12, 15, 18...kocia tragedia. Prośba o pomoc.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 20, 2013 18:55 Re: 12, 15, 18...kocia tragedia. Prośba o pomoc.

Tak, tylko ja nie mogę sobie pozwolić na to, by wziąć odpowiedzialność za kolejne koty :oops: Już te obecne zwierzaki są dla mnie dużym obciążeniem i chętniej nimi bym się podzieliła, niż koleje sobie na głowę brała.

Nigdy gwarancji nie ma, że kociaki szybko znajdą domy - mogą je znaleźć w ciągu tygodnia, a mogą i miesiącami, czy latami czekać w DT, a ja przez te miesiące, czy lata nie będę w stanie organizować funduszy na ich utrzymanie.
Teraz pomoc jest, ale za chwilę wszyscy mogą o tym wątku i kociakach zapomnieć, a mnie naprawdę nie stać na to, by potem z własnej kieszeni wszystko finansować i się zadłużać, czy być przez kogokolwiek szantażowana, że jak nie kupię jakiejś najdroższej karmy, czy żwirku, to koty trafią na ulicę :roll:
(nie bierz sobie tego Czarna pumo do siebie, piszę bardzo ogólnie - do żadnego DT nie mogę ich wydac na swoją odpowiedzialnosc).

Druga sprawa, już niedługo, z dwójką małych dzieci, mogę nie mieć i wcale czasu, żeby nawet na sekundę do komputera usiąść, a co dopiero organizować wizyty i transporty.

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Sob lip 20, 2013 20:43 Re: 12, 15, 18...kocia tragedia. Prośba o pomoc.

Czarna puma pisze:Od ladnych kilku lat pomagam niechcianym zwierzetom,psom i kotom prowadzac Dt dla takich zwierzat i szukajac im domkow. (...)

Skoro tak, to przecież umiesz ogłaszać i szukać DS, więc moze warto wziąć koty na tymczas z pełnią odpowiedzialności (finansowej i ogłoszeniowej ;) ). Na tym polega też tymczas, nie tylko na karmieniu, zresztą przecież wiesz, skoro zajmujesz sie tym od lat.
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Sob lip 20, 2013 20:55 Re: 12, 15, 18...kocia tragedia. Prośba o pomoc.

kordonia pisze:
Czarna puma pisze:Od ladnych kilku lat pomagam niechcianym zwierzetom,psom i kotom prowadzac Dt dla takich zwierzat i szukajac im domkow. (...)

Skoro tak, to przecież umiesz ogłaszać i szukać DS, więc moze warto wziąć koty na tymczas z pełnią odpowiedzialności (finansowej i ogłoszeniowej ;) ). Na tym polega też tymczas, nie tylko na karmieniu, zresztą przecież wiesz, skoro zajmujesz sie tym od lat.

Wiem na czym polega Dt...,ale myslalam ze skoro biore kociaki na Dt z MIAU,to nie zostane ze wszystkim sama...:/

Czarna puma

Od: Pt cze 28, 2013 21:46

Post » Sob lip 20, 2013 21:24 Re: 12, 15, 18...kocia tragedia. Prośba o pomoc.

No tak, ale nie jesteś nowicjuszką w tych sprawach przecież- masz doświadczenie w szukaniu domów stałych, to po co dziewczynom jeszcze zawracać głowę, skoro wszystko wiesz jak robić i to Ty będziesz znać koty na co dzień i będziesz mogła stosowne treści odnośnie ich zachowania zamieszczać w ogłoszeniach itp.
Obrazek

kordonia

Post » Sob lip 20, 2013 21:33 Re: 12, 15, 18...kocia tragedia. Prośba o pomoc.

kordonia pisze:No tak, ale nie jesteś nowicjuszką w tych sprawach przecież- masz doświadczenie w szukaniu domów stałych, to po co dziewczynom jeszcze zawracać głowę, skoro wszystko wiesz jak robić i to Ty będziesz znać koty na co dzień i będziesz mogła stosowne treści odnośnie ich zachowania zamieszczać w ogłoszeniach itp.

Nie jestem omnibusem:)

Czarna puma

Od: Pt cze 28, 2013 21:46

Post » Sob lip 20, 2013 21:35 Re: 12, 15, 18...kocia tragedia. Prośba o pomoc.

Czyli? A możesz powiedzieć ilu kotom i psom już znalazłaś domy i w jaki sposób to robiłaś?
Obrazek

kordonia

Post » Sob lip 20, 2013 21:40 Re: 12, 15, 18...kocia tragedia. Prośba o pomoc.

Mnie trochę niepokoi, czy dasz sobie radę, Czarna pumo.
Do niedawna miałaś tylko psa. Teraz chcesz mieć od razu jeszcze 6 kotów.

Gdzie je poupychasz?
Bonanza jeszcze nie zaszczepiony, chyba. A tri?

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Sob lip 20, 2013 23:52 Re: 12, 15, 18...kocia tragedia. Prośba o pomoc.

