Nasze białaczkowce (FELV) cz.4

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 07, 2013 16:05 Re: Nasze białaczkowce cz.4

Kreatynina, mocznik i wątrobowe były robione wraz z pierwszymi badaniami z krwi. Nie umiem ich odczytywać, ale z tego co powiedział wet, tylko jedno wątrobowe było trochę zaburzone ale w tym wieku to podobno nie jest nic dziwnego. Reszta wyników w normie.

systema

Od: Sob wrz 07, 2013 10:52

Post » Sob wrz 07, 2013 22:55 Re: Nasze białaczkowce cz.4

systema pisze:Kreatynina, mocznik i wątrobowe były robione wraz z pierwszymi badaniami z krwi. Nie umiem ich odczytywać, ale z tego co powiedział wet, tylko jedno wątrobowe było trochę zaburzone ale w tym wieku to podobno nie jest nic dziwnego. Reszta wyników w normie.

Niektóre antybiotyki i leki przeciwzapalne mogą uszkadzać nerki.
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob wrz 07, 2013 23:43 Re: Nasze białaczkowce cz.4

Uwaga!
Zgodnie z obowiązującym prawem, wszelka dystrybucja leków, poza punktami do tego uprawnionymi, jest zagrożona odpowiedzialnością karną. Nie ma możliwości zamieszczania takich ofert na forum miau.pl.

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Nie wrz 08, 2013 10:17 Re: str33 apel-Nasze białaczkowce cz.4

witajcie, czy Ktoś może pomóc Franiowi?

Hanulka pisze:Kochani, witajcie, to jest Franio, bardzo chory, potrzebuje na zaraz interferon!! Bardzo prosimy o pomoc..
Franio ma białaczkę i jest w stanie skrajnego wycieńczenia, jest pod stała opieka andzeliki1952, codziennie ma kroplówki, leczony..

Interferon jest niezbędny...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Pon wrz 09, 2013 18:38 Re: Nasze białaczkowce cz.4

BOZENAZWISNIEWA pisze:Uwaga!
Zgodnie z obowiązującym prawem, wszelka dystrybucja leków, poza punktami do tego uprawnionymi, jest zagrożona odpowiedzialnością karną. Nie ma możliwości zamieszczania takich ofert na forum miau.pl.

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Cykloferon już jest w Polsce koleżaneczko :1luvu:
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Pon wrz 09, 2013 18:46 Re: Nasze białaczkowce cz.4

meggi 2 pisze:
BOZENAZWISNIEWA pisze:Uwaga!

Cykloferon już jest w Polsce koleżaneczko :1luvu:

a po ile? :twisted:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon wrz 09, 2013 18:53 Re: str33 apel-Nasze białaczkowce cz.4

Koleżanko nie stosowne pytania zadajesz. 8O Reszta na FB.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Pon wrz 09, 2013 18:56 Re: str33 apel-Nasze białaczkowce cz.4

meggi 2 pisze:Koleżanko nie stosowne pytania zadajesz. 8O Reszta na FB.

no ja sobie dzisiaj "zbieram"baniaczunia,wiec ok...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Nie wrz 15, 2013 18:41 Re: Nasze białaczkowce cz.4

meggi 2 pisze:Cykloferon już jest w Polsce koleżaneczko :1luvu:

8O
a dokładnie to gdzie?

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Wto wrz 17, 2013 0:43 Re: str33 apel-Nasze białaczkowce cz.4

Gdzie mozna kupic ludzki interferon dla kota, czy ktos wie? Zastanawiam sie czy podawac Gacusiowi to cos.
Niestety ale niektórzy weterynarze to tylko wyciągacze kasy.
Obrazek Obrazek

