gosiakot pisze:Bona44 pisze:W 2012 nadal możemy skorzystać z uprzejmości FOR ANIMALS w temacie 1 % . piszemy tylko NADZIEJA NA DOM a nie jak rok temu Kocia Chatka. Będziemy zbierać na koty i na psy ze schroniska także.
KRS 0000 26 53 07
wypełniam PIT ale mam problem bo zmieniony jest w tym roku druk i nie wiem jak wpisać żeby było dobrze nie ma rubryki na nazwę OPP czy wystarczy sama nazwa Nadzieja na dom
Bożena , zadzwonię do księgowej , nie wpisuj tak postaram sie zaraz dowiedziec , szkoda że opublikowaliśmy pouczenie niesprawdzone , ja tez je rozdałam ludziomsmam nie znam sie na pit -ach
słuchajcie , dobrze że Bożena to poruszyła. w tym roku pit-y są uproszczone , mają mniej rubryk . teraz wypełniamy tylko :
-w sekcji " wniosek o przekazanie1% podatku należnego na rzecz organizacji pożytku publicznego "
1. numer KRS wpisując tam 0000265307 czyli nr For Animals ALE NIE WPISUJEMY NIGDZIE NAZWY TEJ FUNDACJI !!!
2.kwotę
-a w sekcji " informacje uzupełniające "
3. wpisujeny jako cel szczegółowy "Nadzieja na dom" -sensownie jest chyba także zaznaczyć krzyżyk " wyrażam zgodę " - jest to zgoda na podanie organizacji pożytku publicznego przez urząd skarbowy informacji o nazwisku i kwocie ofiarowanej przez darczyńcę - ale nie ma takiego obowiązku