Sosnowiec K.Chatka-PILNE OGŁOSZENIA STR99

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 18, 2009 7:51 Re: Sosnowiec schr.Kolejne uratowane bidy już u Nas

Na sobote trzeba się zorganizować bo mamy do wypuszczenia w dąbrowie Julke i Rikę .
I podstawowy problem z naświetlaniem bedzie taki że nie bedziemy mogły wymieszać kociaków zdrowych z tymi schroniskowymi.
Trzeba to jakoś logistycznie obmyslic :wink:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro lis 18, 2009 8:33 Re: Sosnowiec schr.Kolejne uratowane bidy już u Nas

Przypominam o bazarkach, podrzucaniu i kupowaniu ;)

viewtopic.php?f=20&t=103498
viewtopic.php?f=20&t=103514

No Teresa czekamy na te bazarki czekamy :mrgreen:
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=116684&start=45
http://nadziejanadom.org/
Ludwiczek[']; Kinia[']; Balbinka[']; Kleo ['] - mój kochany miś

Kleo

Od: Sob sty 12, 2008 15:50

Post » Śro lis 18, 2009 8:40 Re: Sosnowiec schr.Kolejne uratowane bidy już u Nas

Dla przypomnienia, rozpoczęła się AKCJA ŚWIĄTECZNA :s4: , prosze wszystkich sympatyków, pomocników, czytaczy i każdego kto może i chce o pomoc dla Kociej Chatki

Zapraszam na AKCJĘ ŚWIĄTECZNĄ :s4:

Choć do Świąt mamy jeszcze ponad miesiąc czasu, to juz wpłynęły do mnie pierwsze wpłaty :D Wszyscy wiemy jak ciężko jest utrzymac Kocia Chatkę , pieniądze na jedzenie, leczenie, czynsz, prąd i inne niezbędne rzeczy mamy tylko z bazarków, czasami jakiś dodatkowych wpłat i AKCJI robionych tu na forum. Dlatego bardzo prosze o wpłacanie choćby najmniejszych kwot, które w końcowym rozrachunku dadzą juz powazna kwote, która pozwoli nam na zakup karmy, leczenie czy sterylki.

Zapraszam wszystkich i prosze o wpłaty, przypominam też, że do wpłat na Kocią Chatke, mam inne konto, oczywiscie jesli ktoś wpłaci na "stare" nic się nie stanie, to konto też posiadam :wink:

Bubor - 100 zł - jest wpłata :s4:
Axa76 - 20 zł - jest wpłata :s4:
Iweta - 20 zł - jest wpłata :s5:
Dorota Wojciechowska - 20 zł
Mar_tika - 20 zł
Kasiula79 - 30 zł - jest wpłata :s4:
Madziula -
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Śro lis 18, 2009 8:41 Re: Sosnowiec schr.Kolejne uratowane bidy już u Nas

Nieustająco namawiam do pomocy dla Kociej Chatki i zapraszam na moje bazarki.

viewtopic.php?f=20&t=103470

viewtopic.php?f=20&t=103524

viewtopic.php?f=20&t=103473

viewtopic.php?f=20&t=103471

A to mój ostatni-wczorajszy bazarek :wink:

viewtopic.php?f=20&t=103620

Iweta

Post » Śro lis 18, 2009 9:01 Re: Sosnowiec schr.Kolejne uratowane bidy już u Nas

mar_tika pisze:Na sobote trzeba się zorganizować bo mamy do wypuszczenia w dąbrowie Julke i Rikę .
I podstawowy problem z naświetlaniem bedzie taki że nie bedziemy mogły wymieszać kociaków zdrowych z tymi schroniskowymi.

niestety w ta sobotę nie dam rady wpaść ... :(
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Śro lis 18, 2009 11:38 Re: Sosnowiec schr.Kolejne uratowane bidy już u Nas

Sosnowieckie DT proszę o pomoc!!!!!!
Mam problem z dokoceniem i nowym tymczskiem :cry:

