S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 04, 2012 12:33 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Gioia_ pisze:AgaPap - Jak Feliks jest jedna lub nawet dwoma to nie znaczy ze ma iść do przodu, wierze że się cofnie i do nas wróci :ok: :ok: :ok:

Ja też mu to cały czas powtarzam, zeby sie nie wygłupiał, bo kto będzie fochy w domu strzelał pańciom, kto ich gryzł po nogach i tłukł Józka? :roll: Ale patrząc realnie to w ciągu tygodnia ta wzrosła okropnie, a on był kroplówkowany codziennie. :( Jeszcze nie dajemy się i próbujemy, ale przez białaczkę mamy gorzej :(
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Wto gru 04, 2012 16:50 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Lidka pisze:Aga popytaj na wątkach nerkowych.
Trzymam kciuki.

Lidziu zrobiłam wątek ale i tam nikt jak na razie nie ma żadnych pomysłów. Weci też stwierdzili, że takiego przypadku jeszcze nie mieli :(
viewtopic.php?f=36&t=148700
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Wto gru 04, 2012 19:30 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

AgaPap- z całych sił zaciskam kciuki
wyniki fatalne faktycznie :(

..a w schronisku...

ech, wrócił Krakersik :(, niestety alergia u dziecka nie zmalała tylko sie nasiliła :(
bardzo jest biedny, nie lubi innych kotów, a jest juz na kociarni :(

domek za to znalazł Ferrero :ok:
kciuki potrzebne bo jest nadal zasmarkany., dom wie, będzie leczyl, ale sie denerwuję

no i znowu nowe koty niestety

numer trikolorki 577/12

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
kot/ka- 576/12- nie jestem pewna płci, na razie syka
od 1 1 2 w schr
Obrazek

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
podrostek- 579/12
od 3 12 w schr
podrostkowaty chlopak, około 6 mies
bardzo miły
Obrazek

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
kotka- 583/12
od 3 12 w schr
bardzo miła kotka
ludzie zostawili ja u weta we celu uspienia, bo sika poza kuwetą :(

Obrazek

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

kocur Krakers- 538/12- będzie nowy numer chyba
od 1 11
tricat 2 11
piekny, wielki
kastr 16 11
Obrazek

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
mama- nie znam numeru, fotka jutro
mama kociaków 580,581,582/12
od 4 12 w schr''

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

trzy
trzy malce ok 7 tyg, zdrowe
od 3 12 w schr

:arrow: 580/12
biała, czarne znaczenia, kotka
Obrazek

:arrow: 581/12
czarna, kotka
Obrazek

:arrow: 582/12
czarno-biała kotka
Obrazek
Ostatnio edytowano Wto gru 04, 2012 19:47 przez Mała1, łącznie edytowano 2 razy

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Wto gru 04, 2012 19:36 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

AgaPap - trzymamy kciuki

asia_81

Od: Śro gru 08, 2010 19:40

Post » Wto gru 04, 2012 21:18 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Dzisiaj dzień zabawy ze słownikiem
Imiona to są wtorki w wielu językach :)

kot/ka- 576/12- nie jestem pewna płci, na razie syka
od 1 1 2 w schr
Obrazek
imię unisex aby pasowało do każdej płci

MARDI (francuski)
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
podrostek- 579/12
od 3 12 w schr
podrostkowaty chlopak, około 6 mies
bardzo miły
Obrazek

TOREK(po serbsku)

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
kotka- 583/12
od 3 12 w schr
bardzo miła kotka
ludzie zostawili ja u weta we celu uspienia, bo sika poza kuwetą :(

Obrazek

SELASA ( po indonezyjsku)

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

mama- nie znam numeru, fotka jutro
mama kociaków 580,581,582/12
od 4 12 w schr''

KAYOBI lub jak trochę spolszczymy KAJOBI w dowolnym tłumaczeniu z japońskiego
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Śro gru 05, 2012 12:18 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Obrazek
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Śro gru 05, 2012 18:53 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

ooo
mamy dzis święto :kotek:
kotki przekazują Wam wszystkim najlepsze zyczenia
i dziękują za wszystko co dla nich robicie :kotek:

...a w schronisku...

zapomniałam o numerach :oops:

domek znalazła dziś Lollis :ok: , przy mnie
i dwie małe biało-czarne dziewuszki

a 4 kocurki straciły jajka-Torek,Barristan,Belwas i Dorrisimo

a biedny Melkor trafił na kociarnię ,on i Krakers strasznie są tam biedni :( , totalny stres :(

Mała1

Post » Śro gru 05, 2012 21:12 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Na poprawę humoru
Obrazek
mrs Demon kontra maszyna do szycia. Może nie jest piękny ale dam na bazarek w sobotę :kotek:
08.06.2012 Kasia [*] żyła 13lat...niby dużo ale i tak za krótko

PaniDemon

Od: Czw wrz 13, 2012 17:04

Post » Czw gru 06, 2012 8:23 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Popełniłaś Sztukę :D Przez duże S(z).
Tak w temacie: co robimy na sobotę: jakieś żarełko, fanty, podział obowiązków?
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Czw gru 06, 2012 10:44 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Widziałam dziś w Siemianowicach ogłoszenie ze zginęła młoda szara koteczka o niebieskich oczach....w razie czego miejcie na uwadze gdyby do schroniska trafiła....

