Dom kotów specjalnej troski.Żniwa grzybicy, chore koty :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 27, 2016 10:10 Re: Nasza kocia rodzinka.Tymczasy - Agatka [']

W rozliczeniu powyżej nie odjęłam kwoty 50 złotych za szczepienie Dzidka od Szymkowej :1luvu: na które dostałam fundusze wcześniej,
ale teraz to zrobię bo wykupiłam wczoraj leki dla Soni (unidox tak na zaś dla wszystkich) i kwota będzie rozliczona.

Obrazek

Na szczęście Sonia ładnie daje sobie zapuszczać laktulozę czy pastę odkłaczającą GimCat Malt-Soft Extra http://www.zooplus.pl/shop/koty/przysma ... asty/31813 i zauważyłam dużą poprawę w wypróżnianiu się Soni.
Jakieś tam drobne zostawia plamy na podłodze, ale nie jest to co było viewtopic.php?f=1&t=172120&start=270#p11371856
bo to sprzątanie-czyszczenie sporo nadwyrężało mój łokieć na który mam skierowanie do szpitala na jego operację jak i kręgosłup który utrudnia mi schylanie a na operację (największe zmiany przy samym rdzeniu kręgowym )nie wyrażam zgody. Oczywiście nie piszę tego dla litości, ale po prostu się boję, że kiedyś mogę się nie podnieść jak to lekarka ujęła a stado nieadopcyjnych kotów w domu. :(
Chciałabym wyjechać do sanatorium ale o hotelu dla kotów nie ma mowy bo koszt byłby ogromny.
Najprostszym rozwiązaniem byłaby osoba dochodząca, ale to też spore koszta.
Gdyby też te moje koty były zdrowe i bez konieczności podawania im lekarstw i kroplówek....

Już słyszę głosy, że ''cierp ciało coś chciało''.

Na koniec zdjęcia mamusi Misi z córeczką Malusią viewtopic.php?f=13&t=168912
Obrazek Obrazek Obrazek

i Jacperek
Obrazek Obrazek

Mam nadzieję, że chociaż tej trójce uda się przeżyć i Fip ich nie dopadnie jak trzech braciszków. :cry:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Sob lut 27, 2016 14:41 Re: Nasza kocia rodzinka.Dom kotów specjalnej troski-Agatka

Brzuchol Jacperka słodki jak zawsze :1luvu:

A Malusia wielkością dogania Misię :P

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Sob lut 27, 2016 15:32 Re: Nasza kocia rodzinka.Dom kotów specjalnej troski-Agatka

Baltimoore pisze:Brzuchol Jacperka słodki jak zawsze :1luvu:

A Malusia wielkością dogania Misię :P

Malusia to cycolka mamusi, ona od małego taka była.
Jacperek z kolei lezie prawie do wszystkich na czułości.
Oczywiście wtedy gdy była u nas Pani doktor na wizycie, kotki pokazały jakie to one są miziaki :twisted: czyli chodu i chować się z Dzidkiem i Kasią na czele, która to warczała jak pies na Panią doktor. :oops:
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Sob lut 27, 2016 17:28 Re: Nasza kocia rodzinka.Dom kotów specjalnej troski-Agatka

Ktoś musi sprawować w rodzinie obowiązki psa :mrgreen:
Dzielna Kasia :ok:

Baltimoore

Post » Sob lut 27, 2016 18:30 Re: Nasza kocia rodzinka.Dom kotów specjalnej troski-Agatka

Baltimoore pisze:Ktoś musi sprawować w rodzinie obowiązki psa :mrgreen:
Dzielna Kasia :ok:

No niestety. :twisted: :wink:

Przeglądając wyniki nerkowe Bisi z kwietnia 2015 to viewtopic.php?f=1&t=166939&p=11056732#p11056732
u niej jest takie wahadło. Zgaga jedna wykończy się niebawem jak nie będzie chciała jeść mokrego z proszkiem ChitoFos oraz renala RC.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob lut 27, 2016 21:12 Re: Nasza kocia rodzinka.Dom kotów specjalnej troski-Agatka

Bisiunia :201461
Powiedz jej, że to dla jej dobra.

Baltimoore

Post » Nie lut 28, 2016 8:29 Re: Nasza kocia rodzinka.Dom kotów specjalnej troski-Agatka

Baltimoore pisze:Bisiunia :201461
Powiedz jej, że to dla jej dobra.

