Wielki kot Kapitan Bryś - szuka swojego portu

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto maja 31, 2011 16:44 Re: Brynio ogromny buranio - FELV - prosimy o rady i wsparcie

Gibutkowa pisze:Myślę że to działanie też Zylexisu.
Co do biegunek to nie wiem, Frania miała wręcz zaparcia (jak to FIVki mają czasem) więc u niej nic takiego nie zauważyłam. Moim zdrowym jak podawałam to też nic nie widziałam ale co kot to "obyczaj" ;) Hmmm... ciekawa jestem swoją drogą czy to rzeczywiście substancja czynna czyli beta-glukan czy może dodatek jakiś :roll: w sensie substancje pomocnicze... choć ten "ludzki" z tego co kojarzę jest czysty, poszukam może mam pudełko to sobie poczytam.
O biegunkach napisane było w opiniach na temat beta-glutanu.Bryś ma biegunkę od czasu wyjścia ze schroniska .Pierwsze wytłumaczenie to zarobaczenie lecz w kale robali już nie ma.Niestety biegunka i brzydka z przełysieniami sierść to objawy białaczki i on to ma.Teraz po antybiotyku jest lepiej i z biegunką i sierścią i samopoczuciem ,tylko co będzie po odstawieniu leków ,oby już było dobrze. :ok:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Wto maja 31, 2011 17:32 Re: Brynio ogromny buranio - FELV - prosimy o rady i wsparcie

A do kiedy bierze leki?
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto maja 31, 2011 19:20 Re: Brynio ogromny buranio - FELV - prosimy o rady i wsparcie

Gibutkowa pisze:A do kiedy bierze leki?
Jeszcze dwa dni.

horacy 7

Post » Wto maja 31, 2011 21:19 Re: Brynio ogromny buranio - FELV - prosimy o rady i wsparcie

Na koncie Brysia (Allegro) jest 250zł (więcej niż sprzedanych cegiełek - ktoś wpłacił więcej cegiełek niż zakupił :) ). Z tego wynika że po odjęciu faktury za test w kwocie 150zł pozostaje 100zł. Można za to opłacić leki, leczenie, karmę - FAKTURA PRZELEWOWA.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto maja 31, 2011 21:58 Re: Brynio ogromny buranio - FELV - prosimy o rady i wsparcie

Bryniu, ja tu ostatnio tylko wieczorami mogę być, ale jestem kocurku i trzymam :ok:
po_prostu_kaska

Post » Śro cze 01, 2011 6:58 Re: Brynio ogromny buranio - FELV - prosimy o rady i wsparcie

Wpłaty trzeba poprawić bo Kasia źle się zasugerowała naszymi wpisami.Niektóre są wpisane podwójnie i na Brysia i na koty i wychodzi podwójna stawka.Obecnie Bryś ma 444zł od Wat 200zł od Magga 50zł i 200łzł od Sebastiana pomniejszone o 6 zł za karmę czyli 444zł.Allegro to trzeba pisać oddzielnie bo i dopiero jak opłacimy fakturę za testy bo chyba jeszcze nie zapłacone i rozliczać to będzie Zosia bo tak uzgodniłyśmy. Pieniążków na koty ogólnie nie mają już nic bo 172 zł było opłacane z ich konta na Brysia.
Ostatnio edytowano Śro cze 01, 2011 7:48 przez horacy 7, łącznie edytowano 1 raz

horacy 7

Post » Śro cze 01, 2011 7:37 Re: Brynio ogromny buranio - FELV - prosimy o rady i wsparcie

Basiu ja jestem strasznie zabiegana.

Proszę Cię odlicz 172 złote wydane na Brysia (ponieważ to poszło z konta kotów szczycieńskich, czyli je wyzerowałaś a przecież to jedyne fundusze na inne koty, którymi dysponujesz).

czyli Bryś ma na koncie:

444 - 172 złote = 272 złote

Koty szczycieńskie

172 złote

Co do Allegro trzeba się dopytać.

Zamówiłam już karmę u Justyny, także kilka saszetek (niestety tylko kilka bo są kosmicznie drogie)
Będzie ją miała w piątek

życie nie wygląda tak różowo jakby się chciało, ale trzeba się starać.

Jak wspominałam, Brysia będę wspomagać... jak tylko się da...
:1luvu:

Kapitanie :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Śro cze 01, 2011 12:55 Re: Brynio ogromny buranio - FELV - prosimy o rady i wsparcie

Kapitanie Brysiu nie spadamy. :ok: :ok: :ok:

horacy 7

Post » Śro cze 01, 2011 13:21 Re: Brynio ogromny buranio - FELV - prosimy o rady i wsparcie

jak się chłopak czuje? :ok:

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Śro cze 01, 2011 15:26 Re: Brynio ogromny buranio - FELV - prosimy o rady i wsparcie

asia2 pisze:jak się chłopak czuje? :ok:
Czuje się dobrze ,czekał na jedzenie jak do niego poszłam.Jest jeszcze do jutra na antybiotyku i w trakcie kuracji antybiotykowej ustąpiła biegunka,poprawił się apetyt,jest weselszy i wydaje mi się ,ze znacznie poprawiła mu się sierść która była przerzedzona i matowa,teraz zaczyna błyszczeć.Boję się tylko czy objawy nie powrócą po zakończeniu antybiotyku. :ok: :ok: :ok:

horacy 7

Post » Śro cze 01, 2011 19:09 Re: Brynio ogromny buranio - FELV - prosimy o rady i wsparcie

trzymam za Brysia kciuki.Mocno, mocno :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Śro cze 01, 2011 19:13 Re: Brynio ogromny buranio - FELV - prosimy o rady i wsparcie

Brysiu, futerko ma być lśniące, kot radosny i niech Szanowny Bryś dobrze się czuje :ok:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro cze 01, 2011 19:14 Re: Brynio ogromny buranio - FELV - prosimy o rady i wsparcie

MalgWroclaw pisze:Brysiu, futerko ma być lśniące, kot radosny i niech Szanowny Bryś dobrze się czuje :ok:
O tak :ok: :ok: :ok:

horacy 7

Post » Śro cze 01, 2011 20:00 Re: Brynio ogromny buranio - FELV - prosimy o rady i wsparcie

horacy 7 pisze:
asia2 pisze:jak się chłopak czuje? :ok:
Czuje się dobrze ,czekał na jedzenie jak do niego poszłam.Jest jeszcze do jutra na antybiotyku i w trakcie kuracji antybiotykowej ustąpiła biegunka,poprawił się apetyt,jest weselszy i wydaje mi się ,ze znacznie poprawiła mu się sierść która była przerzedzona i matowa,teraz zaczyna błyszczeć.Boję się tylko czy objawy nie powrócą po zakończeniu antybiotyku. :ok: :ok: :ok:

Białaczka , to taka wredna choroba, ze wszystko utrudnia. Byle jaka infekcja może ciągnąć się w nieskończoność. Dlatego może sie zdarzyć, że trzeba będzie podać jakiś antybiotyk nowy , jeśli się odstawi lub ten przedłużyć. Nie wiem ile czasu brał . Groszek jedzie na antybiotykach od ok. 20 lutego :( ale Brynio na szczęście nie jest tak chory.
Powodzenia w każdym razie bardzo :ok:

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Śro cze 01, 2011 20:03 Re: Brynio ogromny buranio - FELV - prosimy o rady i wsparcie

Bryniu, ja Twój majtek melduję się na pokładzie :ok:
Załuję, że nie mogę osobiście pogłaskać futerka
po_prostu_kaska

[poprzednia][następna]