Witam środowo :| po cięzkiej nocce z dwoma walczącymi kotami.
Jak narazie zamiast lepiej z uplywem czasu jest gorzej :evil: .
Ajax już się zadomowil, nie boi się już Elzuni i nie ustępuje jej już z drogi. No i jest tragedia, bo Elza w przeciwieństwie do niego nie przyzwyczai.la się do niego i nadal panicznie się go boi.W efekcie jak Ajax się zbliża i już nie boi się jej straszenia pchhhhh- to ona wpada w histerię i drze się uciekając na oślep :evil: BIEDNA ELZUNIA!!!!!
Wczoraj zapędzona pod wanne ze strachu zrobia siku i kupkę :cry:
Nie mam ich jak rozdzielić bo drzwi tylko w lazience i zamknięcie tam Ajaxa skutkuje znowu jego placzem i drapaniem w drzwi.
Co robić ??????? Nie chcę go oddać z powrotem na kociarnie.
Może ktoś ma wolne miejsce w DT dla bardzo proludzkiego wesolego kociaka????
Ostatnio edytowano Śro lis 18, 2009 15:05 przez Dorota Wojciechowska, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro lis 18, 2009 11:57 Re: Sosnowiec schr.Kolejne uratowane bidy już u Nas

ojjj :(
Obrazek

Madziula

Post » Śro lis 18, 2009 14:56 Re: Sosnowiec schr.Kolejne uratowane bidy już u Nas

mar_tika pisze:Na sobote trzeba się zorganizować bo mamy do wypuszczenia w dąbrowie Julke i Rikę .

Marta u mnie z tym nie będzie problemu mam tyle miejsca, że będzie można kociaki pooddzielać :D najważnniejsze są kontenerki bo z tego co gadałyśmy na kociarni jest jeden kontenerek więc wszyscy co mają nasze kontenerki prosimy o zwrot będą potrzebne do transportu kociaków, ja w sobotę będę miała sporo wolnego czasu więc mogę obrócić ze dwa razy żeby przywieźć kociaki , a potem przewieźć do kociarni. Jednak nie będę miała czasu na sprzątanie w kociarni bo będę musiała zapanować na całym tym towarzystwem.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro lis 18, 2009 18:27 Re: Sosnowiec schr.Kolejne uratowane bidy już u Nas

Dla przypomnienia, rozpoczęła się AKCJA ŚWIĄTECZNA :s4: , prosze wszystkich sympatyków, pomocników, czytaczy i każdego kto może i chce o pomoc dla Kociej Chatki

Zapraszam na AKCJĘ ŚWIĄTECZNĄ :s4:

Iweta

Post » Śro lis 18, 2009 19:40 Re: Sosnowiec schr.Kolejne uratowane bidy już u Nas

Wczoraj do nowego domku pojechala mała 9 tyg koteczka z piwniczaków.
Wczorej odeszła też 4mies koteczka (batmanka)przywieziona w sobotę ze schroniska.

A to nasi nowi podopieczni:
Zdzichu.Przywiozłam go z ul.Harcerskiej.Od 2 tyg koczował po baloknem spał na gołym betonie.Obeszłam osiedle wyobraźcie sobie wszystkie okienka pozabijane,ba pozabijane mało powiedziane.Zaspawane metalowymi płytami,kochani ale sa dziurki zobione w plytach coby myszki miały w piwnicach dopływ świeżego powietrza :roll:
Obrazek
Obrazek
Trikolorka(szukamy imienia).Siedziała w schronisku od 30 wrzesnie wtedy jeszcze dobrze wygladała,tylko lekko świstała.Teraz to chora chudzina:(
Obrazek
Obrazek
Buras(szuakmy imienia).Wielki burakowaty kocurek (jajeczny).Wyglada dośc dobrze ale tak się darł za nami jak wychodziłyśmy że nie miałyśmy sumienia go zostawić.Straszny ,rozmruczany pieszczoch
Obrazek
RUDZIELEC(szukamy imienia).Piekny ogromny podobny gabarytowo do Oliego kocur kastrat.Bardzo wychudzony,sierść wychodzi mu garściami,strasznie zakatarzony.Mam nadzieję że mu się uda.Będzie pieknym kotem
Obrazek
PUNIA-koteczka około 6 mies.Swierzb ,glisty i pchł pasozytują na niej :roll: Pomimo wrednej minki na zdjęciu jest strasznym mizakiem i przytulakiem.Pieknie umaszczona srebrna z nalotem bialego taka ala-LUna
Obrazek
Buraska(szukamy imienia).Szkielet kota.Kotka wielokrotnie rodząca.Na tylnej łapie dość duża otwarta rana.Przednia potłuczona ponieważ trzyma ją w powietrzu ale da sobie ją dotknąc więc złamania nie ma
Obrazek
Obrazek

