Pusia z Allegro u wani71 i reszta kocio-psiego towarzystwa.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 24, 2009 17:03

:D Dzięki, Jana!
Po Twoim poście obejrzałam te pierwsze zdjęcia i mocno się zdziwiłam, Pusia naprawdę się zmieniła 8O Jakoś nie zwróciłam na to uwagi.
Gdyby tak jeszcze pozwoliła się porządnie wyczesać... w tej sprawie jednak nie osiągnęłyśmy kompromisu. Kiedy królewna zaczyna mnie bić, uciekam i czekam na kolejną okazję, by dobrać się do kolejnego kołtuna.

Poza tym jestem bardzo dumna z Pusi, bo zrobiła kolosalne postępy, już jej nie izolujemy, czasami śpi sobie z nami łóżku, Miziak, którego okropnie tępiła, wyżera sobie z puśkowej miski, a nawet Lala nieźle znosi jej towarzystwo.
Udało się to dzięki konsekwentnemu wynoszeniu jej do innego pomieszczenia, gdy tylko ruszała do ataku. Przy wynoszeniu jej nauczyliśmy się tak ją trzymać pod paszkami, by nie oberwać i Pusia w końcu zrozumiała o co nam chodzi. A jest kotem ostro bojowym.
Zaobserwowałam, że ukłuła się w nosek o gałązkę róży - najpierw odskoczyła, a potem zaczęła ze złością tłuc krzew grubymi łapkami :-)
Innym razem, gdy obserwowała coś w trawie, tuż obok niej przebiegł pies. Każdy kot w takiej sytuacji odskoczyłby na bok. A Pusia pędem ruszyła za nim, żeby mu przylać :)
Zdarza się też, że gdy na dworze rusza na kota, mój mąż, który najczęściej jest jej bodyguardem, krzyczy: Pusiu, nie wolno! Pusia zatrzymuje się wpół kroku, zawraca i sama rusza do woliery, bo tam zwykle lądowała, gdy kogoś pobiła :)
Pusia ma swoje fanaberie - siku trafia przeważnie do kuwety, natomiast kupka obok, ale nie jesteśmy drobiazgowi :wink:
Obrazek

wania71

Od: Pt maja 19, 2006 17:17

Post » Pt lut 27, 2009 22:52

Haniu, dopiero teraz zauważyłam Twój wpis.
Nie martw się, zaprzęgnę koty do sań i przyjadę na spotkanie :)
Do zobaczenia!
Obrazek

wania71

Post » Nie mar 01, 2009 21:26

Gratulacje dla Pusi!Takie postepy,no,no...I w dodatku KOT OBRONNY :)

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Pon mar 02, 2009 9:33

No proszę, Pusia nie tylko piękna, ale i charakterna - ale przede wszystkim inteligentna jest! :D 8)

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Czw mar 05, 2009 8:02

Zaglądamy... :D

To jednak Pusia jest inteligentnym koteczkiem. 8O
Ja Cesara jak się bije też wynoszę do łazienki.
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Czw mar 05, 2009 8:58

Zołzucha faktycznie wypiękniała - a charakterek, cóż, persi :twisted:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw mar 05, 2009 20:45

Jak tam śniegi-odpuściły nieco?

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Wto mar 10, 2009 19:20

kristinbb pisze:To jednak Pusia jest inteligentnym koteczkiem. 8O

Dzięki kristinbb za to zdumienie w oczach, Ty jedna pamiętałaś, że wątek ten po to jest, by wątpić w nim w jakiekolwiek pusiowe zalety, bym mogła w nim na Puśkę ponarzekać i wyżalić się na zołzuchę. :wink:

A tu, niestety, znowu pochwała - poważnie zabraliśmy się za rudą sierść i wyszliśmy z tego cało! Sporo kołtunów z brzusia po prostu wygoliłam za pomocą mężowej golarki. Może Puśkę golili, bo lepiej to znosi niż czesanie?

Avian, dziękujemy za pozdrowienia.
catawba nas odwiedziła - próbowałam jej wcisnąć Rekina, oddałabym bez żadnej umowy adopcyjnej i przepytywania, ale niestety nie dała się nabrać na jego słodkie minki :wink:

Haniaszaraf, śniegi odpuściły i teraz toniemy w błocie.
Ostatnio edytowano Śro mar 18, 2009 21:55 przez wania71, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

wania71

Post » Wto mar 10, 2009 19:35

wania kity wciska :D
Rekinek był bardzo grzeczny, ułożył mi się na kolankach dał głaskać, do czasu.. :twisted:
wania miała zapewne nadzieję, że Rekinek wyjedzie w mojej torebce, ale się nie udało 8) ja mam swojego Krokodylka :lol:
Obrazek

Aktualnie - Kacper, Benuś, Songo, Myszka i pies Antonio!

catawba

Od: Czw kwi 26, 2007 9:28

Post » Czw mar 19, 2009 13:48

Obrazek Obrazek
A to nasz nowy gość, Bambinka, która po sterylizacji miała wrócić na ulicę, ale to jest straszna przylepka, kombinuje tylko, aby wleźć na kolana, na rączki, płacze, woła. No i co ja mam z nią zrobić?
Hmm...właściwie, to mogłaby zostać, bo - jak to mój mąż powtarza za Szwejkiem - na tuziny wszystko tańsze :)
Ale wolałabym jej znaleźć dom, choćby dlatego, że mam kłopoty z tymczasowaniem i gdybym się wreszcie przełamała, to mogłabym lepiej pomagać. No i u mnie trochę mało kolan, a Bambisi przydałby się takie tylko dla niej.
Obrazek

wania71

Post » Czw mar 19, 2009 13:54

:D Kolan macie stanowczo za mało. Może jakiś tymczas dla "zagubionych ludziów" :wink:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Czw mar 19, 2009 13:55

Piękna dziewczyna
wąteczek na Kociarni,
ciotki pomogą robić ogłoszenia
i pójdzie jak świeża bułeczka 8) :ok:

na tuziny tańsze ale może się zrobić kopa :wink: :twisted:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Czw mar 19, 2009 14:59

śliczna. Waniu to ile Ty masz kotów w domu?

Berisha

Od: Śro wrz 24, 2008 17:29

Post » Czw mar 19, 2009 16:30

Z Bambisią właśnie tuzin :)
Jestem beznadziejna w tymczasowaniu, płaczę nawet za dzikusami, a mój mąż tłumaczył ostatnio pewnej karmicielce: bo wie pani, my to byśmy je sobie najchętniej zostawili :oops:
Też jest beznadziejny - nie wiem, czy już o tym pisałam?
Gdy kot jest miły i niekłopotliwy, tzn. nie bije innych kotów i sam nie jest przez nie bity, mąż mówi: niech zostanie, przecież taki kot, to żaden problem.
A gdy kot jest zbójem, albo jest jakiś chory, albo lubi sobie siknąć poza kuwetą, mąż mówi: niech zostanie, bo i tak nikt go nie zechce :)

ruru, miło, że do nas zajrzałaś, spróbuję się zmobilizować i założę dziewczynce wątek na Kociarni.
Obrazek

wania71

Post » Czw mar 19, 2009 20:13

Waniu ja myślę, że wiele dziewczyn by chciało takiego męża :wink:
więc już go lepiej nie reklamuj, bo Ci go podprowadzą :lol:

a czarnuszka faktycznie prześliczna... :D
z tymczasowaniem to Was doskonale rozumiem.. :oops:
Obrazek

Aktualnie - Kacper, Benuś, Songo, Myszka i pies Antonio!

catawba

Od: Czw kwi 26, 2007 9:28

[poprzednia][następna]