Whiskas, Kitekat, marketowe karmy - dlaczego NIE? cz. 3

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 17, 2007 9:33

xandra pisze:no to widac jestes az zbyt wyluzowany, bo i niegrzeczny
jesli mi zabraknie karmy :roll: (to nie jest chyba trudne by zobaczyc ile jest jej w puszce) to wolałabym kupic mieso z kurczaka czy wołowiny - to jest 100% miesa za 15 zł za kilo

i tez juz pisałam, ze lepiej juz dawac PF czy chocby purine one niz whiskasa, ale prosze, nie pisz ze jest to lepsze niz powyzszy kurczak z zaufanego zrodła

No sorry Cie, ale w którym to ja miesjcu jestem niegrzeczny?
:cry:

PS: Nigdy nie dawałem moim futrom mięsa wieć nie wypowiadam sie w tej kwesti. Tylko sucha karma i puszki i woda.

Co do zasadnosci, najpewniej masz rację.

SEER
Najpiękniesze są Brytyjczki, ogromne brytyjczyki.

seer

Od: Sob gru 30, 2006 23:07

Post » Pon wrz 17, 2007 9:42

xandra pisze:no to widac jestes az zbyt wyluzowany, bo i niegrzeczny
jesli mi zabraknie karmy :roll: (to nie jest chyba trudne by zobaczyc ile jest jej w puszce) to wolałabym kupic mieso z kurczaka czy wołowiny - to jest 100% miesa za 15 zł za kilo

Czemu więc nie karmić mięsem, a karmę sucha i mokrą traktować jako rodzaj "wypełniacza", dodatku dietetycznego...(te wszystkie taurynki, witaminki i inne...) :?:
Na KAŻDEJ karmie producent robi BIZNES (o czym już seer kiedyś pisał) i z mojego punktu widzenia, bez względu na to co jest napisane na opakowaniu ta działalność musi się firmie OPŁACAĆ, więc z założenia nie oczekuję że przetwory-wytwory będą bardziej "mięsne" niż surowizna jako taka...która też zresztą pozostawia wiele do życzenia, mimo że jest sprzedawana jako produkt DLA LUDZI....
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pon wrz 17, 2007 9:44

a poczytaj i prosze - troche dystansu, ok?
ah, ta dzisiejsza młodziez 8)

ps - mysle nad "1st", hmmm
choc jakos nam ta acana podpasowała...

Pixie, daje mieso z kurczaka, wołowiny i indyka - nigdzie nie napisałam ze suche/mokre jest lepsze od tego
suche daje z wygody, mojej, to prawda
wole jednak dac Acane, niz whiskasa czy nawet tego perfekt fita
:roll:
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Pon wrz 17, 2007 11:51

Uwazam ze ACana jest idealną rownowagą dla ceny- jakości

seer

seer

Post » Pon wrz 17, 2007 12:49

Też chciałabym dawać acanę czy orijrena, cena tu nie gra roli. Jednak mój kot ich nie chce. :? I słyszałam, że wiele kotów nie lubi tych karm. Daję więc RC. A niedobory mięsne uzupełniam po prostu ... mięsem. RC traktuję trochę jak wypełniacz. Nie wiem czy dobrze robię, ale nie mam innego pomysłu.

kavala

Od: Pt lip 27, 2007 21:28

Post » Pon wrz 17, 2007 12:58

kavala pisze:Też chciałabym dawać acanę czy orijrena, cena tu nie gra roli. Jednak mój kot ich nie chce. :? I słyszałam, że wiele kotów nie lubi tych karm. Daję więc RC. A niedobory mięsne uzupełniam po prostu ... mięsem. RC traktuję trochę jak wypełniacz. Nie wiem czy dobrze robię, ale nie mam innego pomysłu.

Moim zdaniem popełniasz błąd.
Skoro uzupełniasz niedobory męsem, i karmasz nad wyraz drogim RC to powinnś to zmienić.

Spróbuj Sanabelle koty ją bardzo lubią.

Tańsza jeszcze Purina Cat Chow - kjoty ją chetnie jedzą. Ma mało mięsa, ale jak uzupełniasz mięsem, a w karmi są witaminy i inne dodatki to miks wydaje się klarowny.