Czarna puma pisze:Wiem na czym polega Dt...,ale myslalam ze skoro biore kociaki na Dt z MIAU,to nie zostanę ze wszystkim sama...:/

Sama na pewno byś nie została :) tylko chodzi o to, że jak już jesteś na MIAU, to będziesz mogła sama potem prosić o pomoc, dopóki kotki u Ciebie będą (i ta pomoc z pewnością się znajdzie, bo jest tu wiele wspaniałych Osób). Mogą się zasiedzieć naprawdę długo i trzeba się z tym liczyć.

DT są naprawdę różne. Ze swojego doświadczenia mogę je podzielić na 3 typy.
1. Są takie, które stać na utrzymanie i leczenie zwierzaków i nie boją się wziąć za nie odpowiedzialności.
2. Są takie, w których się nie przelewa, ale korona im z głowy nie spada, kiedy proszą o pomoc, czy same zrobią bazarek na potrzeby swoich podopiecznych, bo czują się za nie odpowiedzialne.
3. Są i takie DT, które czują się tak ważne, że o pomoc nie "żebrają", ale już przez tel, czy na PW zasypują żądaniami, szantażują emocjonalnie i są wiecznie niezadowolone, niedocenione, jakby nie tym biednym zwierzakom pomagały, a człowiekowi, który stanął na ich drodze i szukał dla nich ratunku.

Szukamy 1. i 2. typu DT.

Cudak1

Post » Nie lip 21, 2013 0:07 Re: 12, 15, 18...kocia tragedia. Prośba o pomoc.

Czarna pumo, cz zgodziłabyś się na przeprowadzenie u siebie wizyty, podobnej do przedadopcyjnej?

Zapomniałam dopisać dzisiejszych wieści od "kolorowych" kociaków - Alfikowe oczko wygląda dużo lepiej, jeszcze nie całkiem normalnie, ale bez porównania lepiej niż było, tylko gałka oczna jest mniejsza, niż w zdrowym oczku.
Jego siostry dostały dziś po ostatnim zastrzyku i miejmy nadzieję, że nawrotu katarku nie będzie.
Są też zainteresowane nimi domki, ale jeszcze nic nie zapeszam, bo nie wiem, czy coś z tego wyjdzie faktycznie (to, że się komuś spodobają, nie oznacza, że wszyscy domownicy się zgodzą na kociaka). Zobaczymy.

Cudak1

Post » Nie lip 21, 2013 0:57 Re: 12, 15, 18...kocia tragedia. Prośba o pomoc.

Może czegoś nie doczytałam... ale co z tą miniaturową-kotką? Czy ma DS lub chociaż DT?

Paulineczka

Od: Pon lip 30, 2012 23:20

Post » Nie lip 21, 2013 7:30 Re: 12, 15, 18...kocia tragedia. Prośba o pomoc.

Paulineczka pisze:Może czegoś nie doczytałam... ale co z tą miniaturową-kotką? Czy ma DS lub chociaż DT?

Jest u mnie na DT w klatce :( czekam na decyzję wanilia03, która jest zainteresowana jej adopcją

Cudak1

Post » Nie lip 21, 2013 7:44 Re: 12, 15, 18...kocia tragedia. Prośba o pomoc.

Przykro mi, że nie mogę pomóc tymczasując, ale nie dość, że jestem zakocona do imentu, to jeszcze u nas w schronisku przepełnienie i jakby co to stamtąd musiałaby najpierw zabierać :( . Bo już nie mają za bardzo gdzie ich dawać - ile się dało wzięłyśmy do Kociej Chatki, pani wet też już ma nawet klatki w gabinecie...
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie lip 21, 2013 8:12 Re: 12, 15, 18...kocia tragedia. Prośba o pomoc.

Za wszystko :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Nie lip 21, 2013 8:28 Re: 12, 15, 18...kocia tragedia. Prośba o pomoc.

Czytam wątek, ale chciałam się upewnić, czy mam rację.
Dwie kotki, czyli zrudziała i kotka-staruszka, matka kociąt mają DT u CoToMa, prawda?
Malutka szylcia ma DT u Ciebie.
Cztery kociaki mają DT
Trzy kociaki od szylci też mają DT.
Razem dziewięć kotów jest na tymczasach.Zgadza się ?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie lip 21, 2013 8:38 Re: 12, 15, 18...kocia tragedia. Prośba o pomoc.

ewar pisze:Czytam wątek, ale chciałam się upewnić, czy mam rację.
Dwie kotki, czyli zrudziała i kotka-staruszka, matka kociąt mają DT u CoToMa, prawda?
Malutka szylcia ma DT u Ciebie.
Cztery kociaki mają DT
Trzy kociaki od szylci też mają DT.
Razem dziewięć kotów jest na tymczasach.Zgadza się ?

Dziesięć :) 2 u CoToMa + 7 kociąt (łącznie od kolorowej kotki i od staruszki) + 1 mini-koteczka (u mnie w klatce).

wanilia03 - wiadomo już coś na 100%? Czy zacząć ogłaszać ją?
Do Twojej przeprowadzki już niewiele czasu zostało, więc może spokojnie poczekać u mnie, ale potwierdź jeszcze proszę, bo jeśli jednak nie będzie mogła u Ciebie zamieszkać, to musimy coś dla niej znaleźć (domowy DT lub DS).

Cudak1

[poprzednia][następna]