Kocie sekrety -drogi i rozdroża- Koniec.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 10, 2016 10:31 Re: Kocie drogi, dróżki i rozrdoża-Szczecin zbiórka na karmę

Jeszcze bardziej :strach: 8O

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Wto maja 10, 2016 10:43 Re: Kocie drogi, dróżki i rozrdoża-Szczecin zbiórka na karmę

Baltimoore pisze::strach: :strach: :strach:

Znajoma u której na posesji przebywa ten biały duzy znad rzeki, co miał ogromnego krwawiacego ropnia zobaczyła ze rana rozdrapana.Poprosiła córke i ta pojechała z kotem do weta.Ta rana wcześniej była leczona antybiotykiem i sprayem ale ponownie coś sie zaczeło dziac, czego ja zobaczyć nie mogłam bo od 4 dni kot nie pojawiał sie na wieczornym posiłku.

Okazało sie ze byc moze ma alergie na pchły i stad rozdrapywanie rany.Nie wiem tak mi powiedziano.

Chyba go odpchlono dano antybiotyk wygolono szyję i dostał kolnierz.No i siedział w takim pomieszczeniu gospodarczym przez te kilka dni wiec dlatego nie przychodził.

Przyszedł wczoraj.Nie nie przyszedł .Wleciał jak piorun, krztusząc sie i duszac biegajac jak w amoku z rozerwanym do połowy na szyi kołnierzem.Poleciałam do tej znajomej, bo ją miałam najblizej po nozyczki i zapytać skad ten kolnierz.

No i sie dowiedziałam ze kot przed południem uciekł.

Czemu nie szukała, czemu do mnie nie przyszła od razu.....szkoda bo mógł przez te wiele godzin, w dodatku w upale, zanim ja przyszłam pożnym wieczorem z jedzeniem, po prostu się udusic.Bandaż od kolnierza był tak silnie zadziergniety na szyi ze kot miał prawie język na wierzchu.

Nie mógł jeść.Bał sie podejść, biegał jak opetany w kólko ,próbując sie ocierac o wszystko, zeby sie tego pozbyć.

Wziełam nozyczki a znajoma z kocem po kota.To mówie niech go Pani zostawi i odejdzie mi wogóle z tym kocem ,bo kot jest w takim szoku ze nie wiem czy nie rzuci sie z zębami i pazurami.Syczał, był wściekły.Tak wkurzonego go jeszcze nie widziałam, a dodam że to ogromny masywny kot.Umieszczałam jego zdjęcia z pokrwawiona szyja.

Dobra odeszła.Zostalam z kotem sama i z reszta kotów które biegały, chciały jeść i nie wiedziały co jest grane.

Jakos zwabiłam do lepszej saszetki.Podszedł.Próbował jeść i wtedy jakos to rozciełam choc jeszcze moment i juz bym mnie dziabnął.Po prostu nie pozwalał sie tam dotknąć w obawie ze ktoś mu zrobi jeszcze cos gorszego.

Dzisiaj przyjdzie wieczorem.Wiem to..Wczoraj jak odjeżdzałam łasił sie do nóg.Taki był wdzieczny ,ze mu to zdjełam.

U znajomej nie pojawił sie wcale na razie.Dzisiaj byłam i pytałam.

Wieczorem podam mu unidox i postaram sie wypryskać sprayem.
Ostatnio edytowano Wto maja 10, 2016 10:47 przez iza71koty, łącznie edytowano 1 raz
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Wto maja 10, 2016 10:44 Re: Kocie drogi, dróżki i rozrdoża-Szczecin zbiórka na karmę

Baltimoore pisze:Jeszcze bardziej :strach: 8O

Ale co?

iza71koty

Post » Wto maja 10, 2016 10:59 Re: Kocie drogi, dróżki i rozrdoża-Szczecin zbiórka na karmę

Jeśli Ktoś mógłby mi pomóc z transportem mogłabym jeszcze zrobic chociaż dwie lub jedna kotke w tym tygodniu.Bardzo zależy mi na tej ostatniej cieżarnej z tego miejsca, co wczoraj robiłam jej siostrę.Nie chce żeby topili kociaki.

iza71koty

Post » Wto maja 10, 2016 17:32 Re: Kocie drogi, dróżki i rozrdoża-Szczecin zbiórka na karmę

iza71koty pisze:
Baltimoore pisze:Jeszcze bardziej :strach: 8O

Ale co?

Ano to

Niestety zaczynają sie poważne schody jeśli chodzi o sterylki.Nie mogłam zaklepac miejsca na poniedziałek.Jesli do konca tygodnia dziennie będzie robionych po 5 sztuk to wyczerpie sie limit i do konca miesiaca nie będzie zabiegów.Co to oznacza, chyba pisać nie muszę.

Porażająca bezmyślność urzędników, którzy za nic nie biorą osobistej odpowiedzialności.

Baltimoore

Post » Śro maja 11, 2016 10:04 Re: Kocie drogi, dróżki i rozrdoża-Szczecin zbiórka na karmę

iza71koty pisze:
Baltimoore pisze:OK. Wiem.
Stukałam też do innych Forumowiczów :wink:

To już trzeci miesiąc od naszej pierwszej udanej zbiórki na puszki :ok:

Chciałabym ogłosić ROZPOCZĘCIE DRUGIEJ FORUMOWEJ ZBIÓRKI NA PUSZKI
dla kotów z tego wątku :201461

Kontakt na PW ze mną lub z Izą.

