[WAW]Koty spod PKiN - potrzebna pomoc doświadczonych łapaczy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 08, 2011 9:50 Re: [WAW] Łapacze potrzebni

Podrzucę.
Ja naprawdę w piętkę gonię ostatnio, a kobita znowu jęczy - czy ktoś mógłby ją ze mnie zdjąć? :roll:
Please, bo dojdzie oskarżenie o morderstwo :twisted:
Wczoraj nie odebrałam telefonu od niej, ale domyślam się, że chciała mnie poinformować, że kotka pewnie znowu kotna :?

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt lip 08, 2011 11:49 Re: [WAW] Łapacze potrzebni

Żeby nie było - pani jest bardzo na tak ze sterylkami, da się z nią dogadać co do karmienia i niekarmienia, stać też potrafi - tylko jękliwa jest, zwłaszcza z czasem.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt lip 08, 2011 11:53 Re: [WAW] Łapacze potrzebni

Szalony, a może zakręcisz panią, żeby za transport ci robiła? Oni mają samochód ;)
Jakby jeszcze wzięła talony, to wystarczy, jak pożyczysz klatkę-łapkę :roll:

OKI

Post » Pt lip 08, 2011 12:05 Re: [WAW] Łapacze potrzebni

Hhhmmm... może mi się coś popitoliło, byłam pewna, że mają :roll: Ja do niej dziś zadzwonię jeszcze i wybadam sprawę. No chyba, że znów zacznie mi płakać w słuchawkę, to nic nie wybadam, tylko ubiję przez telefon :twisted:

OKI

Post » Pt lip 08, 2011 12:07 Re: [WAW] Łapacze potrzebni

Mieszkam na Starówce, samochodu ani klatki nie mam, jestem duża i asertywna :twisted: jeśli mogę pomóc, proszę o info.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt lip 08, 2011 12:11 Re: [WAW] Łapacze potrzebni

Klatki się znajdą :twisted:
Gorzej z samochodem - nawet jakbym znalazła czas, to raczej nie powinnam wozić nieszczepionych, kociąt zwłaszcza :?

OKI

Post » Pt lip 08, 2011 12:45 Re: [WAW] Łapacze potrzebni

Sama zadzwoniła.

Jest pod pałacem ciężko chory kot - po wypadku, albo pobity. Potrzebna natychmiast klatka-łapka, pani samochód ma, zawiezie, tylko nie ma kasy i nie ma talonów :roll:

Gadałam właśnie z jopop - w lecznicy można kota zbadać, ale zostawić niestety nie można.

Samochód karmicielka ma, kota zawiezie w razie czego.

OKI

Post » Pt lip 08, 2011 13:10 Re: [WAW] Łapacze potrzebni

Aha, po ostatniej rozmowie pani strzeliła focha i sama sobie poradzi :?
Pierwsza pomoc bez miejsca w lecznicy, to nie jest to, na co pani liczyła :roll:
Przecież są inne fundacje, które też mają psi obowiązek :x
Chyba można zmienić tytuł, bo z kociakami pani też podobno sobie poradziła :roll: Do czasu następnych przynajmniej :?

OKI

Post » Pt lip 08, 2011 21:00 Re: [WAW] Łapacze potrzebni

:| :| :| :| :|

Ja jej ostatnio też powiedziałam, że nie zabierzemy, nie przetrzymamy, nie oswoimy, możemy jej ciachnąć. To na "czas jakiś" zniknęła, ale wróciła :/

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt lip 08, 2011 21:05 Re: [WAW] Łapacze potrzebni

Mam czasem ochotę powiedzieć, że "psi obowiązek" robić cokolwiek to mają instytucje, na które obywatele mają "psi obowiązek" płacić podatki :twisted: . Może tak dotrze ...

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob lip 09, 2011 1:46 Re: [WAW] Łapacze potrzebni

alix76 pisze:Mam czasem ochotę powiedzieć, że "psi obowiązek" robić cokolwiek to mają instytucje, na które obywatele mają "psi obowiązek" płacić podatki :twisted: . Może tak dotrze ...

pozwolisz, że sobie to zacycuje i będę używać?

OKI

Post » Sob lip 09, 2011 6:48 Re: [WAW] Łapacze potrzebni

OKI pisze:
alix76 pisze:Mam czasem ochotę powiedzieć, że "psi obowiązek" robić cokolwiek to mają instytucje, na które obywatele mają "psi obowiązek" płacić podatki :twisted: . Może tak dotrze ...

pozwolisz, że sobie to zacycuje i będę używać?

:piwa: na zdrowie :twisted:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob lip 09, 2011 12:18 Re: [WAW] Łapacze potrzebni

W ramach upewniania się czy na pewno nie trzeba jednak pomóc temu kotu, Marcin wczoraj po południu zadzwonił do pani.
Siedziałam obok, więc mniej więcej mogę sobie odtworzyć przebieg rozmowy.
W połowie mój spokojny mąż podniósł głos.
To było wtedy, kiedy pani podsumowała, że na naszą pomoc nie można liczyć - pomogliśmy jej tylko raz, zimą, a teraz kiedy są kociaki i ona potrzebuje, to my nie chcemy. I że ona jest biedna i nie ma pieniędzy, ale my jako fundacja powinniśmy... bla bla bla...

Z drugiej strony - należy się cieszyć, pani przedsiębiorcza jest, załatwiła sobie klatkę łapkę i dogadała z jakimś wetem leczenie kota. Tym lepiej dla kota :ok:
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Sob lip 09, 2011 12:50 Re: [WAW] Łapacze potrzebni

tak, tak... Zadzwonila, ze są kociaki wyprowadzone tuz przed wybuchem pp z hasłem 'zabierzcie je'. Bo ona juz ma 6 kotow w domu i nie może, tiaaa... Szkoda, że nie była dość przedsiębiorcza, żeby jajcatego Romana do Koterii choćby zawieźć. Na rękach go nosili :evil: Może nie miałaby teraz kociaków...

OKI

[poprzednia][następna]