BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 22, 2010 20:58 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

taizu pisze:
inka1984 pisze: co od obrażania to Dolly za jedzonko zrobi wszystko ale Bunny od rana siedzi pod wanną obrazona jak nic i wmuszam jej jedzenie, nawet do kuwety nie wychodzi :( wczoraj tez byly u weta na szczepieniu i nie wiedziec dlaczego Bunny nie chce wyjsc :roll:

Oj, chyba wiedzieć :mrgreen: co - nie dość, że obce futro się pojawiło, Duzi na nową zwracają uwagę, to jeszcze do weta na kłuja zabrali :mrgreen:

one nie wiedzą że kicia jest obok :) bynajmniej nie czują jej :|
[*] śpij słodko Kirku :(
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta

Kumiko

Od: Pon kwi 19, 2010 18:38

Post » Czw lip 22, 2010 22:22 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

hydra_pl pisze:Ej no. Gustaw nie jest wypłoszem. No może trochę, ale to dlatego, że wcześniej "był" dziewczynką :roll:

o matulu, Ty jeszczo o tym pamiętasz? 8O szacun wielki hydra :piwa:
i dziękuję za wklejenie banerka :1luvu:

hydra_pl pisze: No bo w końcu co taki czarno-biały kot może wiedzieć o kosmitach

no ten konkretny wie tyle, że kosmity są wredne i zaczepiają... Emma i Edgar jakoś za soba nie przepadają... a za jakim kotem przepada Skórzak? Za żadnym :twisted: Skórzak we własnym mniemaniu jest bliżej ludzi niż kotów...

hydra_pl pisze: za Emmę :ok:

Emma dzisiaj doprowadziła mnie do stanu przedzawałowego :roll: od południa nie mogła sobie miejsca znaleźć, ni w domu ni na dworze. Zapakowana w transporterze do samochodu puściła pawia. Potem zrobiła kupę. Potem puściła drugiego pawia i dostała zadyszki. Spędziła na gagarina chyba z półtorej godziny pod tlenem, dostała wlew podskórny, strzelili jej fotę. Okazało się, że guz się powiększa, a na płucach jest cień :? płynu brak... jutro od rana będę wisieć na telefonie i żebrać o wizytę u prof Galanty na cito...
padam na pysk po tych atrakcjach :twisted:
gaga&gagatki czyliObrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

GRazyna

Od: Śro lut 06, 2002 14:54

Post » Czw lip 22, 2010 22:28 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

inka1984 pisze:ona miala kikut z kosci,zrosniety czyms tam :/ do tego odlezyny, wczoraj miala operacje i ucieto jej ta nozke do samoego bioderka.

a lewa czy prawa? przyzwyczai się, zobaczysz - będzie musiała nauczyć się utrzymywać równowagę i odpowiednio ustawiać się w kuwecie. Ale jak się zagoi bez problemu to powinno być ok. Jakby coś to mam jeszcze zapas różnych dziwnych opatrunków specjalistycznych. Się zaopatrzyłam przy glucie :mrgreen:

A czemu piszesz, że Twoje koty nie czują nowej kici? Są w tym samym mieszkaniu? Śluzy masz? :wink: to czują.
Się odbrażą w końcu. Pytanie na ile im samozaparcia starczy :wink:

A na drugi dzień po szczepieniu sporo kotów ma gorsze samopoczucie - brak apetytu, niechęć do zabawy i takie tam. To normalna reakcja na szczepionkę.
Obrazek Obrazek

GRazyna

Post » Czw lip 22, 2010 22:28 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

Przykro mi z powodu Emmy, trzymajcie się...
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Czw lip 22, 2010 22:29 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

Emmo, nie wygłupiaj się kochana :( :( :(

To moja cicha ulubienica :oops:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Czw lip 22, 2010 22:48 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

dzięki za dobre słowo dziewczyny

Cameo, to też moja cicha ulubienica. Samodzielny, śliczny kotek z lasu, charakterny i z rujami mimo sterylki... a właśnie - miałam pokopać w necie czy jest zależność między guzami, a podawaniem dalvesteronu :evil: ale to już jutro

a teraz idę już do zasnę na siedząco
dobranocka
Obrazek Obrazek

GRazyna

Post » Pt lip 23, 2010 6:02 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

GRazynko - myślę o was ciepło i mam nadzieję, że Emmie się polepszy, trzymajcie się jakoś.
Etyka szacunku dla życia nakazuje nam wszystkim poszukiwać sposobności, by za tyle zła, wyrządzonego zwierzętom przez ludzi, pośpieszyć im z jakąkolwiek pomocą. Albert Schweitzer
Jeśli komuś zalegam z płatnością, bądź wysyłką proszę o pw.
Rózne różności.

