= PIĘTASZKA w domu....rozpoczęła nowe życie.!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 13, 2011 21:58 Re: /. Kociaki z meliny,Kotka z małymi!!!Pilnie potrzebne DT!!!

Zapraszałam już do głosowania na Kocią Skarbonkę? ;) viewtopic.php?f=1&t=128472
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto cze 14, 2011 18:58 Re: /. Kociaki z meliny,Kotka z małymi!!!Pilnie potrzebne DT!!!

Aż się boję pytać....jak tam transport naszej burej Balbiny??
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Wto cze 14, 2011 20:30 Re: /. Kociaki z meliny,Kotka z małymi!!!Pilnie potrzebne DT!!!

Pojechała :( Czekam na dobre wieści. Mam w najbliższej rodzinie zdrowotne problemy, wyłapałam dzisiaj paskudnego doła. Ta jej podróż mnie jeszcze dobiła. Zawsze mam problemy z rozstaniem z tymczasami, a ona tyleczasu u mnie mieszkała :cry:

Jahoda

Od: Pon mar 22, 2010 20:55

Post » Wto cze 14, 2011 21:13 Re: /. Kociaki z meliny,Kotka z małymi!!!Pilnie potrzebne DT!!!

Jahoda :1luvu:
Mam nadzieję ,że będą już tylko same dobre wieśći. Balbinko cudownego życia dla Ciebie. :ok:

Szukamy dalej DT...dla Kotki z meliny....

Obrazek

Strasznie nam się porozjeżdżały ,,meliniarki,,
Łódz, Warszawa, Sosnowiec..
Obrazek

cypisek

Post » Śro cze 15, 2011 7:54 Re: /. Kociaki z meliny,Kotka z małymi!!!Pilnie potrzebne DT!!!

Mała dojechała dziś w środku nocy ;)
Od razu zasiadła do późnej kolacji, rano znalazłam wszystko co trzeba w kuwecie :D
Na razie siedzi w budce i wystawia tylko główkę do głaskania, ale myślę, że wieczorem jak wrócę do domu dziewczynka będzie odważniejsza i sama wyjdzie z budki.
Dziewczyny mam pytanie, rozumiem, że to wygolenie z boku to ślad po sterylce, czy ona miała robione badania krwi przed sterylką? Dla mnie to bardzo ważne, bo kicia to raczej staruszka i nie powinna być cięta bez badań, jeśli ich nie miała to muszę ją na cito umawiać na krew.
A jeszcze jedno czy była odrobaczana, nie chciałabym babci fundować za wcześnie kolejnego odrobaczenia?
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Śro cze 15, 2011 12:35 Re: /. Kociaki z meliny,Kotka z małymi!!!Pilnie potrzebne DT!!!

Balbisia zniosła podróż elegancko. Dzielna kocinka :1luvu:
Pod osłoną nocy została przejęta przez zaspaną iwcię :wink: i osadzona w łazience.
Trzymam za nią mocne kciuki, należy jej się cudowne życie po tym, co preszła, biedulka.

Za zdrówko, za Domek :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Od: Czw gru 28, 2006 22:44

Post » Śro cze 15, 2011 13:28 Re: /. Kociaki z meliny,Kotka z małymi!!!Pilnie potrzebne DT!!!

Bardzo się cieszę ,że Balbinka już dotarła na DT. Mam nadzieję ,że nie będzie sprawiała kłopotu i też szybko znajdzie ten swój prawdziwy dom.
Co do wyników, Balbina nie miała robionych badań niestety. Sterylkę miała robioną na cito , bo było podejrzenie ,że jest w ciąży. Była raz odrobaczona,na początku, także drugi raz można śmiało.
Dziękuję ci ,że dałaś szansę Balbince. :1luvu:
Obrazek

cypisek

Post » Śro cze 15, 2011 19:55 Re: /. Kociaki z meliny,Kotka z małymi!!!Pilnie potrzebne DT!!!

Dzisiaj udało się dostać na melinę, małe są 4. Śliczne 3 biało rude i jedna szylkretka. Mama kociąt wygłodniała na maxa z impetem wręcz rzuciła się na jedzenie. Dostała też miseczkę z wodą.

Obrazek

Udało się złapać 2 maluszki , są już po wizycie u weta, miały zaropiałe oczka, jedno z kociąt całkowicie miał je zaklejone. Pchły jak konie zjadały je żywcem. Zostały jeszcze 2. matka do sterylki i szukamy domu dla niej.
Pilnie potrzebny tymczas dla niej.

Tu maluszki już po wizycie, oczka obmyte, zakropione i po zastrzyku.

Obrazek

Obrazek

maluszki są na czas leczenia u naszej kochanej p.Lucynki...później nie mamy co z nimi zrobić..

Może ktoś może wspomóc karmą dla kociąt.... :oops:
Obrazek

cypisek

Post » Śro cze 15, 2011 21:04 Re: <> Kociaki z meliny,Kotka z małymi!!!Pilnie potrzebne DT!!!

Jakie cudne! Może sie szybko znajdą opiekunowie :ok: :ok: :ok:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro cze 15, 2011 21:13 Re: <> Kociaki z meliny,Kotka z małymi!!!Pilnie potrzebne DT!!!

Małe też mam nadzieję ,że szybko znajdą domki/oby/
Najbardzej chodzi o matkę, z nią nie ma co zrobić.
Jej potrzebny tymczas../pierw trzeba złapać pozostałe 2 maluszki. Rudo biały i szylkretka. Anioły nie koty, cuda. :mrgreen:

Potrzebny dom tymczasowy dla kotki z meliny.
Obrazek

cypisek

Post » Czw cze 16, 2011 8:18 Re: <> Kociaki z meliny,Kotka z małymi!!!Pilnie potrzebne DT!!!

Ale mamusia też cudna , może jak się ją przetestuje na zachowania kocio-ludzkie itp. to się znajdzie domek... :ok:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pt cze 17, 2011 19:52 Re: <> Kociaki z meliny,Kotka z małymi!!!Pilnie potrzebne DT!!!

Na melinie koteczka głodna była ,że biedna łykała jedzonko. Maluszki zostały 2, chciałam je złapac,ale czmychnęły za drewienko. :roll:
Obrazek

cypisek

Post » Pt cze 17, 2011 19:59 Re: <> Kociaki z meliny,Kotka z małymi!!!Pilnie potrzebne DT!!!

Iwcia, napisz bardzo proszę co u Buraski ?

Jahoda

Od: Pon mar 22, 2010 20:55

Post » Pt cze 17, 2011 20:01 Re: <> Kociaki z meliny,Kotka z małymi!!!Pilnie potrzebne DT!!!

Jahoda pisze:Iwcia, napisz bardzo proszę co u Buraski ?

:?: mamy nadzieję ,że wszystko dobrze
Obrazek

cypisek

Post » Pt cze 17, 2011 20:22 Re: <> Kociaki z meliny,Kotka z małymi!!!Pilnie potrzebne DT!!!

Koniecznie trzeba odłowić te kicie małe z mamą - tylko jak Ty sobie , biedny Cypisku :mrgreen: , dasz z nimi wszystkimi radę 8O ?

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]