KOCIA CHATKA - radości i smutki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 18, 2013 14:26 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

a co z chomikami? jeszcze żyją te duże myszy?
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw lip 18, 2013 14:36 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

po dyżurze:
na zdrowej została zrzucona szklana waga w łazience.Wyrzuciłam, bo potrzaskana w drobny mak,dobrze że w pudełku. W związku z tym koty mają zakaz wchodzenia do łazienki :evil:
Małe od Śnieżki tak rozrabiają, momentami miałam wrażenie że cały boks się przewraca :roll: Wolierowce II w porządku,apetyt dopisuje,chętne do zabawy.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Czw lip 18, 2013 18:54 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

a takie były spokojne :lol:
teraz nadrabiają
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Pt lip 19, 2013 9:23 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

Oli pozdrawia z DT u Fruciów :ok:
Obrazek

Obrazek

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Pt lip 19, 2013 10:14 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

W chatce jest nowa kotka - czarna z białymi końcami - za niedługo ma sterylkę, a póki co ma brać kilka dni galastop - po 1 ml rano - nie jest jakaś bardzo dzika, po zabiegu wraca na swoje tereny

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt lip 19, 2013 12:24 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

The Szops pisze:Oli pozdrawia z DT u Fruciów :ok:
Obrazek

Obrazek

czy to na pewno też wystraszony kot co siedział w budce?
aż się nie chce wierzyć :D
Obrazek

mir.ka

Post » Pt lip 19, 2013 14:05 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

mir.ka pisze:
The Szops pisze:Oli pozdrawia z DT u Fruciów :ok:

Obrazek

czy to na pewno też wystraszony kot co siedział w budce?
aż się nie chce wierzyć :D

no dokładnie ten sam, :D tylko aż trudno uwierzyć że w chatce nie chciał jeść , teraz pochłania wszystko z prędkością światła

fruciu

Od: Pt kwi 26, 2013 14:16

Post » Pt lip 19, 2013 22:20 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

fruciu pokłony :1luvu: Oli to nie ten sam kociak wygląda zachwycająco i przepięknie :ok:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt lip 19, 2013 22:27 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

Dziś narozrabiałam na dyżurze - złamałam kij od mopa jutro odkupię. Chyba mnie energia rozparła w czasie mycia podłogi :oops:
I chyba spaliłam przedłużacz - do którego podpina się czajnik, i podgrzewacz wody :P polozyłam na nim mokrą szczotkę - zaczeło się coś przypalać - próbowałam coś tam odłączyć prąd mnie kopnał :oops: i wyłączyłam wszystko co się dało - tak ze jutro ani czajnik, ani podgrzewacz nie będzie działał.
Wypusciłam na wolnośc czwórkę wariatów małych z boksu na samym dole - szaleją po kociarni, niestety wspinają się po kratach i wkurzają na maxa Śniezkę która dostaje szału na ich widok :(

terenia1

Post » Pt lip 19, 2013 22:46 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

PROSZĘ O ZAPISY
Grafik dyżurów 22.07.-28.07.
22.07. pon. rano Beatka wiecz. Kasia
23.07. wtorek rano Mirka wiecz. Agata
24.07. środa rano Beatka wiecz. Teresa
25.07. czwartek rano brak wiecz. brak
26.07. piątek rano brak wiecz. Teresa
27.07. sobota rano brak wiecz. brak
28.07. niedziela rano brak wiecz. brak

terenia1

Post » Sob lip 20, 2013 10:04 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

Ja być może wyjadę od środy/czwartku aż do poniedziałku, więc nie mogę się zapisać ale jeśli nie wyjadę to zaraz się zgłoszę

