To i ja się przywitam
Mam na imię Grzesiek. Mam 39 lat i jestem polonistą. W domu są w tej chwili 2 kocury (kastraty), 2 kotki (nienawidzące się) oraz domowa suczka Bajka i tymczasowa Perełka.
Kot w moim życiu pojawił się mniej więcej 10 lat temu. Była to Kocica, zwana także Fuczką, cudowne, mądre, spokojne, najukochańsze stworzenie pod słońcem. Odeszła 29 listopada 2005 roku
Pozostały z nami wtedy trzy koty:
1. Kasia (kot mojej córki Ani, podarowany jej przez moją koleżankę po śmierci białej, przywiezionej z Mazur Mruczki),
2. Shadow - wyjątkowo mała kotka, znaleziona na trawniku przed domem (typ wybitnie aspołeczny w stosunkach z innymi kotami, ale przemiły dla ludzi),
3. Czarny Kot - typowy przedstawiciel tego dumnego gatunku - przyszedł na naszą działkę i zdecydował, że z nami zamieszka, po czym... wskoczył do samochodu, ucinając tym samym przemowę mojej żony pt. "Ja nie chcę kolejnego kota"
Od lutego 2006 mieszka z nami Gizmo - piękny main coon o złotych oczach i złotym sercu
Na forum trafiłem dość dziwną drogą, bo z... dogomanii. Założyłem tam wątek adopcyjny znalezionej w lesie suczki, Perełki. Przeglądając tamto forum trafiłem do działu Inne, a z niego właśnie tu - na miau
W miarę możliwości postaram się pomóc. Niestety, w związku z permanentnym zakoceniem oraz nadchodzącym zapsieniem (okazało się, że Perełka jest w ciąży) moja pomoc ograniczy się na razie tylko do transportu (czasami) oraz do podnoszenia wybranych wątków.
Pozdrawiam
PS. Zdjęcia moich kotów możecie obejrzeć tutaj:
http://www.fantastyka.gem.maniak.pl/index.php?option=com_rsgallery&catid=9