Kuźnica Helska - na usypianie kotów są pieniądze! :(

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob lip 03, 2010 1:01 Re: Kuźnica Helska - na usypianie kotów są pieniądze! :(

Killatha pisze:
XAgaX pisze:ja bym nie tyle próbowała tych ludzi przywołać poprzez TV do porządku, ale zrobiła materiał na zasadzie- tu i tu koty są źle traktowane, pozwala im się mnożyć a potem giną w niewyjaśnionych okolicznościach, a przecież można inaczej. Nawet jak się gmina nie ruszy z uruchomieniem kasy na zabiegi- może znajdzie się ktoś chętny pomóc, a kolejne przypomnienie ogółowi, że koty się kastruje, nie zaszkodzi. Ja tak to widzę.

o ile sobie przypominam nawet kasa na sterylki mogła być
problemem była organizacja
bo "własciciel" się nie zgadza
jaki on właściciel :!: :?:
jeśli te koty są "własnością" to niech ci "właściciele" pokażą książeczki zdrowia tych zwierzaków

dokarmiać nie, bo się mnożą
sterylizować nie, bo "natura"
tak samo ze szczepieniami i leczeniem
a usypiać czy topić to już można :evil:
wtedy nie jest przeszkodą odległość, brak transportu, brak pieniędzy - wszystko było w granicach możliwości

niestety dobrze sobie przypominasz :(
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon kwi 18, 2011 13:59 Re: Kuźnica Helska - na usypianie kotów są pieniądze! :(

Cisza tu straszna.
Ale jeśli ktoś jeszcze pamięta i tutaj zajrzy, to...
niech wie że ja pamiętam
Jestem , jeżdżę, wbrew logice, , nie zważając na pogodę
Tylko powiem jedno
Samotność powoli mnie przytłacza
Ogladanie tego w pojedynkę jednak bardziej boli

Może zrobię bazarek pod tytułem - Sprzedam odrobinę problemów
Było by na karmę , albo na preparat na pchły
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Pon kwi 18, 2011 19:28 Re: Kuźnica Helska - na usypianie kotów są pieniądze! :(

Zaglądam, tylko obawiam się, że niewiele mogę pomóc :(
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Pt kwi 22, 2011 15:22 Re: Kuźnica Helska - na usypianie kotów są pieniądze! :(

Nie ma sprawy.
Powolutku, pomalutku kulamy się do przodu

Tylko czasami nachodzi refleksja
Dlaczego...mogę zrobić tak malo?
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Pt kwi 22, 2011 21:57 Re: Kuźnica Helska - na usypianie kotów są pieniądze! :(

może się okazać, że jedynie wydaje mi się, że nie mogę pomóc- jeśli tak jest, proszę o konkretne informacje, co mam zrobić, a zajmę się tym.

Zgadzam się, że bezradność jest jednym z najgorszych uczuć...
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Sob cze 04, 2011 14:45 Re: Kuźnica Helska - na usypianie kotów są pieniądze! :(

O rany...dopiero dzis, przez przypadek a wlasciwie przez ten watek viewtopic.php?uid=21586&f=1&t=128595&start=0
dowiedzialam sie o tragicznym losie helskich kotow :crying: :crying: :crying: Jak to mozliwe, ze od paru lat wlocze sie po tym forum i nie natrafilam na ten watek :roll:
Napisalam do jaaany ... a ona ...otworzyla mi oczy.
Jak to mozliwe, ze na poludniu kraju istnieje Straz dla Zwierzat i jak pokazywala Uwaga TVN - wchodza na podworka, zagladaja do psich bud - a polwysep ziemia zapomniana :conf: :conf: :conf: miejscowi ludzie nastawieni na czerpanie korzysci z turystyki wyzbyli sie cech ludzkich :?:
I to Kaszubi - taki pobozny narod :conf:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Sob cze 04, 2011 16:31 Re: Kuźnica Helska - na usypianie kotów są pieniądze! :(

