Pń : Maru DS, 8-mies Striełka bardzo pragnie domu! Czeka ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 31, 2012 8:48 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Villentretenmerth :mrgreen: właśnie o Tobie to było , z tym dom i nie mogę się doczekać.

I będziesz molestowany by wklejać zdjęcia Maru , bo jestem uzależniona od fotografii grubcia :oops:

Wszystkiego Ci najlepszego w Nowym Roku życzę z całego serca :!:

i o to dla Ciebie , "naści kochanieńki" :mrgreen: :

Obrazek
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Pon gru 31, 2012 10:55 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Dziękuję serdecznie Moniko z Krk. Bliskie mi to miejsce. Tobie również sylwestrowo i noworocznie najlepsze życzenia ślę. Zdjęcia będą jak tylko Maru zawita. Troszkę się to się boję, bo nie wiem czy ten zawodnik ciężkiej wagi nie zechce za bardzo rządzić. Duży jest i łapiszcza ma jak klapy od sedesu. :wink: Zobaczymy.
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Pon gru 31, 2012 12:11 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

No właśnie wcale nie jest duży, tylko takie wrażenie sprawia, bo jest masywnej budowy. Ma krótkie łapy i okrągły brzuszek, do tego szerokie karczycho :lol:

Już pisałam - nie sądzę, żeby chciał rządzić. On do każdego kota podchodzi, strzela baranki, zero agresji. Taki wesoły kotek z niego :kotek:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon gru 31, 2012 16:40 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Często wielkie "łapiszcza" są zupełnie niegroźne :D
Dobrego roku
Obrazek
życzą
Frania, Pralcia, Florka, Fasolka i duża
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon gru 31, 2012 17:34 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Obrazek

Obrazek

:mrgreen: :ok:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Pon gru 31, 2012 21:18 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

I ja tu zaglądam, i czekam niecierpliwie na przybycie Maru.
Się będzie działo :D
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Wto sty 01, 2013 8:50 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Obrazek

... no i po Sylwestrze, zieeeeew...

Monika_Krk

Post » Wto sty 01, 2013 12:57 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Ziew, zieeew, a jaki chuch... I mieszkadło jak melina wygląda... Się narobię się przy sprzątaniu. Tylko koty porządnie wyglądają, bo się umyły jak zwykle. Można na nie liczyć.
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Post » Wto sty 01, 2013 13:22 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

:mrgreen: Villentretenmerth "my sie przynajmniej obudzili" - że tak powiem gwarą.
A Avian to chyba :mrgreen: jeszcze dogorywa .
Cóż pozostaje mi :piwa: życzyć wszystkim zdrowia.

PS Villentretenmerth nie chuchaj na zimne :wink:

Monika_Krk

Post » Wto sty 01, 2013 13:25 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Jakie dogorywa - koty oporządzam, juz daaawno na działce byłam chłopaków wypuścić 8)
Maru już 10 pazurów od rana stracił :twisted:

Poza tym walczę z żołądkiem po wczorajszym sylwestrowym pączku :evil:

Najlepszego w 2013!
Obrazek

Avian

Post » Wto sty 01, 2013 13:56 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Moniko z Krk.
Ja to staram się dziś na nikogo nie chuchać. Bo wstyd jak chuch.
Avianku.
Co się stalo z pazurkami MOJEGO kocurka? Pokaleczył się? Fajerwerki czy też coś innego? Jest bardzo źle?
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Wto sty 01, 2013 14:01 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Avian :piwa: :piwa: :piwa:
Obcinałaś Maru pazury , po pączku i po :piwa: :mrgreen: ?

Nie no... szacun :ok:

Monika_Krk

Post » Wto sty 01, 2013 14:08 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Villentretenmerth pisze:Co się stalo z pazurkami MOJEGO kocurka? Pokaleczył się? Fajerwerki czy też coś innego? Jest bardzo źle?

:lol:
Przygotowuję go do bezkrwawego zapoznania z nowymi kolegami :mrgreen:
Obcięłam pazurki z przednich łap - co było dość karkołomnym zadaniem, bo Maru nie miał czasu na siedzenie i czekanie, aż sie uporam ze wszystkimi :lol: On już natychmiast musiał lecieć sprawdzić, czy piłeczka dziś też tak samo fajnie się kula w tuneliku 8)

Na działkach nie widać, zeby coś się działo sylwestrowego, żadnych szczątków fajerwerków, żadnych porzuconych flaszek :D Chyba chłopaki mieli spokojną noc.
Obrazek

Avian

Post » Wto sty 01, 2013 14:44 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Oj to dobrze, bo się wystraszyłem. Albert i Odiś też już mają pazurki skrócone przez Panią Doktor od Alberta-bo ja sam nie umiem. Może się uda bezkrwawe zapoznanie. Jak znam życie, to wszystko rozegra się w moim łóżku. :wink:
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Wto sty 01, 2013 14:51 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Villentretenmerth - moje kiciusie dopiero od wczoraj raczyły łaskawie co nieco przestać syczeć, fukać, zwiewać, warczeć i "świrować pawiana" - jak to określa młode pokolenie.
Są razem od 3 grudnia... ale nie było źle, żadnych brutalnych łapoczynów, raczej porządne strachoczyny i teraz się już tak fajnie pysiami zbliżają i zaczynają wąchać noski.

Tak że, będziemy trzymać kciuki za was - aby było szybciej i lepiej.
Mój brytol bowiem był wyjątkowym stracho-histerykiem. A teraz nie ten sam kot 8O . Mądry , dzielny , odważniejszy 8O

Maru to niezły cwaniak jest , mądrze mu z ślipek paczy i do tego nie da sobie w kaszę dmuchać , ale i agresorem nie jest.
Żaden z niego kozioł ofiarny jednym słowem, ani bandyta jak nie przymierzając Brzydal :mrgreen:
Prawda Avian ?

Monika_Krk

[poprzednia][następna]