ŚLEPACZKI cz.V-"mój ślepaczek" - wołam do tablicy opiekunów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Czy potrzebny jest Klub Ślepaczków?

Ankieta wygasła Nie lis 18, 2012 12:15

1.Bardzo-to skarbnica wiedzy o kotach niewidzących i wsparcie
28
93%
2.Tak sobie - bez klubu tez można sobie poradzić
2
7%
3. Nie - po co zajmować sie kotami chorymi lub kalekimi
0
Brak głosów

Liczba głosów : 30

Post » Wto paź 11, 2011 12:23 Re: ŚLEPACZKI cz.V- naprawdę pilne dt dla Glucika str.31

AgaPap pisze:Wtorek a alessandra jeszcze nie dotarła? :evil:

NO i nie pusciłam drugiego przelewu za wrzesień, bo nie mam dalej żadnych namiarów ani na opiekunkę ani na żaden DT :(

Drugi kot z Przyborówka

Molli pisze:Pod koniec tego tygodnia/początek następnego powinnam wiedzieć czy kociak z Przyborówka będzie miał DT :ok: :ok: :ok:

Poczekaj jeszcze trochę.
Jak dobrze pójdzie i kociak trafi do DT, to kaska poleci na konto tymczasowych opiekunów, jeżeli nie to podeślę Tobie konto schroniska ;)

Molli

Od: Wto gru 23, 2008 11:28

Post » Wto paź 11, 2011 16:32 Re: ŚLEPACZKI cz.V- naprawdę pilne dt dla Glucika str.31

Molli pisze:
AgaPap pisze:Wtorek a alessandra jeszcze nie dotarła? :evil:

NO i nie pusciłam drugiego przelewu za wrzesień, bo nie mam dalej żadnych namiarów ani na opiekunkę ani na żaden DT :(

Drugi kot z Przyborówka

Molli pisze:Pod koniec tego tygodnia/początek następnego powinnam wiedzieć czy kociak z Przyborówka będzie miał DT :ok: :ok: :ok:

Poczekaj jeszcze trochę.
Jak dobrze pójdzie i kociak trafi do DT, to kaska poleci na konto tymczasowych opiekunów, jeżeli nie to podeślę Tobie konto schroniska ;)

Ok to uzbrajam się w cierpliwość, ale po cichy liczę jednak, że to będzie konto DT :ok: :ok: :ok:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Śro paź 12, 2011 12:23 Re: ŚLEPACZKI cz.V- naprawdę pilne dt dla Glucika str.31

...już dotarła, bo na szkoleniu była, a że górale oszczędzają na paleniu w hotelach(a 2 st. w plusie było kurde) to wróciłą przeziębiona i więcej tam nie pojedzie :evil:
ale do rzeczy: bardzo dobrze zrobiłyście z tymi pieniażkami- priorytetem zawsze jest jak najszybsze leczenie oczek, formalności załatwiły potem jakoś zawsze- mam nadzieję, ze dr Kiełbowicz pomoże maluszkowi i uaratuje oczka, to dobry okulista -czekamy wiec na dobre wiadomości :ok:

zapraszamy na bazarki dla ślepaczków, kto ma miejsce, proszę wstawić w podpis, aby rozpropagować, a ja na 1 stronę wstawiam nowy bazarek AprilRain:
viewtopic.php?f=20&t=134193

i wciąż jeszcze trwające:
viewtopic.php?f=20&t=128124 AprilRain
viewtopic.php?f=20&t=133720&p=8014855 KMagda
viewtopic.php?f=20&t=133718 KMagda

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw paź 13, 2011 10:40 Re: ŚLEPACZKI cz.V- naprawdę pilne dt dla Glucika str.31

Pomocy !
Dziś dzwoniła do mnie pani doktor z zaprzyjaźnionej lecznicy.
Trafił do nich bezdomny kot (płci nie znam). Jest po urazie oka, dzisiaj ma mieć amputację. Problem polega na tym, że kot nie ma się gdzie podziać. W lecznicy wszystkie klatki zapchane :(
Kocurek nie może wrócić na ulice. Potrzebny jest dt chociaż na 10 dni po zabiegu.
Po południu bede miala zdjęcia i więcej informacji o kocie.
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Czw paź 13, 2011 10:52 Re: ŚLEPACZKI cz.V- naprawdę pilne dt dla Glucika str.31

Łódź - Jednooczka Bunia szuka domu - na oczko, które zostalo, też w zasadzie nie widzi...

Oto BUNIA
- w wyniku powikłań kociego kataru jedno oczko ma usunięte, zamglone...., Ale Bunia jest najszczęśliwszym kotem na świecie, świetnie sobie radzi, biega, bawi się kocimi zabaweczkami, szaleje na drapaku, czasem ma problem z zeskoczeniem - i woła o pomoc człowieka. Jest niezwykle przyjazna kociakiem, kocha człowieka i dotyk - każdego, bo nie bardzo odróżnia tych człowieków, a dotyk ręki t szczęście. Bunia jest w domu tymczasowym z innymi kotami i psami, nikogo się nie boi. Taki ufny i pogodny koci aniolek - szuka najwspanialszego domku na świecie całym:). Urodziła się czerwcu 2011, jest zaszczepiona, odrobaczona ma książeczkę zdrowia, bordo@autograf.pl 604 395 142

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Bardzo prosimy o pomoc w szukaniu dobrego domku dla przemilej malutkiej Buni ..
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw paź 13, 2011 15:08 Re: ŚLEPACZKI cz.V- naprawdę pilne dt dla Glucika str.31

fiona.22 pisze:Pomocy !
Dziś dzwoniła do mnie pani doktor z zaprzyjaźnionej lecznicy.
Trafił do nich bezdomny kot (płci nie znam). Jest po urazie oka, dzisiaj ma mieć amputację. Problem polega na tym, że kot nie ma się gdzie podziać. W lecznicy wszystkie klatki zapchane :(
Kocurek nie może wrócić na ulice. Potrzebny jest dt chociaż na 10 dni po zabiegu.
Po południu bede miala zdjęcia i więcej informacji o kocie
.