Ja jej to cały czas powtarzam a ona mnie za to gryzie. Biśka jest niewidoma ale charakterek to ma imponujący. :twisted:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie lut 28, 2016 11:08 Re: Nasza kocia rodzinka.Dom kotów specjalnej troski-Agatka

To takie gryzienie z miłości :mrgreen:

Baltimoore

Post » Nie lut 28, 2016 13:45 Re: Nasza kocia rodzinka.Dom kotów specjalnej troski-Agatka

Baltimoore pisze:To takie gryzienie z miłości :mrgreen:

To tak wygląda, ale i tak boli. :twisted:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon lut 29, 2016 8:11 Re: Nasza kocia rodzinka.Dom kotów specjalnej troski-Agatka

Dostałam parę zdjęć z domku Tygryska :) i cieszę się, bo nawet dołączyła do nich już ta starsza koteczka, bo wcześniej tylko Tygrysek z tym czarnulkiem się kumplowali.
Był u mnie od sierpnia 2015 roku viewtopic.php?f=1&t=166939&p=11203831&hilit=takie+oto+co%C5%9B+na+podw%C3%B3rku#p11203831

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

i zdjęcia Rudego z domku

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

a taki był bidula jak go zgarnęłam z ulicy 7 06 2014 roku

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon lut 29, 2016 17:27 Re: Nasza kocia rodzinka.Dom kotów specjalnej troski-Agatka

Miał szczęscie Tygrysek, że trafił na Ciebie i na taki fajny domek :201461
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Pon lut 29, 2016 22:34 Re: Nasza kocia rodzinka.Dom kotów specjalnej troski-Agatka

Z Tygryska zrobił się wspaniały wielki Tygrys :1luvu: Jest przecudny :201461
Świetnie, że kocie trio się zaprzyjaźniło :ok: Zdjęcia super :P
Ale wszystkie bije na głowę zdjęcie Rudego rozwalonego brzucholem do góry :1luvu:
Nie do uwierzenia, że to ten sam kot , co ten biedny szkieletor na zdjęciach :(

One wszystkie mają szczęście, że na Ciebie Aniu trafiły :201494 :201494 :201494

Baltimoore

Post » Pon lut 29, 2016 23:17 Re: Nasza kocia rodzinka.Dom kotów specjalnej troski-Agatka

Anna61 pisze: Obrazek

i zdjęcia Rudego z domku

Obrazek
[url=http://wstaw.org/w/3OlE/]

8O rzeczywiście tygrysie wzorki na nim. Te na łebku mówią "uważaj, jestem groźny" :D

A rudasek odprężony, pewnie ogląda jakieś relaksujące kino. Przekąski by się przydały :mrgreen:

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Wto mar 01, 2016 12:42 Re: Nasza kocia rodzinka.Dom kotów specjalnej troski-Agatka

Baltimoore pisze:Ale wszystkie bije na głowę zdjęcie Rudego rozwalonego brzucholem do góry :1luvu:
Nie do uwierzenia, że to ten sam kot , co ten biedny szkieletor na zdjęciach :(

One wszystkie mają szczęście, że na Ciebie Aniu trafiły :201494 :201494 :201494

Można by było tutaj zrobić coś dobrego dla tych bezdomnych zwierząt jak i dla tych których mieszkańców nie stać na sterylizację.
Mowy też nie nie ma o zapłacie za leczenie w lecznicy przez gminę.
Tutaj gdzie mieszam gmina pomaga jedynie psom wywożąc je do Wojtyszek :( http://hotelzwierzat.com/kontakt.php
a ja nie jestem w stanie zająć się kolejnym i kolejnym kotem bo sama niedługo nie będę miała co jeść, bo na leczenie już dawno mnie nie stać a dług muszę spłacić na karcie jak i odsetki.
Do tej pory sama jak i z pomocą kochanych cioć :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: których los moich zwierzaków nie był obojętny dawałam radę.
Po złapaniu kota nie odwoziłam go do lecznicy czy hotelu licząc na łaskawość, że ktoś pomoże i spłaci dług w lecznicy czy w hotelu, a tymczasowałam u siebie, choć kotów ci u mnie dostatek.
Każdy kolejny odbiera szansę w miarę dobrego jedzenia jak i leczenia (choćby teraz gdy trzeba 3 kotom zrobić porządek z bolącymi dziąsłami bo samo leczenie pomoże tylko doraźnie jak i leczenie nerkowej niewidomej kotki to też spory koszt czy połamana Sonia jak i Kasia której należałoby zrobić trg tej zmiany na boczku.

Szkoda tylko zwierząt i już się podłamuję, czy aby z wiosną nie trafią do mnie na podwórko kolejne bidy.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Wto mar 01, 2016 18:25 Re: Nasza kocia rodzinka.Dom kotów specjalnej troski-Agatka

Co za tragedia w tych Siedlcach...Takiemu skur...wi zrobić to samo żeby zdychał w męczarniach....Na takie sytuacje są narażone właśnie koty wychodzące...Co mu zawinił ten kotuś,co na niego patrzę,to płaczę :cry: :cry: :cry:...Wychodząc nie wiedział,że na swojej drodze spotka takiego zwyrodnialca :cry: :cry: :cry:

yolaantaa

Od: Śro lis 14, 2012 14:10

[poprzednia][następna]