» Sob cze 12, 2004 17:50
Juz nie chodzi w kółko, czasami nawet przebiegnie kawałek. Pamięta gdzie jakie drzwi, sciany, sprzety. Omija miske z woda, chociaz ciagle potrąca miske na sucha karmę. Nie przewraca kuwety, ale zdarza jej się nagle zasnać w kuwecie w wc.
Wczoraj ja wykąpalismy, bo smierdziała moczem, karami puszkowymi, kaszka, miała strasznie brudne pazurki i okolice podogonkowe.
Wykapaliśmy ja w szamponie dla dzieci, wiec dzis ładnie pachnie.
Rano obudził mnie jakis dziwny odgłos i zobaczyłam ją jak sie przewrca, nieporadnie wstaje, znow przewraca z główką wygieta w prawo i probuje isc z prawą tylną łapką w powietrzu. Przeraziłam sie, bo tak było ponad dwa tygodnie temu. Wzięłam ja do siebie do łóżka, przytuliła sie do mnie, zaczęła mruczec, potem mocno zasnęła. w trakcie mocnego snu ma zawsze drgawki, łapią ją skurcze, drżenie mięsni, to nie jest przyjemne, ale nie budzi jej to. Spałyśmy obie z godzinę, budziłam się i zdejmowałam ją sobie z szyi, bo odkąd ugryzła mnie w palec (chyba nieświadomie, ale bardzo boleśnie, palec przegryziony w trzech miejscach, dosc głeboko) mam wizje przegryzionej nieumyslnie tetnicy szyjnej. Po godzinie obudziła sie i postawiona na dywanie sprawnie pomaszerowała do przedpokoju i kuchni. wiec ta jej niesprawnośc była chyba chwilowa, wystarczyło ogrzać ją dobrze i uspokoić.
Zabraliśmy ją dziś na działkę i chyba nawet jej sie podobało, nie była spanikowana, nasłuchwała i wołana unosiła ogonek do gory na znak, ze słyszy.
Na laser chodzimy juz dwa na tydzień. Oddałam solux.
Tylko jeszcze nie chce jeść samodzielnie. Do jedzenia trzeba ją zawinąć w ręcznik jak w kokon, bo chwyta pazuraki za rękę. Zawinięta nawet się nie broni, zaczyna mruczeć i kiedy łapka się czasami wyzwoli z kokona nie chwyta, tylko delkatnie zaczyna ugniatać.
Chodzi mi po głowie opisanie jej przypadku z punktu widzenia opiekuna i rehabilitanta. Moze komuś to ułatwi opiekę nad kotem po wypadku i pomoze zrozumiec rekacje kociega organizmu.
Ostatnio edytowano Sob cze 12, 2004 17:57 przez
Iwona, łącznie edytowano 2 razy