Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 25, 2012 9:57 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

Gratuluję Jokotowi ilości sterylizacji, kastracji i innych akcji :kotek: :kotek: :kotek: I nieśmiało (w wolnej chwili) proszę o pomoc w łapankach na Jelonkach. napiszę jeszcze na Pw
pozdrawiam MS :1luvu:

Maria Szczyglińska

Od: Pt gru 03, 2010 14:58

Post » Śro sty 25, 2012 9:58 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

salvadoredali67 pisze:168 jajuszek.... .ależ musiało boleć........

A jaka jajecznica by była :twisted:

Szalony Kocie, dopytać oczywiście możesz, tylko realnie nie wiem czy i kiedy ktoś będzie w stanie wziąć się za ten temat. Mamy jeszcze sporo zgłoszonych, niezaczętych miejsc, gdzie trzeba łapać. Nie wyrabiamy się.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Śro sty 25, 2012 10:15 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

Z tego co jeszcze sam z siebie powiedział to to, że jest ich około pięciu.
Budek i karmicielki nie zauważył, a zwraca uwagę na takie rzeczy, bo jak mieszkał na Pasłęckiej kawałek dalej, to widział jedno i drugie ;)

Z innej beczki:
Jus87 pisze:Dziewczyny sorry za Offtopa..

słuchajcie mam możliwość załatwienia saszetek Royal Canin Intense Beauty i Kitten po 200 szt. za 2,30.

UWAGA! Data ważności do 12.02

Jak jesteście zainteresowane to muszę wiedzieć w ciągu godziny!

Buźka

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw sty 26, 2012 1:08 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

Kari wraca z adopcji.

ta rodzina ABSOLUTNIE nie powinna nic więcej adoptować. ktokolwiek chce info, dane itd proszę na priva.

nie mam słów co za bezmógi ją adoptowały.

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Czw sty 26, 2012 1:08 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

a co się stało? :(
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Czw sty 26, 2012 1:24 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

a opowiem co mi tam.

no więc:
wiedząc jaka Kari jest i nie chcąc mieć takiej oto właśnie sytuacji, wolałam z góry mówić 10000 razy jak jest niż dopuścić do zwrotu.
właścicielka zapewniała mnie 100000razy, że sobie zdaje sprawę, że rozumie, że ma wolne teraz i posiedzi z nią i będzie oswajać.
dopytywali o nią, ja zadowolona, że naprawdę ktoś sensowny się trafił. długo gadałam i tłumaczyłam co i jak itd itp
namówiłam [choć teraz po tym wszytkim to wątpię, że zrobiliby w ogóle] na osiatkowanie na wiosnę okien. generalnie super.
kocura mieli już w domu, czyli wiedziałam, że się umieją kotem zajmować. rok był sam do tej pory.
przyjechała cała rodzina na oględziny [mama, tata, ta panna i jej chłopak studiujący wet [co za buc totalny :roll: ], długo rozmawialiśmy n/t Kari, jej zachowań, tego jak trzeba z nią postępować, jak oswajać i jak łączyć z ich kocurem. przytakiwali rozumieli. mówiłam im nawet, że jestem w szoku, że Kari taka spokojna i się nie wyrywała w ogóle. trułam o wszystkim długo.
nagle padło pyt "a jak ją przestawić na inną karmę", zdziwiłam się, no bo przecież pytali czym karmię i im mówiłam i zrozumiałam, że tym samym chcą w takim razie, a tu się dowiaduję, żę na whiskasa. no to znowu wykład cały o karmach, żywieniu itd itp
kiwali głowami, rozumieli.
podpisałam umowę, powiedziałam, że czekam na wiadomości itd itp
wysłałam spis wszystkich polecanych karm i sklepów internetowych, mówiłam jak taniej wychodzi kupowanie itd
dostałam relację w pon, że wszystko ok. dalej pisałam o karmie i czy zamierzają zmienić i kiedy. dostałam odp, że zmiana karmy to "kwestia do rozważenia" 8O dalej trułam o karmach, dałam linki do wątku, nic.
wczoraj w nocy znowu rozmowa o karmieniu [dostałam informację, że nie mają kasy na zmianę karmy 8O ] i zeszło n/t tego, że już kocura wrzuciła do pokoju i że ona się go boi. [nosz kuźwa dziwne :/ ] i że on agresywny w stosunku do niej, nie wie, co ma robić i że chyba to nie ta kotka, że nic nie mówiłam, że ona jest dzikawa [ 8O 8O ], że takiej to oni nie chcą, bo nie takiej szukali. i się nie dogaduję im koty [przypominam, że od momentu adopcji minęły DWA dni!]