alette

Od: Śro sie 03, 2011 12:26

Post » Pt wrz 27, 2013 20:04 Re: str33 apel-Nasze białaczkowce cz.4

Witam
Właśnie odebrałam pierwszy dodatni wynik mojej 4-letniej Marcelinki :( Miesiac temu miała straszne zapalenie dziąseł - musieliśmy usunąć kamień, jeden ząbek i przeleczyć ją Stomorgylem. Miała bardzo wysokie leukocyty (34 tys.) ale sądziliśmy z wetem że zobaczymy czy to nie od tych dziąseł. Po kuracji spadły do 28 tys. więc się uspokoiliśmy. Wysokie eozynofile przypisano robakom, dostała tabletkę i mieliśmy nadzieję, że to koniec pechowych tygodni. Aż w nocy z wczoraj na dziś kicia nam wyłysiała - diagnoza: grzybica. Polecono nam test na białaczkę no i wyszedł jak wyszedł... Jestem załamana, już chyba z godzinę przepłakałam, przeglądam wątek i wiele wpisów bardzo podnosi na duchu, ale przyznam, ze czuje się totalnie zagubiona, nie wiem co dalej, jaka jest szansa żeby Marcelinka była z nami jak najdlużej... Błagam, dajcie mi jakąś nadzieję, bo zwariuje z nerwów... :(

morphine90

Od: Pt wrz 27, 2013 19:47

Post » Pt wrz 27, 2013 21:16 Re: str33 apel-Nasze białaczkowce cz.4

morphine90 pisze:Witam
Właśnie odebrałam pierwszy dodatni wynik mojej 4-letniej Marcelinki :( Miesiac temu miała straszne zapalenie dziąseł - musieliśmy usunąć kamień, jeden ząbek i przeleczyć ją Stomorgylem. Miała bardzo wysokie leukocyty (34 tys.) ale sądziliśmy z wetem że zobaczymy czy to nie od tych dziąseł. Po kuracji spadły do 28 tys. więc się uspokoiliśmy. Wysokie eozynofile przypisano robakom, dostała tabletkę i mieliśmy nadzieję, że to koniec pechowych tygodni. Aż w nocy z wczoraj na dziś kicia nam wyłysiała - diagnoza: grzybica. Polecono nam test na białaczkę no i wyszedł jak wyszedł... Jestem załamana, już chyba z godzinę przepłakałam, przeglądam wątek i wiele wpisów bardzo podnosi na duchu, ale przyznam, ze czuje się totalnie zagubiona, nie wiem co dalej, jaka jest szansa żeby Marcelinka była z nami jak najdlużej... Błagam, dajcie mi jakąś nadzieję, bo zwariuje z nerwów... :(

na pewno grzybica/z nadnerczami ma ok?
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt wrz 27, 2013 21:31 Re: str33 apel-Nasze białaczkowce cz.4

Nie wiem. Jeśli chodzi o same nerki to miała badania miesiąc temu i było wszystko w normie. Grzybica była rozpoznana po objawach (nagłe okrąglutkie łyse placki na łepku), niestety w lampie nie świeciło nic i poprzez wykluczenie nużeńca. Sądzisz, że diagnoza może być błędna?

morphine90

Od: Pt wrz 27, 2013 19:47

Post » Pt wrz 27, 2013 22:39 Re: str33 apel-Nasze białaczkowce cz.4

Grzybicę rozpoznaje się pobierając wyskrobiny i hodując w labie na pożywce. Tym bardziej, że wam nic nie świeciło. Na razie macie podejrzenie grzybicy, nie grzybicę
Taki wysoki poziom leukocytów to może być jakiś stan zapalny.
Felvki, jak poczytasz na forum, mogą sobie jeszcze pożyć, nawet parę lat
Powinny dostawać dobre jedzenie, witaminki, betaglukan, leki w razie infekcji. Trzeba mu też oszczędzać stresów. No i kot powinien być niewychodzący - żeby nie zarażał innych, a zarazem - sam nie łapał infekcji
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob wrz 28, 2013 2:19 Re: str33 apel-Nasze białaczkowce cz.4

morphine90 pisze:Nie wiem. Jeśli chodzi o same nerki to miała badania miesiąc temu i było wszystko w normie. Grzybica była rozpoznana po objawach (nagłe okrąglutkie łyse placki na łepku), niestety w lampie nie świeciło nic i poprzez wykluczenie nużeńca. Sądzisz, że diagnoza może być błędna?

wiesz,lekarz moze sie pomylic bez dobrych badań.
Mój kotek Rumcio zaczał mi nagle łysieć plackowato.Wyniki nerek były dobre,ale usg wykazalo zgrubienia nadnerczy i zmiany...
BOZENAZWISNIEWA

[poprzednia][następna]