BYŁO: 7 kociąt JEST: Została Oretka - str. 33 :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 06, 2012 16:17 Re: BYŁO: 7 kociąt JEST: czy ze mną coś nie tak? str. 31..

Na razie decyzja o sterylce jeszcze wstrzymana. Jest może DT dla Myrcelli, Oretka jeszcze za mała na ten zabieg.
Tak więc proszę o kciuki za DSy i DT-ki :ok:

wątek na Kociarni: viewtopic.php?f=13&t=144438
Sorceress Pleiades, koty, Sorceress' Knight, dwa książątka półkrwi i mała czarownica :)
http://emberiza.deviantart.com/

Obrazek

Pleiades

Od: Czw lip 29, 2004 13:07

Post » Pon sie 13, 2012 13:14 Re: BYŁO: 7 kociąt JEST: DT/DS dla koteczek potrzebne! str.

Ja robię zabiegi u Przybylskiego. Zawożę rano ok 10 i odbieram przed 20. Wolę mieć kota dobrze wybudzonego. Na Polance też zawoziłam rano i odbierałam wieczorem. Nigdy bym kota z lecznicy nie zabrała bo 45 minutach od zabiegu. Dla bezpieczeństwa kota i mojego świętego spokoju.
Co do badań na Polance to różnie bywa. Ja tam woziłam z talonów i nigdy koty nie miały żadnych badań przed robionych. Polanka teraz mocno się zmienia. Nie wszystkie te dziewczyny są ogarnięte. Zależy na jaką trafisz.
Osobiście swoje badam przed każdym zabiegiem i profilaktycznie raz do roku.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Śro sie 15, 2012 10:52 Re: BYŁO: 7 kociąt JEST: Została Oretka - str. 33 :)

Dobrze, to już nieważne, bo po prostu szkoda mi było mojego czasu i tak długiego czekania oraz przede wszystkim niepoinformowania mnie o tym.

Ale Myrcella właśnie znalazła domek, mam nadzieję, że szczęśliwie.
Przyszła młoda para, bo znalazła moje ogłoszenie w internecie. Bardzo rzeczowi i fajni ludzie, o konieczności sterylizacji wiedzą, domek niewychodzący. zakochali się w Myrcelli i ją wybrali. Mam nadzieję, że koteczce będzie się dobrze układać, a państwo zaprosiłam na forum miau, jak by coś się chcieli więcej o kotach dowiedzieć ^^

W domu została mi już tylko Oretka. Może mi się uda jakimś cudem namówić męża, aby została? Jest taka grzeczna i wesoła... A ja ja bardzo pokochałam, bo to taka znajdka-sierotka... Na razie sobie beztrosko broi i nie ma pojęcia, że jej losy się ważą. Jak bym dla niej szukała domku to tylko takiego super-hiper odpowiedzialnego i kochającego :1luvu: Ale to zobaczymy :>

Jak by ktoś chciał wesprzeć fundację JOKOT, która mi tak pomogła w sterylkach dorosłych i szczepieniach kociąt, to bardzo proszę o oddanie głosu na kandydaturę tutaj: viewtopic.php?f=1&t=144718 To nic nie kosztuje, a może wiele pomóc :)
Dziękuję JOKOT!
Sorceress Pleiades, koty, Sorceress' Knight, dwa książątka półkrwi i mała czarownica :)

Obrazek

Pleiades

Post » Śro sie 15, 2012 12:36 Re: BYŁO: 7 kociąt JEST: Została Oretka - str. 33 :)

a ja ci gratuluje determinacji z jaka walczyłaś o te kociaki :ok: wszystko pięknie się ułożyło chociaż nie tak miało być..moje nadal chorują.
za Oretkę :ok:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Śro sie 15, 2012 20:17 Re: BYŁO: 7 kociąt JEST: Została Oretka - str. 33 :)

teraz trzymamy kciuki za wszystkie domki aby okazały się tymi jedynymi na zawsze :ok: :ok: :ok:

beateczka

Od: Nie lut 07, 2010 21:30

Post » Sob sie 18, 2012 15:38 Re: BYŁO: 7 kociąt JEST: Została Oretka - str. 33 :)

Podzielę się dzisiaj moimi przemyśleniami, a co...

Rety, jaka ta mała jest przytulaśna! Ona kocha przebywac koło człowieka, chce być brana na ręce, głaskana.. przypomina mi typową sierotkę, bo i jest takową... Cudeńko, nie kot! Moje dotychczasowe aż takich "ciągot" nie miały, owszem, sa przytulaśne i kochane, ale nie aż tak bardzo spragnione kontaktu z człowiekiem. Chociaż to stare d...y już są i mogłm zapomnieć, jak to było z kociakami :)
Wiecie, ja tak sobie ostatnio myślę, że Oretka została porzucona celowo. Nie było chyba przypadkiem, że znalazła się na tamtej ruchliwej ulicy. Jakiś... debil.. po prostu ją wywalił... Ma ciekawe umaszczenie, sierść też inna niż reszty kociąt - lekko przedłużona, bardzo miękka - wydaje mi się, że mogła pochodzić od rozmnażaczy, z "celowej" hodowli. Tylko że była najbrzydsza i trafiła na ulicę, płacząc niemiłosiernie...
Nigdy nie poznam prawdy, ale ten cwaniak co ją wywalił, powinien gnić w piekle!
Orecia jest taką kochaną kruszynką....

Obrazek

Pleiades

Post » Sob sie 18, 2012 15:43 Re: BYŁO: 7 kociąt JEST: Została Oretka - str. 33 :)

i jak pięknie komponuje się z twoimi dostojnymi kotami :ok:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw sie 30, 2012 21:41 Re: BYŁO: 7 kociąt JEST: Została Oretka - str. 33 :)

U nas spokojnie, mała psoci i szaleje, czasami wkurza duże koty i zdzielą ją łapą :)
Porobię jakieś zdjęcia niedługo, teraz praktycznie mam urwanie głowy, bo się rok szkolny zaczyna i trzeba przygotować wyprawkę dla syna do zerówki.

Korzystając z okazji proszę kto tylko może o zagłosowanie na fundację JOKOT na forum Krakvet. Dokładna instrukcja co trzeba robić, jest tutaj:
http://jokot.pl/pomozcie-nam-wygrac-kar ... !,308.html

Jeśli uda się fundacji wygrać, ich koty będą miały co jeść :) Warto zagłosować :)
Tylko spieszcie się - głosowanie TYLKO DO KOŃCA SIERPNIA, czyli de facto została 1 doba.

Obrazek

Pleiades

Post » Czw lis 08, 2012 18:01 Re: BYŁO: 7 kociąt JEST: czy ze mną coś nie tak? str. 31..

Nie uważasz że operacji raczej nie powinno się porównywać do wizyty w dentysty czy zakupu szczoteczki do zębów. Choć swoją drogą ciekawe jak wygląda informowanie w tej lecznicy...? Ja tam zawsze wszystko dopytuję kilka razy.

heniap

Od: Wto lis 06, 2012 19:37

[poprzednia]