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Sob lip 20, 2013 14:24 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

po porannym dyżurze
na zdrowej ok, bella wygłaskana, Dzidka prawie nie wyszła z budki wiklinowej a Ciri wymyta w dosłownym słowa znaczeniu :D ona uwielbia wodę z kranu, mykneła mi na łazienki jak myłam miski i wyobraźcie sobie ze ona się wogole nie boi wody, miała taką zabawe jak jej zostawiłam na chwilę kapiący kran że aż miło było patrzeć jak się bawi w tej wodzie, nawet się kładła w tej umywalce, mam kilka zdjęć, podeślę Marcie to może podwiesi :wink: cala mokra była aż wycierałam potem podłogę

na kwarantannie demolka :)
maluchy rozrabiają na całego, do boksu na dole przeniosłam Pchełkę z dzieciakiem bo w tej małej połówce był sajgon, wszytstko powywalane :roll:
małe od Śnieżki też dają czadu, cały boks się trzęsie, Śnieżka dostała szału bo jeden z maluchów wspiął się po kratach do nich do boksu, tak się wydzierała że się wszystkie koty pochowały, ona jest mega aspołeczna :evil:
Kaktus jadł i miał w kuwecie taką niezbyt fajną kupe
Amanda jadła i w kuwecie i sik i kupa (bardzo ładna) :D
nie wiem co to za puszki Kicius ale Amanda i Gandi zajadają a kit keta nie chcieli
Władzia przerażona dałam jej Galastop i przemyłam oczy, nie jadła nic, leżała w kuwecie więc chyba siku też nie było
duża kuweta mega zafajdana była wyszorowałam i zmieniłam całkiem żwir bo już była glina na dnie, nadłamałam szufelkę do żwiru :? odkupię na wtorek, chyba że mi się uda wcześniej podrzucić ale nie wyrzucałam jej bo da się nią jeszcze posługiwać

fruciu

Od: Pt kwi 26, 2013 14:16

Post » Sob lip 20, 2013 14:27 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

Mamy dwie nowe lokatorki na kociarni pochodzą z jednego domu, właściciel je przyniósł do schroniska bo on juz nie może się nimi zajmować cokolwiek by to znaczyło :twisted: dodam że obie kotki mają po 8 lat

Kotka jest duża i dorodna - trzeba się umówić we dwie osoby i powycinać jej z futra pełno sfilcownych kołtunów :(
Obrazek

Obrazek

terenia1

Post » Sob lip 20, 2013 14:30 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

A to druga kicia troszkę mniejsza, ale też doroda z małym, króótkim ogonkiem.

Obrazek

Obrazek

terenia1

Post » Sob lip 20, 2013 15:37 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

Cześć,
czy macie jakieś informacje o talonach na sterylki w Sosnowcu? Jestem przejazdem u rodziców (mieszkam teraz we Wrocławiu) i od razu napatoczyła mi się kotka z trójką maluchów, oczywiście zasmarkane i oczy zalepione... Mieszkają na Środuli, w szparze między blokami, bidule. Normalnie pod moim nosem. Obok przechodzą matki z dziećmi i rozpływają się w ochach i achach "O Boże jakie śliczne kotki zobacz" :evil: :evil: :evil: Mają gdzieś, że są chore.
Przeprowadziłam śledztwo i dogadałam się z karmicielkami - ja sfinansuję maluchom leczenie i karmę (chyba poszaleję z bazarkami), a one przetrzymają maluchy i matkę po sterylce. Najpierw łapiemy maluchy (jeden jest złapany, dwa nam się wymknęły, ale próbujemy do skutku) do pożyczonej klatki, potem mamę na antybiotyk, żeby nie było powikłań w związku z nie-karmieniem i sterylka. I teraz moja prośba: Czy możecie pomóc mi wydobyć spod ziemi talony na sterylkę? Proszę! Sfinansowanie opieki nad maluchami i tak już nadszarpnie mój budżet do granic..

Link do zdjęcia mamy z maluchami (na szybko z telefonu)
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/p480x480/942722_10200295022527587_292390040_n.jpg
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

[poprzednia][następna]