Bunia jest w kaciku adopcyjnym na 1 str. pod nr 2
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Czw paź 13, 2011 15:25 Re: ŚLEPACZKI cz.V- błagamy o 10 dni dt -bezdomny,po amputacji

Bunia jest cudowna! :1luvu:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Czw paź 13, 2011 19:17 Re: ŚLEPACZKI cz.V- błagamy o 10 dni dt -bezdomny,po amputacji

Sytuacja strasznie się skomplikowała.
Okazało się, że jest to ok 6-7 mies kocurek, mega przytulaśny i milusiński. Nie ma mowy o wypuszczeniu go na ulicę, ponieważ on sobie nie poradzi.
Osoba, która przyniosła kota zniknęła. Kot został na lodzie a my razem z nim.
Dziś odwieźliśmy go do hotelu, przez najbliższe 10 dni może tam zostać.
Problem polega na tym, że nie mamy z czego zapłacić ani za hotel, ani za zabieg, ani za leczenie (kocurek musi dostawać antybiotyki, leki przeciw bólowe).
Ale nie możemy też zostawić biedaka bez pomocy !
Potrzebna jest pomoc w każdym zakresie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Pt paź 14, 2011 11:29 Re: ŚLEPACZKI cz.V- błagamy o 10 dni dt -bezdomny,po amputacji

fiona.22 kotka umieszczam na liscie, zatem na zabieg jakaś pomoc finansowa będzie, proponuję , aby tutaj , bo czasem tak postępujemy, w obecnej sytuacji przesłać pieniążki już , najgorszym jest chyba fakt,że nie ma gdzie tego kotka umieścić :(
Porozmawiam z KMagdą, aby wystawić bazarek dla niego na zapłatę za hotelik dopóki nie znajdziemy dt, ale czy tam będzie miał odpowiednia opiekę pooperacyjną ? Rozumiem,że Ty sprawę pilotujesz i rozliczasz? Podaj, proszę dane do przelewu, a ja proszę o wypowiedź (pozytywną :wink:) naszych klubowiczów na szybsze przelanie pieniążków dla kotka. Nie wiem, jak stoimy składkowo, najwyżej może skorzystamy z funduszu rezerwowego. Skontaktuje się ze Skarbnikiem.
Jesli kotek ma watek , proszę o link

lista październikowa

1.koteczka pod opieką jopop Obrazek

2. kociaki u marta20 -pilne dt ObrazekObrazek

viewtopic.php?f=13&t=134037&p=8048016#p8048016

3. Bezdomny Tinek -kontakt fiona.22 brak dt Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=134318
Ostatnio edytowano Pt paź 14, 2011 12:02 przez alessandra, łącznie edytowano 1 raz

alessandra

Post » Pt paź 14, 2011 11:38 Re: ŚLEPACZKI cz.V- błagamy o 10 dni dt -bezdomny,po amputacji

Tinek, kotek od fiony.22 ma wątek tutaj: viewtopic.php?f=1&t=134318

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt paź 14, 2011 11:52 Re: ŚLEPACZKI cz.V- błagamy o 10 dni dt -bezdomny,po amputacji

JESTEM ZA...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt paź 14, 2011 12:03 Re: ŚLEPACZKI cz.V- błagamy o 10 dni dt -bezdomny,po amputacji

Bazyliszkowa pisze:Tinek, kotek od fiony.22 ma wątek tutaj: viewtopic.php?f=1&t=134318

dzięki Dorotko :wink:

dzięki Bożenko :wink:

alessandra

Post » Pt paź 14, 2011 13:07 Re: ŚLEPACZKI cz.V- błagamy o 10 dni dt -bezdomny,po amputacji

Porozmawiam z KMagdą, aby wystawić bazarek dla niego na zapłatę za hotelik dopóki nie znajdziemy dt, ale czy tam będzie miał odpowiednia opiekę pooperacyjną ?

To hotelik w lecznicy, wiec opieka będzie bardzo dobra ;)
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Pt paź 14, 2011 13:26 Re: ŚLEPACZKI cz.V- błagamy o 10 dni dt -bezdomny,po amputacji

Tinek mieszka w hoteliku w lecznicy i jest pod stałą opieka dwóch wspaniałych lekarek. Opieka ciągła i co najważniejsze nie trzeba będzie go targać codziennie żeby podać leki.

Jeśli chodzi o bazarek, mogę sama się tym zająć, żeby nie dokładać kolejnej roboty.
W sprawie fantów wyślę adres na PW :1luvu:
Wyśle również nr konta do lecznicy :1luvu:
rozliczenie będzie na wątku Tinka w pierwszym poście.

Najbliższe 10 dni Tinek bezpiecznie spędzi w lecznicy. Potem musimy go zabrać na tydzień, bo ktoś wcześniej zarezerwował miejsce, ale z tego co wczoraj mówiła pani doktor Tinek w razie czego po tym tygodniu mógłby znów wrócić.
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

[poprzednia][następna]