Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
CoolCaty pisze:Mam prośbę do dziewczyn na jutro.
Dziś do schroniska trafiła nowa kotka i dostała nr po Wojtusiu - nr 13.
Kotka jest piękna, ale też mocno przerażona, widać, ze to kot domowy. Wczepiła się we mnie jak ją wzięłam na ręce i mocno się przytuliła.
Mam prośbę, zebyśmy jutro pokazywały ją ludziom tak często jak sie da. Niech nie zagrzeje długo miejsca w schronisku, bo szkoda kolejnej ofiary.
Kotka jest młoda - max 2 lata,przytulasta, typowo domowa.
To ona:![]()
CoolCaty pisze:Moje refelksje po 2 tygodniach spędzonych w schronisku są smutne. Jestem ogólnie przygnębiona ilością kotów, ich stanem i cierpieniem w postaci tęsknoty. I bezsilnością, bo człowiek chciałby pomóc każdemu, a się nie da. Koty odchodzą w boksach i klatkach, w więszości z depresji, która jest przyjaciółką wszystkich choróbsk.
Nie mogę przestać myśleć o przerażonym kocurku, którego pokazała mi Magija. Młody kocur, trafił do schroniska po śmierci własciciela. BArdzo się boi, leży skulony i się nie rusza.
Nie mogę przestać myśleć o Kaji, która pcha się na rączki i całuje po buzi obejmując łapkami za szyję.
Nie mogę przestać myśleć o Adolfince, która ma 8 lat i mimo ze jest przytulakiem i chodzącą łągodnością, to nie ma szans na adopcję ze wzlędu na wiek.
Nie mogę przestać myśleć o kocurku z pierwszego boksu, który ma "porwane" uszka. On tak pcha się na kolana, tak bardzo chce się przytulać.
Nie mogę przestac myśleć o marmurce nr 22, która już nie pędzi jak opętana na spotkanie człowieka, tylko obojętnieje.
I mogłabym tak wyliczać do stu, bo tyle jest mniej więcej kotów w schronisku...
CoolCaty pisze:W kociarni nie ma już praktycznie kocy, kołder i ubrań, które możnaby wkładać do kratek.
CoolCaty pisze:Koniecznie trzeba by zrobić jeden dzień golenia brzuszków i sprawdzenia, które kotki są sterylizowane i powpisywac to w karty. Może mogłybyście to zrobić w sobotę?
CoolCaty pisze: Do domku trafiła też kotka nr 6, ta, która była żeńskim odpowiednikiem Lemura.
CoolCaty pisze:No niestety nie będę, bo w sobote pracuję.
Użytkownicy przeglądający ten dział: DTuMacieja, kasiek1510, Majestic-12 [Bot] i 20 gości