TYSKIE MRUCZKI XII - uwaga TRUJĄ KOTY, DT=ŻYCIE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 22, 2013 17:24 Re: TYSKIE MRUCZKI XII potrzebne gazety do podkładania

meg80, masz tyle sily? :mrgreen:

to spory ciezar :D Same koty tylko, nie licze juz psow... :mrgreen:
bo kroliki czy swinki morskie to piorka w porownaniu z pozostalymi footrami :mrgreen:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pon kwi 22, 2013 19:15 Re: TYSKIE MRUCZKI XII potrzebne gazety do podkładania

Ufff jakos się udało :) Choć długo sama nie utrzymam, potrzebna pomoc :wink:
Fifi [*] 14.07.2011

meg80

Od: Śro lut 06, 2013 21:08

Post » Pon kwi 22, 2013 20:05 Re: TYSKIE MRUCZKI XII potrzebne gazety do podkładania

Wincenty :)

Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Pon kwi 22, 2013 22:43 Re: TYSKIE MRUCZKI XII potrzebne gazety do podkładania

jaki dumny, pewny siebie, usmiechniety pysio :1luvu:

meg80 to i tak silna jestes :mrgreen:
:wink:

to jak, kto jeszcze dolaczy? Razem damy rade bez problemu :D
polaczymy sily dla mrusiatek i spolki :piwa: :ok:

Kociara82

Post » Wto kwi 23, 2013 0:27 Re: TYSKIE MRUCZKI XII potrzebne gazety do podkładania

meg80 pisze:Ufff jakos się udało :) Choć długo sama nie utrzymam, potrzebna pomoc :wink:

No , no , no to jest waga super ciezka bo same psy ważą około 55 kg , koty tak około 90 kg no a króle i prosiaki to około 8 kg wiec razem mamy niezłą wage bo około 153 kg , super menka z ciebie :mrgreen: :ok:

No a dziś u weta były :
Noemi , Szłapek i Fibi i Matydzia.
Noemi miała dziś badaną krew , i jutro wyniki a po majowym weekendzie będzie sterylka , choć w jej przypadku jest to o wiele większe ryzyko niż u zdrowego kota, tym bardziej że miała po szczepienna padaczkę i te krwawienia z układu pokarmowego , kurcze boje sie ale nie moze też być całe życie na hormonach bo to tez jej będzie jej szkodzić ...

Szłapek ma problem z zębami , boli jak je nawet gourmeta i dostał dziś zastrzyki przeciw zapalne i coś jeszcze ale nie pamiętam jakie :oops:

Fibi był dziś obcinany , ale że on ma charakterek to musiał mieć premedykaje :twisted:

A Matydzia musiała dostać steryd bo znów sie dusi , nawet jak je :(

A też dziś mija równy rok jak jest u mnie Laryska , oj nie jest z nią lekko , ma swoje za uszami bo nie wiemy co wcześniej złego przeżyła , ale cały czas walczymy o każdy dzień bez stresu no i zastaje już u mnie na zawsze ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Wto kwi 23, 2013 11:37 Re: TYSKIE MRUCZKI XII potrzebne gazety do podkładania

na poprawe humoru, znalazlam wlasnie na FB:

Obowiązki domowe kota

1. Kot musi bronić człowieka przed roślinami doniczkowymi.
2. Kot musi stale utrzymywać człowieka w dobrej kondycji, powodując, by się często ruszał i schylał zbierając długopisy, skarpetki, zapalniczki i inne drobne przedmioty.
3. Kot musi mocno trzymać zębami długopis, gdy człowiek próbuje pisać.
4. Kot musi stale przeprowadzać kontrolę i inwentaryzację w lodówce, nawet wtedy, gdy człowiek się temu sprzeciwia. Jeśli się sprzeciwia, to znaczy, że coś tam chowa i należy się tym zająć.
5. Kot musi w nocy co godzinę sprawdzać czy pod kołdrą człowieka nie łazi jakaś żmija.
6. Kot musi systematycznie trenować na wypadek niespodziewanego występu w cyrku. W tym celu kot musi od czasu do czasu urządzać skoki z karnisza na lampę, z lampy na zasłony oraz inne wskoki, przeskoki i przeloty.
7. Kot musi pomagać człowiekowi w czynności słania łóżka, uważnie sprawdzając czy żaden przedmiot nie dostał się pod prześcieradło.
8. Kot musi pamiętać, że sen dla człowieka to strata czasu, dlatego na widok śpiącego człowieka powinien natychmiast go obudzić, wskakując mu na brzuch, a jeszcze lepiej – na głowę.
9. Kot musi odganiać od człowieka złe sny. Jeżeli kot zauważy, że człowiek w łóżku przewraca się z boku na bok – powinien wskoczyć mu na głowę i rozpocząć egzorcyzmy.
10. Kot ma obowiązek każdego ranka przypominać człowiekowi, że „kto rano wstaje temu Pan Bóg daje” oraz że im wcześniej człowiek wstanie, tym więcej da mu Pan Bóg (i kotu też).
11. Kot musi dzielić się z człowiekiem wszystkim, co posiada. Ma obowiązek stałego oddawania mu części swojej sierści i wywalania z miseczki połowy jedzenia.
12. Kot ma obowiązek śpiewania, żeby dostarczać człowiekowi radość. Nawet, jeśli piosenka jest smętna.
13. Kot musi sprawdzać dlaczego ktoś nie domknął szafy albo szuflady.
14. Kot musi wiedzieć, co znajduje się we wszystkich pudełkach. Musi osobiście przekonać się, że są tam rzeczy bezpieczne i prawidłowo ułożone.
15. Kot ma obowiązek podczas snu człowieka, zagłuszać wszystkie dźwięki, głośno mrucząc mu do ucha.
16. Kot musi wysypiać się za człowieka, wszystkich jego krewnych, przyjaciół i sąsiadów razem wziętych.

