam i prosiłam aż w końcu przyzwoliła na drobną sesyjkę. Kąpała się, a ja obracałam ją i ustawiałam by światło odpowiednio padało.
Kicia niewzruszona nawet zadowolona, chwilę pobawiła się wieczkiem aparatu, a potem wymiana energii

Na rączki lubi, ciekawa, drobniutka persona
ZYNGA

To prawdziwa pieszczocha, która bezustannie jest w ruchu, mrucząca i otwarta. Zestresowana gdy w pobliżu jest inny kot, syczy wtedy i wybałusza swoje przepiękne oczka.
KULAS
Chłopak syczy stara się być groźny ale za chwilę wystawia łepek do głaskania i mruczy cichutko. Jeszcze niepewny ale myślę to minie. Jest uroczy i charakterem przypomina mi mojego kocurka.
VIOLINKA i
BALLADYNA

Wystraszone obie ale Balladyna ma więcej odwagi i pozwala się głaskać i mruczy słodko przy tym. Ma takie mięciutkie futerko! Łebek z pawlacza to jeszcze za dużo. Są świeżaczkami na wybiegu. Też bym była przerażona gdyby mnie ktoś ulokował w takim np.. Domu Dziecka gdzie trzeba walczyć o przetrwanie..
Ramzesa i
Zafirę bardzo ciężko ująć - boją się i nie wychylają nosa z pawlaczy.
Emanuel jak zwykle rozrabiał co od razu poprawia humor, jest niesamowity ma dużo pewności siebie i energii. Uwielbiam jak mnie podgryzuje i pogania wolontariuszy doi pracy. Ma zapał
Irina coraz bardziej zmniejsza dystans, miauczy, że czegoś potrzebuje tylko jeszcze się boi,
Kijafa coraz odważniej spaceruje po wybiegu czego efektem są zdjęcia ale też trudniej ją złapać.
Pati jakby przytyła choć może to na zimę napuszyła się, ma więcej powagi. Jest jedną z najbardziej fotogenicznych kotek.
Hogatka bez zmian, na kolanka rączki tak ale wczoraj bardziej zamyślona i spokojna
Rilla pewna siebie czarnulka pierwsza do jedzenia, w schronisku od około kwietnia..trochę już czeka, raz się nie udało. Jedna z kotek która nadal biega z muchami, piłeczkami i jest skora do zabawy.
Tarika pierwsza na kolankach, zrzucisz ją ne minie kilka sekund znów: hop! i kolanka, łydka, ręce - cokolwiek tak tego potrzebuje.
Olivier po akcji w parku chorzowskim nabrał większej pewności siebie co cieszy, przepiękny rudziaszek który ociera się czarująco.
Lotta,
Rosita i
Kares - panie mają nadal dystans do człowieka i nie potrafią tak walczyć o smakołyki które dostarczają wolontariusze. Jedna piękniejsza od drugiej. Niewinne rusałki które we własnym domku zapewne otworzyłyby się
Alvaro - biały, przepiękny obserwator świata przychodzi śmiało i przechadza się jak panicz we własnej posiadłości.
Karolinka pełna apetytu i zdziwienia, że mniej głaskana niż poprzednio. Podchodziła i zagadywała. Ha! Wiedziałam, że się przekona.
Moretti trochę już się zaklimatyzowała i nawet zaczyna syczeć na inne koty. Już nie ma tak ugiętych łapek, nie jest aż tak wystraszona.
Fabian tajemniczy ale przesłodki nakolankowiec.
Stavros kolega z branży preferuje plecki lub ramiona, tam się relaksuje
Donata spokojnie i nienerwowo w kącie z dala od wszystkich,
Fiona spokojnie lecz zauważalnie.
Staruch nie za urodziwy, a taki fotogeniczny - to jest fenomen dla mnie. I ten jego wzrok: ''Stój! Bo strzelam! Nie podchodź! '' (czyt uciekam) - pełna powaga i świadomość
Stara banda: Forest, Dzika, Brina, Ruska - bez zmian
Agrypina, Kasia, Patysia, Pimpuś i Kota - także po staremu. Chociaż zdziwienie w przypadku Kota, który nie chciał się oderwać od wolontariusza tylko tulił się jak dziecko.
Triszka i
Briszka - słodkie kotki, widać, że typowo domowe bo w trakcie karmienia nie rzucały się na serduszka tylko patrzały co się dzieje, zdziwione, a w tym czasie ktoś inny korzystał..więc trzeba było pilnować by zjadły
oraz
BODJANto była pierwsza osoba, która mnie wczoraj powitała, najpierw słodkim przekonującym: ''brrrru??'' a potem Pac! i już na rękach. Wczepiony pazurkami nie miał zamiaru zejść. Dumny, że pierwszy ulokował się w ramionach.
Słodki Bodjanie mój ulubiony kocurku (oprócz kilku innych

)

tak się cieszę, że domek znalazłeś!
całość zawarta tutaj ----------------->
https://picasaweb.google.com/1046591255 ... directlink