Przypomnę.Może Ktoś? :roll: :oops: :wink:

iza71koty

Post » Śro maja 11, 2016 10:09 Re: Kocie drogi, dróżki i rozrdoża-Szczecin zbiórka na karmę

Młoda po sterylizacji wczoraj pojadła.Nie wiele ale zawsze coś.Gorzej bo mi sie potwornie rozbeczała w nocy.Nie wiem co ją wzięło.Szew ma malutki wiec jeśli będzie znowu dzisiaj taka niespokojna to pomyslę czy nie wypuscić.Druga jest bardzo grzeczna.Ma szew wiekszy wiec chciałabym dłużej potrzymać.

Spokojnie mogłabym w piątek wysterylizować jeszcze z 2 kotki, gdybym tylko miała zaufany transport.

Jeśli nie będe się starać i modlić o miejsce na poniedziałek.

iza71koty

Post » Śro maja 11, 2016 10:16 Re: Kocie drogi, dróżki i rozrdoża-Szczecin zbiórka na karmę

Lada moment powinny do mnie dojść fanty ,które kupiłam na bazarki.Czysty zysk ze sprzedaży zostanie przeznaczony na zakup suchej karmy czy tam w zależności puszek.

Bardzo nam ten brak puszek doskwiera, :| bo jednak koty pomimo ze dostają świeżutką gotowaną rybę, patrzą za jakimś rarytaskiem. :roll:

Nie musimy zamawiać Bóg wie jakich ilości, ale chociaż troche dla smaczku, wiec jakby Ktos mógł sie dorzucic do zakupu :roll: :oops: to będziemy bardzo, bardzo wdzięczni. :wink:

iza71koty

Post » Śro maja 11, 2016 22:59 Re: Kocie drogi, dróżki i rozrdoża-Szczecin zbiórka na karmę

A ja z niewesołą nowiną, wpadłam się w pewnym sensie pożegnać z "moją" Andzią :( Niestety to był ostatni miesiąc w którym mogłam być jej opiekunką wirtualną. Sytuacja mi się zmieniła mocno, chorują moje koty i niestety zaczęłam nie wydalać finansowo.
Przykro mi bardzo!
Obrazek

tinga7

Od: Czw gru 13, 2012 11:14

Post » Śro maja 11, 2016 23:59 Re: Kocie drogi, dróżki i rozrdoża-Szczecin zbiórka na karmę

tinga7 pisze:A ja z niewesołą nowiną, wpadłam się w pewnym sensie pożegnać z "moją" Andzią :( Niestety to był ostatni miesiąc w którym mogłam być jej opiekunką wirtualną. Sytuacja mi się zmieniła mocno, chorują moje koty i niestety zaczęłam nie wydalać finansowo.
Przykro mi bardzo!

Oj szkoda Kochana. :roll: :( Cóż dziękuje bardzo mocno w takim razie - za dotychczasowa Opiekę i Wsparcie. :D :1luvu: :1luvu: :1luvu:

I zdrowia dla kotków życzę.

Mam nadzieję ze Ktoś może pokocha kicie. :roll: :oops: To wspaniała koteczka po poważnej operacji.

To Andzia.

Obrazek

iza71koty

Post » Czw maja 12, 2016 12:11 Re: Kocie drogi, dróżki i rozrdoża-Szczecin zbiórka na karmę

Kochani :1luvu: raz jeszcze dziękuję gorąco za wpłaty. :D

MonikaSt. :1luvu: dziękuję za wpłatę dla Dorci z gratiskiem :D

iza71koty

Post » Czw maja 12, 2016 16:26 Re: Kocie drogi, dróżki i rozrdoża-Szczecin zbiórka na karmę

O jaaaa cięee! Jakaż ta Andzie wypasiona kocica. Ona taka z natury z grubą kita i tymi pulchnymi polikami, a jaka piękna sierściuch an niej. Wygląda przecudnie :mrgreen:

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Czw maja 12, 2016 16:36 Re: Kocie drogi, dróżki i rozrdoża-Szczecin zbiórka na karmę

Atta pisze:O jaaaa cięee! Jakaż ta Andzie wypasiona kocica. Ona taka z natury z grubą kita i tymi pulchnymi polikami, a jaka piękna sierściuch an niej. Wygląda przecudnie :mrgreen:

tak jest pulchniutka ale nie jest grubaskiem.Ma idealną wagę do swojej masy.Do tego bardzo milutkie futerko jak foczka. :D

Kilka lat temu przeszła bardzo poważną operację usuniecia całej listwy mlecznej.Zrobił jej sie guzek rok po sterylizacji.Zabrałam ją szybko do Weta i obawialismy sie nowotworu.Miesiac ponad była u mnie na rekonwalescencji.I była bardzo grzeczna nawet podczas ściagania szwów.

iza71koty

Post » Czw maja 12, 2016 16:53 Re: Kocie drogi, dróżki i rozrdoża-Szczecin zbiórka na karmę

Wygląda mi na taka misiowatą, a futerko jak przystrzyżony trawnik :mrgreen:

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Czw maja 12, 2016 19:55 Re: Kocie drogi, dróżki i rozrdoża-Szczecin zbiórka na karmę

Nowy bazarek na rzecz karmy dla stada kotów karmionych przez Izę :1luvu:

viewtopic.php?f=20&t=174936&p=11488125#p11488125

SERDECZNIE ZAPRASZAMY :D

Baltimoore

[poprzednia][następna]