Opole

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt cze 22, 2007 22:26

Cudowności :1luvu:
Gisia jak moja Mocia, a Malusi- jak Toffinka, prawda :-)

behemocia

Od: Śro kwi 04, 2007 0:10

Post » Pt cze 22, 2007 22:32

behemocia pisze:Cudowności :1luvu:
Gisia jak moja Mocia, a Malusi- jak Toffinka, prawda :-)

Malusi rzeczywiście podobny do Toffinki, też jest taki delikatny i filigranowy. A Gisia może i do Moci podobna, tyle że to szylkretka, ma rude pasemka :lol: Mam nadzieję, że charakteru po Moci nie odziedziczy :wink:
Obrazek

mary2004

Od: Śro wrz 15, 2004 20:41

Post » Pt cze 22, 2007 22:56

mary2004 pisze: Mam nadzieję, że charakteru po Moci nie odziedziczy :wink:

Gisia ma mordeczkę jak Mocia, fakt chrrrakterrrek to ma - ale przy Toffince już nabiera ogłady :D :D

behemocia

Post » Sob cze 23, 2007 7:39

Kicorek pisze:Cudeńka :love:
A Czorcik ma takie śliczne niewinne oczka :lol:

Niewinne he he :lol: On w pełni zasłużył na to imie :twisted: Czorci dzisiaj od wczesnego rana :wink:

Behemociu, Toffinka wyzwoliłaby dobre uczucia w każdym, nawet najgorszym potworze :wink:
Obrazek

mary2004

Post » Sob cze 23, 2007 9:32

mary- to napiszę tutaj- Toffinka szaleje, biega, wariuje, zrywa tapetę, kradnie jedzenie Moci - normalnie zbehemociła mi się- a przytulasta przy tym :1luvu: Brzusio tłuściutkie- zdrowa! I ukochany kotecek TŻeta - jego tylko barankuje :(

behemocia

Post » Nie cze 24, 2007 19:20

behemocia pisze:mary- to napiszę tutaj- Toffinka szaleje, biega, wariuje, zrywa tapetę, kradnie jedzenie Moci - normalnie zbehemociła mi się- a przytulasta przy tym :1luvu: Brzusio tłuściutkie- zdrowa! I ukochany kotecek TŻeta - jego tylko barankuje :(

Fajnie mi coś takiego czytać :D
]A tymczasem nasze tymczasy :wink: robią się coraz bardziej "rozwojowe". Dzisiaj na przykład rozwinęły sobie caaałą rolkę papieru w swoim pokoiku :lol: Żwirek też rozwojowo rozrzucają :wink: I jedzą za 7-dmiu, chociaż jest ich tylko pięć :)
Malusi jest niestety zupełnym dzikuskiem, jak do niego podchodzę to ucieka w panice, ciągnąć za sobą nóżkę. Z nóżką nie jest zresztą wcale lepiej :( Jutro wybieramy się do weta, może trzeba będzie gips założyć :roll: Reszta maluszków jest kwitnąca, żadnych problemów ze zdrowiem nie zaobserwowano. Gisia i rudasek są trochę nieśmiałe, Czorcik czorci, a 5 ta kicia, którą zabraliśmy przymila się bez ustanku.
Najwięcej zabawy ma nasze piskle, sroczka którą znalazłam 3 tygodnie temu. Była sama w pokoju, a teraz ma dużo towarzystwa :lol: Musiałam przestawić ją na okno, jest na tyle wysoko nad podłogą, że żaden z kotów tam nie doskoczy. Obserwują się tylko z zainteresowaniem. :)
Novinka jest już po sterylce, wszystko zniosła bardzo dobrze, tyle, że zataczała się przez moment bardziej niż zwykle. Cały czas jest na diecie, ostatnie wyniki trzustkowe były dużo lepsze :)
Muszę wreszcie wkleić zdjątka i malutków i przytuliskowch kociaków :oops: Jakoś czasu nie starcza na wszystko :(
Obrazek

mary2004

Post » Nie cze 24, 2007 21:54

No to czekamy na zdjęcia :)
A tymczasiki pikne!
Obrazek Obrazek Obrazek
Moja mała Lolunia 07.03.2009 [']

Monisek

Od: Śro gru 27, 2006 13:15

Post » Nie cze 24, 2007 21:55

mary,wybacz ,ze w tym miejscu pisze ,ale musze Ci powiedziec ,ze Mizia to najwspanialsza koteczka na swiecie,wlasnie do mnie przybiegla i tak jakby chcciala mi powiedziec ,zebym Ciebie i twojego TZ bardzo pozdrowila i ucalowala .Tak ucalowala,bo ona bezustannie wszystkich caluje ,jest taka przytulasta i ciagle domaga sie czulosci.Mary ,dziekujemy Wam za tak wspaniala koteczke.
Pozdrawiamy serdecznie i zapraszamy w odwiedziny.