Oto nowi przybysze:)

mar_tika

Post » Śro lis 18, 2009 19:56 Re: Sosnowiec schr.Kolejne uratowane bidy już u Nas

Ojej , mam nadzieje że wszystkim sie uda, Trikolorka śliczna, rudas uroczy :1luvu: , Punia rzeczywiście podobna do Lunki :), a buraska taka smutna :(, no ale trzymam kciuki ;)
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=116684&start=45
http://nadziejanadom.org/
Ludwiczek[']; Kinia[']; Balbinka[']; Kleo ['] - mój kochany miś

Kleo

Od: Sob sty 12, 2008 15:50

Post » Śro lis 18, 2009 20:01 Re: Sosnowiec schr.Kolejne uratowane bidy już u Nas

trzymam kciuki za kociaste ...
Obrazek

Madziula

Post » Śro lis 18, 2009 21:01 Re: Sosnowiec schr.Kolejne uratowane bidy już u Nas

mar_tika pisze:Wczoraj do nowego domku pojechala mała 9 tyg koteczka z piwniczaków.

Cudowna wiadomość! :ok: :1luvu:

Kasiulek79

Od: Śro lis 11, 2009 12:46

Post » Śro lis 18, 2009 21:08 Re: Sosnowiec schr.Kolejne uratowane bidy już u Nas

mar_tika pisze:Wczoraj do nowego domku pojechala mała 9 tyg koteczka z piwniczaków.
Wczorej odeszła też 4mies koteczka (batmanka)przywieziona w sobotę ze schroniska.

A to nasi nowi podopieczni:
Zdzichu.Przywiozłam go z ul.Harcerskiej.Od 2 tyg koczował po baloknem spał na gołym betonie.Obeszłam osiedle wyobraźcie sobie wszystkie okienka pozabijane,ba pozabijane mało powiedziane.Zaspawane metalowymi płytami,kochani ale sa dziurki zobione w plytach coby myszki miały w piwnicach dopływ świeżego powietrza :roll:
Obrazek
Obrazek
Trikolorka(szukamy imienia). Lulu Siedziała w schronisku od 30 wrzesnie wtedy jeszcze dobrze wygladała,tylko lekko świstała.Teraz to chora chudzina:(
Obrazek
Obrazek
Buras(szuakmy imienia). Gustaw -Wielki burakowaty kocurek (jajeczny).Wyglada dośc dobrze ale tak się darł za nami jak wychodziłyśmy że nie miałyśmy sumienia go zostawić.Straszny ,rozmruczany pieszczoch
Obrazek
RUDZIELEC(szukamy imienia). Gabryś Piekny ogromny podobny gabarytowo do Oliego kocur kastrat.Bardzo wychudzony,sierść wychodzi mu garściami,strasznie zakatarzony.Mam nadzieję że mu się uda.Będzie pieknym kotem
Obrazek
PUNIA-koteczka około 6 mies.Swierzb ,glisty i pchł pasozytują na niej :roll: Pomimo wrednej minki na zdjęciu jest strasznym mizakiem i przytulakiem.Pieknie umaszczona srebrna z nalotem bialego taka ala-LUna
Obrazek
Buraska(szukamy imienia) Mela .Szkielet kota.Kotka wielokrotnie rodząca.Na tylnej łapie dość duża otwarta rana.Przednia potłuczona ponieważ trzyma ją w powietrzu ale da sobie ją dotknąc więc złamania nie ma
Obrazek
Obrazek

Oto nowi przybysze:)

Lulu, Gustaw, Gabryś, Mela czy takie imiona mogą być ? :wink:

Iweta

Post » Śro lis 18, 2009 21:34 Re: Sosnowiec schr.Kolejne uratowane bidy już u Nas

Pewnie że może być :ok: Żadne imię sie nie dubluje :ok: Więc już mamy oficjalne imiona dla nowych:)

mar_tika

[poprzednia][następna]