hydra_pl

Od: Nie cze 08, 2008 8:16

Post » Pt lip 23, 2010 10:11 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

dzięki hydra :1luvu: wkręciłam się na dzisiaj do prof Galanty na 18:30
zabieram wyniki rtg, usg, krwi i niech powie czy się podejmie operacji czy nie :roll:
Obrazek Obrazek

GRazyna

Post » Pt lip 23, 2010 11:55 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

GRażyno, wielkie kciuki za Emmę :ok: :ok: :ok: Trzymajcie się mocno !
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pt lip 23, 2010 15:29 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

No to czekam na wizytę u profesora prawie tak niecierpliwie jak Ty.
Etyka szacunku dla życia nakazuje nam wszystkim poszukiwać sposobności, by za tyle zła, wyrządzonego zwierzętom przez ludzi, pośpieszyć im z jakąkolwiek pomocą. Albert Schweitzer
Rózne różności.

hydra_pl

Post » Pt lip 23, 2010 16:52 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

GRazyna pisze:
inka1984 pisze:ona miala kikut z kosci,zrosniety czyms tam :/ do tego odlezyny, wczoraj miala operacje i ucieto jej ta nozke do samoego bioderka.

a lewa czy prawa? przyzwyczai się, zobaczysz - będzie musiała nauczyć się utrzymywać równowagę i odpowiednio ustawiać się w kuwecie. Ale jak się zagoi bez problemu to powinno być ok. Jakby coś to mam jeszcze zapas różnych dziwnych opatrunków specjalistycznych. Się zaopatrzyłam przy glucie :mrgreen:

A czemu piszesz, że Twoje koty nie czują nowej kici? Są w tym samym mieszkaniu? Śluzy masz? :wink: to czują.
Się odbrażą w końcu. Pytanie na ile im samozaparcia starczy :wink:

A na drugi dzień po szczepieniu sporo kotów ma gorsze samopoczucie - brak apetytu, niechęć do zabawy i takie tam. To normalna reakcja na szczepionkę.

ona jest w klatce w pokoju obok,dochodzi do siebie po operacji ale one raczej jej nie czuja bo nawet gdy pokoj przez chwile jest otwarty to nie wchodzą tam i nic ich nie ciągnie do niej :)
no ta jedna juz wyszla spod wanny i popyskowala na wszystkich wiec chyba sie odbrazila :)
[*] śpij słodko Kirku :(
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta

Kumiko

Od: Pon kwi 19, 2010 18:38

Post » Pt lip 23, 2010 19:21 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

inka1984 pisze: one raczej jej nie czuja bo nawet gdy pokoj przez chwile jest otwarty to nie wchodzą tam i nic ich nie ciągnie do niej :)

e, może to znaczy po prostu, że stwierdziły, że zalatuje coś ale im się wydaje, bo nie widać i nie słychać :wink:

inka1984 pisze:no ta jedna juz wyszla spod wanny i popyskowala na wszystkich wiec chyba sie odbrazila :)

no to długo nie trwało :ok:

a zdjęcia jakieś malucha zapodasz?
Obrazek Obrazek

GRazyna

Post » Pt lip 23, 2010 19:30 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

Wróciłam.

Wybór między ebolą a marburgiem mam :?

1. Operacja - owszem, można ale gwarancji nie ma żadnej. Poza tym nie wiadomo co będzie jak Emmę otworzą, czy uda się prawy płat tarczycy z guzem wyciąć bez spowodowania krwotoku albo uszkodzenia nerwu i zatrzymania pracy serca. Bo to dosyć oplątane. Nie wiadomo czy nie będzie wznowy jeśli wytną szczęśliwie. Nie wiadomo co to jest w płucach - powiększony węzeł czy guz. Nie można wyciąć lewego płata też bo przytarczyc musi zostać choćby kawałek. :|
W najgorszym wypadku uśpią na stole - czego sobie po prostu wyobrazić nie potrafię...

2. Bez operacji - jeśli guz będzie rósł tak szybko to mi się kota udusi
Obrazek

podsumowując: jestem w tzw. dooopie :roll:
Obrazek Obrazek

GRazyna

Post » Pt lip 23, 2010 19:39 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

O qrcze. Współczuję.
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt lip 23, 2010 19:44 Re: BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

:cry:
GRazyno- współczuję.
To takie niesprawiedliwe, cholernie niesprawiedliwe :placz:
Rózne różności.

hydra_pl

[poprzednia][następna]