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Nie cze 24, 2007 22:04

trawa11 pisze:mary,wybacz ,ze w tym miejscu pisze ,ale musze Ci powiedziec ,ze Mizia to najwspanialsza koteczka na swiecie,wlasnie do mnie przybiegla i tak jakby chcciala mi powiedziec ,zebym Ciebie i twojego TZ bardzo pozdrowila i ucalowala .Tak ucalowala,bo ona bezustannie wszystkich caluje ,jest taka przytulasta i ciagle domaga sie czulosci.Mary ,dziekujemy Wam za tak wspaniala koteczke.
Pozdrawiamy serdecznie i zapraszamy w odwiedziny.

W bardzo dobrym miejscu piszesz :) Myśleliśmy ostatnio o Was :) Cieszę się, że u Miziuni wszystko w porządku i że jesteście z nią (a ona z Wami) szczęsliwi. :D W odwiedziny na pewno się wkrótce wybierzemy :)
Obrazek

mary2004

Post » Pon cze 25, 2007 0:45

Napisałam wcześniej - chyba w tym wątku- że koty od mary2004 i jej TŻ-ta, oczywiście i od Pani Ali, czyli Koty z Opola są cudowne :flowerkitty: Miałam rację :!:

:ok: :ok: za Tymczasiki prześliczne oraz nieustające za zdróweczko Novinki :love: czy nadal chcecie ją wyadoptować, czy już jest Wasza?

behemocia

Post » Pon cze 25, 2007 13:30

I w górę ! Po Dobre Domki !

behemocia

Post » Pon cze 25, 2007 14:40

behemocia pisze: czy nadal chcecie ją wyadoptować, czy już jest Wasza?

Novinka na razie oficjalnie szuka najlepszego domku na świecie. Jak się takowy nie znajdzie, to zostaje u nas :) Jest uroczą koteczką, u nas jakoś się zaaklmatyzowała, ale lepiej było by jej w spokojnieszym miejscu, z mniejszą ilością zwierząt. Jest bardzo pieszczotliwa, a ja nie mam czasu, żeby w pełni zaspokajać jej potrzeby emocjonalne :(
Tymczasiki rozrabiają, udało im się przewalić na ziemię drabinę 8O Nie mam pojęcia jak to zrobiły, cud że sie żadnemu nic nie stało :strach:
Malusiego oglądała nasza wetka, niestety nóżka jest dalej bezwładna i nie ma w niej czucia :( Dzisiaj idziemy na zdjęcie RTG, mam nadzieję że łapinke uda się uratować :(
Obrazek

mary2004

Post » Pon cze 25, 2007 22:02

Zdjęcie wykazało, że całkowicie wybita jest panewka stawu biodrowego :( Malusi bardzo cierpi :( Jutro rano będzie miał operację, podczas której okaże się, czy nóżkę da się uratować, czy konieczna będzie amputacja :( Mam nadzieję, że Malusi przeżyje, wydaje się taki delikatny :( Kciuki trzymajcie za maluszka :(
Z wieści innych, to jakaś dobra duszyczka przysłała do przytuliska paczkę z karmą dla kociaków i saszetkami convalescenta :D Bardzo dziękujemy i prosimy o ujawnienie się 8)
Do przytuliska trafił nowy kocurek, od innej Pani opiekującej się kotami. Jest w stanie skrajnego wycieńczenia :(
Obrazek

mary2004

Post » Pon cze 25, 2007 22:30

Za Maluśkiego i nowego kicia :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Moja mała Lolunia 07.03.2009 [']

Monisek

Od: Śro gru 27, 2006 13:15

Post » Pon cze 25, 2007 22:31

:( :ok:
Obrazek