Na Cm. Wolskim. Styczniowe marcowanie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 19, 2008 10:30

Ja w piątek też odpadam, pomagam magnie łapać kociaki na Okęciu. Trzymam kciuki :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Czw cze 19, 2008 13:10

o niee:((! piątek, sobota, niedziela pracuję do 21:/
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Czw cze 19, 2008 17:25

Ja tez sie melduje, w piatek moge lapac na Wolskim. Nie mam pojecia jak to wyglada - straszny zieleniak ze mnie, ale moze sie do czegos przydam. Czekam na informacje, gdzie , o ktorej itd. :lol:

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Czw cze 19, 2008 20:31

alysia, dzięki za propozycję. Wysyłam pw :) 8)

Agalenora

Od: Pon lis 14, 2005 23:49

Post » Czw cze 19, 2008 20:43

Agata , ja do towarzystwa jak potrzebujesz to przyjade. Zebys duszków sie nie bała. :lol:
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Pt cze 20, 2008 8:27

Kciuki, kciuki, kciuki :D
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pt cze 20, 2008 8:33

meggi 2 pisze:Agata , ja do towarzystwa jak potrzebujesz to przyjade. Zebys duszków sie nie bała. :lol:

Duszki i duszyczki są bardzo zaprzyjaźnione z kotami i mam do nich pozytywne nastawienie. Wieczorem na cmentarzu panuje spokój, cisza.

Zdecydowanie wolę łapanki cmentarne od osiedlowych

Trudno powiedzieć o której godzinie będziemy, ze względu na wcześniejszą łapankę na Ochocie, która rozpoczyna się o 17.00 - w każdym razie na 19.00 będziemy celować :)

Kciuki przydadzą się, ale nie dziękuję za nie 8)

Agalenora

Post » Pt cze 20, 2008 8:50

alysia pisze:Ja tez sie melduje, w piatek moge lapac na Wolskim. Nie mam pojecia jak to wyglada - straszny zieleniak ze mnie, ale moze sie do czegos przydam. Czekam na informacje, gdzie , o ktorej itd. :lol:

Zapraszamy - włóż dobre buty to będziesz mogła pouprawiać z nami wspinaczkę cmentarną 8)
viewtopic.php?f=1&t=93727 koty z Platynowej

seniorita

Od: Pt kwi 01, 2005 22:18

Post » Pt cze 20, 2008 10:55

Dziewczyny sprawdzajcie uszy, jak będziecie odbierać koty z Powstańców Ja wczoraj znowu dostałam kota z całymi uszami :twisted:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pt cze 20, 2008 11:19

genowefa pisze:Dziewczyny sprawdzajcie uszy, jak będziecie odbierać koty z Powstańców Ja wczoraj znowu dostałam kota z całymi uszami :twisted:

kot bez nacięcia to kot wybrakowany :twisted:

seniorita

Post » Pt cze 20, 2008 20:56

Nic nie złowiłyśmy buuuu :cry:

seniorita

Post » Pt cze 20, 2008 21:00

seniorita - bo mnie nie było:D
Obrazek
Obrazek

Satoru

Post » Nie cze 22, 2008 16:56

No własnie, ja w Łodzi, aż do środy...

No cóż, ogarnęła mnie stuprocentowa frustracja.

Wielka szkoda, ze kociaki są trudnołapne. :(
Śledziłyśmy je w piątkowy wieczór, z alysią i senioritą. Wszystkie trzy czarno-białe pingwinki są pilnowane przez czujną burobiałą mamusię, która podchodzi do człowieka, syczy głośno: 'zostawcie moje dzieci!' i chyba w tajemnym kocim jezyku ostrzega kocięta, aby trzymały sie z dala od klatek łapek.

Dwie klatki nafaszerowane tunczykiem i kurczakiem nie skusiły kociąt na tyle, aby któreś z nich zaryzykowało...

Niestety, wyjeżdzam z Wawy w najbliższy weekend i wracam w połowie lipca.
Mogę jeszcze spróbować w piątek, nie wiem, czy się uda wyłapać kociaki... chyba jakis pech mnie prześladuje.

czy ktoś chciałby i mógłby zastąpić mnie na placu boju i pomoc złapać kociaki? bardzo proszę w imieniu kociąt!
Dom tymczasowy zaoferowała dla nich wspaniała seniorita, przed którą wypada jedynie schylić czoła, z podziękowaniem dla determinację i wielkie serce :1luvu:

Tak bardzo szkoda tych kociaków. To fajne maluchy, oswajają sie niemal w mgnieniu oka. Niemniej jednak, lada moment dorosną na tyle, że oswojenie ich stanie się wielką sztuką. i będą skazane na niepewny żywot kotów cmentarnych.

Na Cm Wolski wróciła również z lecznicy na Powstanców mama moich Piłkarzyków, przywiozła ją meggi_2 z panią Wiesią.
Uszko nie podcięte :evil: , pomimo mojej wyraźnej instrukcji, która została odnotowana na talonie...

A moje Piłkarzyki nadal szukają sensownych domków... chwilowo rezydują w Łodzi, zostaną u mojej mamy do połowy lipca.

Agalenora

Post » Nie cze 22, 2008 20:04

ja co prawda będę miała dość napięty lipcowy grafik (urlopy...) ale jak zwykle chętnie się piszę! marna ze mnie pomoc, ale jak to zawsze mawiam, zawsze dwie dodatkowe graby do łapania i kolana do czołgania się po zakamarkach:)
Obrazek
Obrazek

Satoru

Post » Nie cze 22, 2008 20:18

Agalenora pisze:Uszko nie podcięte :evil: , pomimo mojej wyraźnej instrukcji, która została odnotowana na talonie...

Ja tam chyba zrobię awanturę :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Mnie już dwa razy tak załatwili. A jak prosiłam, żeby jednej kotce ucha nie nacinać, bo miła, to usłyszałam wykład, że tak nie można, że koty muszą być oznakowane :roll:

Cóż pojechać mogę, ale doświadczenie w łapaniu kociąt mam zerowe.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

[poprzednia][następna]