Kociara82

Post » Wto kwi 23, 2013 19:11 Re: TYSKIE MRUCZKI XII potrzebne gazety do podkładania

Fajne te obowiązki kota , ale u nas nie ma tak różowo :(:(:(

Matyldzia za kilka dni zostanie bez jedzenia , a dokładniej bez gourmet mus a nic innego nie jest w stanie jeść , nawet mięsa nie chce jeść :(:(:(

Tak samo Szłapek za kilka dni będzie głodować , bo ma problem z zębami i też może jeść tylko mokre , czyli gourmet mus ( od pewnego czasu znacznie mu je ograniczam :( ) , ale za to je i lubi tez saszetki kitekat , bo z mięsem to różnie bywa a tez nie gotuje im codziennie , tylko 2-3 razy w tygodni .

Mam doła bo w sumie są leczone na kreske , ale co z tego jak i tak nie mam z czego zapłacić a poza tym one chcą jeść , a tego na kreskę nie dostane już nigdzie :(:(:(

To wszystko nie ma sensu , wszystko jest do dupy :( :( :(
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Wto kwi 23, 2013 19:34 Re: TYSKIE MRUCZKI XII potrzebne gazety do podkładania

Dobre te kocie zasady:)

miko_bs

Od: Pt lis 30, 2012 22:34

Post » Śro kwi 24, 2013 0:11 Re: TYSKIE MRUCZKI XII potrzebne gazety do podkładania

Dziś wieczorem jak co dzień byłam karmić koty piwniczne tym razem idąc a Fibim , i jak co dziań wszystkie uciekały przed psem i bardzo dobrze bo musza wiedzieć że pies to nie zawsze ma dobre zamiary :roll:

Ale od jesieni były na rejonie dwa nowe podrzutki , jeden z nich to Ptysiu który już jest w DS a ona została na dworze i zamieszkała w piwnicy, jakoś sobie radziła :| , miała codziennie jedzenie ( oprócz mnie tez w tym miejscu karmi jeszcze jedna pani ) wiec jedzenie jej nie brakowało :)
Ale dziś jak ją zobaczyłam bardzo sie zmartwiłam jej wielkim brzuchem i teraz pytanie czy jest kotna czy to woda w jamie brzusznej , bo zachowuje sie bardzo dziwnie , nic nie zjadła , nie uciekała do okienka i siedziała tylko pod krzakiem .
Zaprowadziłam Fibiego i poszłam do niej po około 15 minutach i zabrałam ze sobą kocie kabanoski ( moje koty wręcz sie o nie biją ) a ona nawet na nie nie spojrzała , dała sie bez problemu zabrać na ręce . Na kwarantannie dałam jej puszkę junior , ale tez nie tknęła , bardzo sie o nią martwię , tym bardziej że dług u weta ogromny :cry: :cry: :cry: , a jeśli to będzie ciąża będzie trzeba sterylizować aborcyjnie , ale za co :x

Błagam o pomoc ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro kwi 24, 2013 7:35 Re: TYSKIE MRUCZKI XII potrzebne gazety do podkładania

O matko... kolejna kocia bieda :(
Fifi [*] 14.07.2011

meg80

Post » Śro kwi 24, 2013 11:08 Re: TYSKIE MRUCZKI XII potrzebne gazety do podkładania

Załatwiam transport do weta ale jak na razie klapa :( Chyba ją rowerem zawiozę , boje sie tylko że będzie się rzucać w klatce bo to jednak kawałek drogi jest :(
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro kwi 24, 2013 16:35 Re: TYSKIE MRUCZKI XII potrzebne gazety do podkładania

mozliwe, ze jest kotna, choc cos mi intuicja podpowiada, ze bardzo mozliwe tez, ze jakis plyn sie jej w brzuchu zbiera :roll:

Kociara82

Post » Śro kwi 24, 2013 18:13 Re: TYSKIE MRUCZKI XII potrzebne gazety do podkładania

Jutro w trybie pilnym sterylka aborcyjna :(:(:( Błagam o pomoc, sama nie dam rady , dług coraz większy a jeszcze mam dwie kotki z domu do sterylki oraz by trzeba wyłapać te piwniczne , ae nie dam rady sama :(:(:(

U Noemi badanie krwi wypadło ok , po weekendzie majowym sterylka ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro kwi 24, 2013 21:20 Re: TYSKIE MRUCZKI XII potrzebne gazety do podkładania

Rany.. rany.. urwanie głowy :-? Sterylka aborcyjna dużo droższa od tej zwykłej?
Fifi [*] 14.07.2011

meg80

Post » Śro kwi 24, 2013 22:48 Re: TYSKIE MRUCZKI XII potrzebne gazety do podkładania

pewnie drozsza... :roll: ja pier...le... :roll:

Noemi :ok: ciesze sie, ze wszystko ok :ok:

Kociara82

[poprzednia][następna]