Cindy, nie byłaś tam, nie głaskałaś tych kotów, nie karmiłaś.Ja owszem i nadal nie mogę się pogodzić z tym, co tam się dzieje.W ciągu jednej nocy znika stado cudnych maluszków :cry: Jednego miała zabrać turystka, nie zdążyła.Wszędzie są TOZ-y, co z tego? Półwysep to jakby osobny kraj.Byłam w Urzędzie Miasta w Jastarni, to bardzo bogata gmina, ale losem kotów nikt się nie przejmuje.Do Kuźnicy przyjeżdżają celebryci, znani aktorzy, politycy.Wielu przyjeżdża z psami,czasem z kotem, bo podobno w tej miejscowości mile widziane są czworonogi ( tak się niektórzy reklamują ).Kotów miejscowych ta sympatia nie dotyczy.Znienawidziłam to miejsce, czasem te koty śnią mi się w nocy.Pisałam do TNV-u, zero reakcji, do różnych instytucji, skutek ten sam.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob cze 04, 2011 20:59 Re: Kuźnica Helska - na usypianie kotów są pieniądze! :(

Skoro do tej pory nie udalo sie nic zrobic - to teraz w okresie urlopowym z pewnoscia tez nic sie nie da rady zrobic. A napewno wysypaly sie maluszki...tak mi przykro i zal...Czy ten Swiat i ludzi mozna jeszcze zmienic czy idzie ku zagladzie :conf: :conf: :conf:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Sob cze 04, 2011 21:05 Re: Kuźnica Helska - na usypianie kotów są pieniądze! :(

Może jakies pisma słac do Gminy?

elzak3

Od: Pon lis 19, 2007 11:31

Post » Nie cze 05, 2011 6:23 Re: Kuźnica Helska - na usypianie kotów są pieniądze! :(

Pisma były, raz próbowali interweniować, właściciel posesji, gdzie jest mnóstwo zaniedbanych kotów nie zgodził się na pomoc.Koty były w niezłym stanie, bo akurat trwała akcja podkarmiania zorganizowana przez Katgral.Nie było podstaw do interwencji.Potem właścicielka sąsiedniej posesji, z którą wydawała się być dobra współpraca uśpiła pięć kotów.Być może uśpione zostały i te, które wspólnym wysiłkiem forumowiczów udało się wysterylizować.Nie było więc sensu pomagać w takiej sytuacji.Nie ma tam nikogo, z kim można by współpracować.Jeździ tam Jarekm, ale ile może sam zrobić? TOZ z Trójmiasta zna sprawę, ale poza deklaracjami nic nie zrobili.Dla osób z Trójmiasta to za daleko.Dla Jarka w sumie też, ale tylko on tam bywa.

ewar

Post » Nie cze 05, 2011 9:04 Re: Kuźnica Helska - na usypianie kotów są pieniądze! :(

Ach, te nasze instytucje prozwierzęce cudne :roll:
Tylko zwierzaków tak bardzo żal :(

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie cze 05, 2011 11:53 Re: Kuźnica Helska - na usypianie kotów są pieniądze! :(

Żeby była jasność, bo wątki długie- facet koty zamyka w domu na zimę.Karmi, jeśli ma czym, na ogół nie ma.Przeżywa tylko parę, w lecie podkarmią turyści, potem koło się zamyka.On ich nie zabija, same umierają z głodu i chorób.Inni zabijają.Ponoć pakują je w worki i do morza.

ewar

Post » Pon cze 06, 2011 6:57 Re: Kuźnica Helska - na usypianie kotów są pieniądze! :(

ewar pisze:TOZ z Trójmiasta zna sprawę, ale poza deklaracjami nic nie zrobili.

Czemu mnie to nie dziwi :evil: :evil: :evil:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon cze 06, 2011 9:47 Re: Kuźnica Helska - na usypianie kotów są pieniądze! :(

Smutne, prawda? Sytuacja tragiczna, a instytucja z założenia PROZWIERZĘCA nic nie robi. :cry: Półwysep Helski to jakby osobne państwo, wszystkim tam za daleko.

ewar

Post » Pon cze 06, 2011 10:01 Re: Kuźnica Helska - na usypianie kotów są pieniądze! :(

Mnie też to nie dziwi. Nic a nic :(

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

[poprzednia][następna]