No właśnie. Kiedy ludzie się dziwią, że go ze Stalowej Woli do Wrocka ściągałem, pokazuję im te zdjęcia. Jeśli nie przestają się dziwić, ja zaczynam ich nielubić.
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
kotika pisze:No to rzadki przykład bezproblemowego dokocenia.![]()
A to takie cuś całkiem ładne jest. Naprawdę takie dzikie, nie daje się głaskać?
Never pisze:Zapytam się tych potworów o kotki i w razie czego poproszę o kontkakt jeśli nie znajdzie się nabywca....
Never pisze: bo przekonac ich się nie da..... jak ktos chce widzieć czerwone, to zawsze zobaczy, bez względu na to, czym się zajmuje....
PcimOlki pisze:Never pisze:Zapytam się tych potworów o kotki i w razie czego poproszę o kontkakt jeśli nie znajdzie się nabywca....
Z historii aukcji wygląda, że kotka rodzi co ~4 miesiące. No chyba, że jest więcej kotek rodzących.Never pisze: bo przekonac ich się nie da..... jak ktos chce widzieć czerwone, to zawsze zobaczy, bez względu na to, czym się zajmuje....
Kierowcy, najczęściej czerwonego nie zauważają.![]()
Uknułem perfidny plan, który chociaż częściowo mógłby zredukować coponiektórym taką działalność. Niestety plan wymaga posiadania konta na allegro. Konta na którym właścicielowi nie specjalnie zależy. (To się da) Polega na dokonaniu pozorowanego zakupu i wystawieniu sążnistego negatywa. Niekoniecznie zgodnego z prawdą, której wystawiający nie zna, lecz mającego na celu zniechęcenie potencjalnych kupujących. Jest to, nie będę owijał w bawełnę, forma oszustwa. Czy poparlibyście takie działanie?
kotika pisze:...
Co do tego planu, to przyznam się mam mieszane uczucia.![]()
Gdyby jednak odłożyc na bok pytania natury etycznej, to gdzie znajdziesz kogoś, kto się tego podejmnie,...
no i najważniejsze pytanie: czy to naprawdę im zaszkodzi, pozwoli przerwać ten proceder?
Samego uświadamiania, można oczywiście próbować, ale jestem przekonana, że oni uważają, że nie robią kotom żadnej krzywdy.
Never pisze:...
wystawienie negatywa będzie skutkowac negatywem w odwecie. I
sprzedający może tez zwrócić się do allegro z prośbą o interwencję...
kupujących negatyw nie odstraszy, zwlaszcza że będzie pod nim komentarz sprzedającego...
PcimOlki pisze:kristinbb pisze:Szkoda ,że ta "hodowla" nie jest bliżej mnie...
A jeśli by była bliżej?
Tuśka pisze:Kiciuś ma teraz ok 3 miesięcy. Nie wiadomo gdzie się urodził. Wiadomo że jego pierwszy ,,właściciel'' dał go dziecku a dziecko przyniosło do domu... Choć domem trudno to nazwać. Typowa melina, rodzice z ograniczonymi prawami rodzicielskimi, syf i malaria. I w tym wszystkim mały szczeniak, dorosły rotweiler co nigdy nie biegał po parku, dwójka dzieci... I on. Mały kiciuś, mały śnieżny kotuś... Przez te kilka tygodni zdążył już wypaść z 3 piętra kamienicy. Może nie dopilnowany, może ktoś mu dopomógł. Z kotem nawet nikt nie pojechał do weterynarza. Na szczęście nic sobie nie połamał. Natomiast na pewno uderzył pyszczkiem o beton. Dostał od tego napięcia mięśni karku i barków (przepraszam za mało fachowe nazewnictwo). Był osowiały, nie bawił się, odginał do tyłu głowę. Po zastrzykach zaczęło mu to przechodzić. Będzie trzeba poczekać jeszcze parę tygodni zanim odzyska pełną sprawność ale już widać postępy. Kiciuś jest kuwetkowy i szuka nowego domu.
W sprawie adopcji proszę o kontakt:
Marta
tel: 664260522
mail: tusia26@onet.eu
gg: 9274468
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 124 gości