Nie wiem jak u mnie z sobotą, bo moje "Dziewczyny" rozsmarkały się totalnie:( Dziś z Młoda pojadę do weta i zobaczymy co powie... W sumie to nie wiem co im jest bo raczej gorączki nie mają bo noski wilgotne i zimne - tylko mi kichają na potęgę a Młoda nawet miała w nocy "zadyszkę" jak przy astmie :(
Obrazek

Obrazek

Gioia_

Od: Pt wrz 23, 2011 17:07

Post » Czw gru 06, 2012 13:58 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

AgaPap- trzymam za Was kciuki żeby wszystko się dobrze ułożyło

Szkoda Krakersika :( przykro mi, że musiał wrócić :(

paulinaelzbieta

Od: Nie kwi 11, 2010 15:52

Post » Czw gru 06, 2012 23:17 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Lollis nooooo w końcu :ok: :ok:
Ferrero kurde :kotek:

Krakers zaskoczenie a jednak.... :(
Melkor franca - bardzo się boi

reszta kociarni na kociarni
barankująco i miziaście prócz standardu Ruski która wkopała Dzikiej, Ultrze która mimo wszystko obok ludzi ( :lol: ) podjadała suche i nie miała podkulonych uszek - piękna i Bukari :1luvu:
reszta miziu miziu
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Pt gru 07, 2012 0:29 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kurde a ja znowu w stresie.
Chyba nie powinnam przychodzić do schronu:((
Miałby kto kawałek miejsca dla kurdupla z chorym okiem?
Odmoczyłam, zakropiłam ale trzeba zdecydowanie częściej to robić:(

Mała a temu dzikuskowi da sie podac conva jakoś. Bo jakby co to resztki "fortuny magnackiej" mam.
Może by mu kurczaka ugotować?

TAkie piekne koty w schronie siedzą, że szok:((

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt gru 07, 2012 2:16 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

ZAFIRA
Trzyletnia Zafira. Cudna arabska dziewczyna. Potulna prawie że. Uległa i pełna ciepła. Prawie że. Trafiła do schroniska. Grubymi literami drukowanymi dla nieumiejętnie czytających: Uwaga dzika! Nie otwierać klatki! Tak się zachowywała. Tak ją postrzegaliśmy. Total dzik. Kilka dni ciężkich. Zafira uparta w swej dzikości. Czekaliśmy. Wiemy. Nowe miejsce, dźwięki, zapachy. Mieliśmy wątpliwości. Czy na pewno jest dzika? Czy może to strach i przerażenie przed nieznanym? Czekaliśmy. Symptomy nieufności zaczęły przechodzić w neutralną otoczkę. Zachęciło nas to do mobilizacji poznawczej. I tak oto Zafira uwierzyła w to, że my wierzymy. Zmieniła się. Jej zachowanie, to jak na nas patrzyła. Wszystko. Teraz przebywa na kociarni. Czeka na domek, swój, taki w którym będzie się dobrze czuła.. Pięknie mruczy jak i pięknie układa się w rogalik. Uwielbia ludzi i staje się coraz odważniejsza. Zafira. Pomyśl o niej czasem. Przebywa w katowickim schronisku od 4ego października 2012 roku, jest zaszczepiona i wysterylizowana, nie ma nic przeciwko innym kotom. Numer schroniskowy kotki 466/12.