SEER

seer

Post » Pon wrz 17, 2007 18:48

Nie tylko zawartość mięsa świadczy o jakości karmy. RC ma mało mięsa ale jest b. dobrze zbilansowana. Próbowałam już wielu przeróżnych karm - jednak RC ma najbardziej smakowite chrupki więc nie dziwię się, że kotom smakuje najbardziej.
Obrazek

Karolka

Od: Nie kwi 03, 2005 22:23

Post » Pon wrz 17, 2007 18:53

seer pisze:
kavala pisze:Też chciałabym dawać acanę czy orijrena, cena tu nie gra roli. Jednak mój kot ich nie chce. :? I słyszałam, że wiele kotów nie lubi tych karm. Daję więc RC. A niedobory mięsne uzupełniam po prostu ... mięsem. RC traktuję trochę jak wypełniacz. Nie wiem czy dobrze robię, ale nie mam innego pomysłu.

Skoro uzupełniasz niedobory męsem, i karmasz nad wyraz drogim RC to powinnś to zmienić.

SEER

Wytłumacz dlaczego? Co złego jest w surowym mięsie?

kavala

Post » Pon wrz 17, 2007 19:10

Karolka pisze:Nie tylko zawartość mięsa świadczy o jakości karmy. RC ma mało mięsa ale jest b. dobrze zbilansowana. Próbowałam już wielu przeróżnych karm - jednak RC ma najbardziej smakowite chrupki więc nie dziwię się, że kotom smakuje najbardziej.

qrczę, a mój kocur się uparł, że RC jest niedobre :( wybrał sobie Hillsa i Nutro Choice i to dostaje... ostatnio w ramach urozmaicenia dostał Mastery o smaku kaczki i też mu smakuje, ale z kolei za drogo to wychodzi... w ogóle prócz suchej karmy dostaje też 1-2 w tygodniu puszki lub saszetki Hillsa i chyba mu z tym wszystkim dobrze... a RC nie i koniec :D

Witchma

Od: Wto sty 02, 2007 17:25

Post » Pon wrz 17, 2007 19:15

A może ktoś się orientuje, które suche karmy mają podobny smak do RC?

kavala

Post » Pon wrz 17, 2007 20:03

kavala pisze:A może ktoś się orientuje, które suche karmy mają podobny smak do RC?

Które karmy mają podobny smak, to nie wiem - jakoś nie próbowałam chrupek :) Ale może gusty kocie są podobne.
Moim kotom, smakowała RC (mnie karmię nią, bo zatykały się po niej, a jednego wyprowadzałam z tego przez pół roku :( ), nie ruszyły Orijena ani Acany, Biomilla to mogłam sobie sama jeść.

Podchodził Hills, Mastery, a teraz Bosch Sanabelle - ale tylko Sensitive i Elegance. Lubią Nutro Choice. Zjadły też bez wstrętu małe opakowanie Bozity.
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Pon wrz 17, 2007 20:09

rónież nie wiem co jest złego w miesie ;)
moja kota NFO jest karmiona TYLKO mokrymi karmami
dostaje mięso (od pewnego czasu są to serca cielęce) + jako uzupełnienie puchę ( Lechat, bądź Aniomondę Carny)

chłopaki wciągają suche i dostają Best Choice, zamierzam kupic im teraz Hillsa Hollistic
RC nie dostają - Junior jest wątrobowcem i po RC miał straszne rozwolnienie

Basia_G

Od: Śro paź 02, 2002 15:33

Post » Pon wrz 17, 2007 20:14

Basia_D pisze:rónież nie wiem co jest złego w miesie ;)
moja kota NFO jest karmiona TYLKO mokrymi karmami
dostaje mięso (od pewnego czasu są to serca cielęce) + jako uzupełnienie puchę ( Lechat, bądź Aniomondę Carny)

Samiutkie mięso chyba też nie jest do końca dobre. Wydaje mi się, że kot potrzebuje suchego, żeby miał zdrowe zeby, żeby kamień się nie odkładał. W naturze przecież je małe kostki i chrząstki.

kavala

Post » Pon wrz 17, 2007 20:27

kavala pisze:
seer pisze:

SEER

Wytłumacz dlaczego? Co złego jest w surowym mięsie?

Przecież nie napisałem ze karmienie mięsem jest złe. Wkleiłaś częśc mojej wypowiedzi i tak ja zinterpretowałaś..

Chodzi mi o to, ze jak podajesz mięsko ( czyli najlepszy ekstrakt;D )

to nie ma sensiu podawac Royala. Moim zdaniem Sanabelle, lub Purina Cat Chow w pełni uzupełnią tą mięsną dietę w witaminy i błonnik.
A kasa zostaje w kiesznei na mięsko.

sEER

seer

Post » Pon wrz 17, 2007 20:32

Tyle ża Łatek je tylko Royala. :evil:

kavala

[poprzednia][następna]