MELKOR
Melkor. Kocurek. Śliczny jak aniołek. Ale to nie aniołek. Ciężko do niego dotrzeć. Zamknął się i żyje przeszłością. Melkor pojawił się w schronisku z jednej z najczęstszych powodów - śmierć opiekuna. Miał dom, miał swoje miejsce, spokój. Niestety jego życie legło w gruzach. Wystraszony jedynak nie rozumiejący co się właściwie stało. W szoku, reagujący krzykiem pełnym pretensji na przemian ze strachem i agresją czynną. Pazury w ruch. Groźba w oczach, strach, wiele strachu. Za dużo dla niego. Znowu stał się małym kocurkiem..bezradny jak dziecko. Kulące się uszy, na nitkę, wszelkie zabawy od stresowujące i utrzymujące formę kocich klatkowców dawały odwrotny skutek - jeszcze większy stres i agresja słowna. On się nie bawił, on atakował. To nie była dla niego zabawa. To poważna sprawa. Dlatego czekamy i oswajamy go z nową otaczającą kocurka rzeczywistością. Daje się głaskać, zawodzi żałośnie lecz gdy tylko poczuje na ręce ludzkiej obcy koci zapach zmienia się jego podejście i nastrój. Reaguje nieprzychylnie. Nie lubi innych kotów. Prawdopodobnie nigdy w życiu nie miał do czynienia z innym kotem. Jest to dla niego szok. Obserwujemy go, rejestrujemy jego zachowanie, czuwamy. Nie chcemy by czuł się bezradny i był w wiecznym napięciu i strachu. To trochę potrwa. Jest zalążek i jest potencjał. Tylko cierpliwość. Podstawa behawioryzmu, co potem przekłada się na skuteczną adopcję. Melkor przebywa obecnie na kociarni od kilku dni. W schronisku od 16ego listopada 2012 roku, jest zaszczepiony, wykastrowany, kuwetkowy, czteroletni, nie lubi innych kotów, o numerze schroniskowym 564/12.

BARRISTAN
Barristan to czarny elegancki młodzieniec. Ciekawski, przytulający się i obejmujący czule ludzkie serce podrostek. Ma sześć miesięcy. Zdążył jednak trochę przeżyć. Trafił do schroniska jako maluśki kotek. To było w maju. Miał z 2,5 miesiąca. Został adoptowany. Zyskał domek i status kochanego. Tak było w istocie. Lecz po czasie długim dla niego jak i dla nas powrócił. Z ledwością go poznaliśmy. Taki puchaty i malutki był. Jak wyrósł..Był kochany i został dobrze wychowany. Ale skupmy się na istocie. Nie ma domku! Powód zapewne istotny dla opiekuna - pilny wyjazd za granicę. Ciężko w dzisiejszych czasach. O pracę ciężko. Nieraz płacimy za to wysoka cenę. Barristan jest jednym z nich. On wie. Pamięta. Nie chce być w klatce. Czy tęskni? Oczywiście. Ale nie zamierza mieć depresji. Bo jest silny i ma charakter. Ale nie mylmy tego z przysłowiowym: ''Mam pazura i nie zawaham się go użyć''. Barristan to raczej z tych co ich myślą przewodnią: ''a co tam maszzzz? Pokażesz? A pogłaszczesz mnie tak przy okazji??'' Robi wrażenie prostego chłopaka. Nie, on taki jest. Szczery, bezpośredni, honorowy. I za to go lubimy. I za wszystko. Całokształt. Barristan przebywa w katowickim schronisku od 28ego listopada 2012 roku, zaszczepiony, wykastrowany, neutralny wobec innych kotów, o numerze schroniskowym 574/12.

MERIS
Meris. Taka słodka, Taka kochana. Już z daleka cię widząc łapki wyciąga z klatki. Łagodna i pełna słodyczy. Oswojona, miziasta. Miała zapewne domek. Nie boi się człowieka absolutnie. Potrafi się obchodzić z tą skomplikowaną faktura jaką jest ludź. Biała z czarnymi plamkami przy oczkach i uszkach. Nosek czarny jak serduszko skupiający na sobie uwagę. Aż masz ochotę kliknąć w te serduszko by usłyszeć za chwilę: I love you! Nie trzeba nigdzie klikać. Meris da do zrozumienia zanim klikniesz. Ufna i pełna wigoru. Naiwna nawet jeśliby by ktoś chciał jakiejś złośliwości użyć. Rany jaka ona prostolinijna, jakby z innego świata. Ahaaaa, to przecież kot - ktoś podpowie złośliwie. Ale tak się składa, że ''nawet'' kot potrafi wiele przejąć z człowieka a Meris jest nietykalna. Rejony nieodkryte przez człowieka. Przebywa w klatce w katowickim schronisku od 25ego listopada 2012 roku. Zaszczepiona, wkrótce zostanie wysterylizowana, ma okolo roku. Numer schroniskowy kotki 572/12.

jak sa błędy stylistyczno/ortogra to z racji czasu :mrgreen:
stopniowo na forum do albumów
pozostali
Janna, Herrera 563/12 kt jest Varys;)))
BelaWs bo Donel załapał domek;p
Salla czyli Dorissimo 568/12 mój błąd

reszta nowe piękne, nie ma zdjęć więc :idea:

aha jeszcze dodam, że domek znalazła Tosia ( tak ja ochrzciłam na fb bo bezimiennie nie fajnie :o ) 566/12
i małe sykacze 504/12 Likier(ka) i 501/12 (Wermut) kciuki :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Pt gru 07, 2012 6:31 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

a do Częstochowy pojechała Zafira :wink:
wczoraj było troche adopcji :ok:

jutro
DZIEŃ OTWARTY
ZAPRASZAMY SERDECZNIE

Mała1

[poprzednia][następna]