brak mi słów generalnie. przed chwilą powiedziałam tej pannie, że Kari mają mi przywieźć w pt.
podsumowała to "przykro mi, głupio wyszło"

współczuję Kari. i pewnie się uwsteczni z oswajaniem znowu :(

klauduska

Post » Czw sty 26, 2012 1:39 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

Droga Klaudusko
może trzeba wprowadzić listę: "tych którym za żadne skarby?"

nie na ogóle tylko gdzieś blisko gdzie można sprawdzić.
coraz więcej nieodpowiedzialnych, chorych i innej maści szaleńców którym w żadnym wypadku nie należy.
potraktuj to jako poważny pomysł. Taki dodatek do jokotowej burzy mózgów

Już dawno temu Wielki Feliks mówił: wierzyć udać, zbierać dane. potem rozstrzelać.
jako wewnętrzny ubek jestem absolutnie przeciwko zbieraniu takich danych. jako psiarz kiedy widzę co się robi ze zwierzakami i jak to przeżywają nagle tracę opory moralne

Wnerwiło mnie to co sie stało
. I jestem wk... po raz drugi dzisiejszej nocy.
pierwszy raz tam:

viewtopic.php?f=13&t=138280

salvadoredali67

Od: Śro wrz 22, 2010 17:21

Post » Czw sty 26, 2012 1:46 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

salvadore, ja z wielką chęcią przekażę wszystkie jej dane na czarną listę [jej i jej matki, która umowę podpisywała].
powiedziałam już tej pannie, że żadnego zwierzaka więcej mieć nie powinni i niech się skupią na tym obecnym i przynajmniej nim porządniej zajmą zaczynając od zmiany karmy na lepszą.
i tak nie dotrze.
a jej chłopak weterynarz wielki będzie :roll:
ty sobie nie wyobrażasz jaka ja wściekla wczoraj w nocy byłam. pół nocy nie mogłam spać, bo mnie nosiło.
nie ogarniam takich ludzi. starasz się, mówisz, tłumaczysz i robią swoje. w dupie za przeproszeniem mają zwierzęta. w dupie.
chcieli ją, bo ładnie na fotach wyszła i ładnie im później też zdjęcie mmsami wysłałam. i głusi chyba na cokolwiek innego byli.

ja to mam ochotę walnąć dokładnie na profilu kto kota oddał :evil:
no, ale tego nie można zrobić przecież :roll: na profilu to może część skojarzy kto ją adoptował.
ale kogo mogłabym ostrzec, to chętnie bym to zrobiła.
jest wątek o ostrzeganiu? :P

klauduska

Post » Czw sty 26, 2012 8:45 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

Jest tutaj czarna lista:
viewtopic.php?f=13&t=104901

Nie można było umieścić nawet skróconych danych osobowych (kiedyś była taka lista), więc teraz jest ona pod opieką jednej z forumowiczek ;)
Chyba tak to działa :P

I chyba na dogo także jest taka lista - myślę, że również tam można dopisać.
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Czw sty 26, 2012 8:55 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

Jest gdzieś jakaś czarna lista, ale nie wiem gdzie. Ktoś z forum ją prowadzi.
edit: no właśnie, Anika mnie uprzedziła :ok:
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Czw sty 26, 2012 9:04 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

no to do innej jany napisałam :roll:

dzięki. już do niej piszę.

klauduska

Post » Czw sty 26, 2012 9:05 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Czw sty 26, 2012 10:22 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

Jak widać na szczęście sa tu w miare, czasami rozsądne osoby. (chyba) i nie dają danych na wierzch. :ok:

ufffff. :lol:

pozdrawiam całego Jokota. :piwa: :piwa: :1luvu: :1luvu:

i ja i mój wierny Rosynant. znaczy się Shrekuś

:mrgreen: :kotek:

salvadoredali67

Od: Śro wrz 22, 2010 17:21

Post » Czw sty 26, 2012 10:44 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

Adopcje to niewdzięczny temat. Przeprowadziłam setki (a może i tysiące) rozmów adopcyjnych - telefonicznych, mailowych, osobistych. Czasem mam wrażenie, że urażam kogoś, kto jest wspaniałym opiekunem (bo dopytuję obcą osobę o prywatne informacje), a czasem obawiam się, że i tak nie dowiedziałam się o czymś istotnym, co może być zagrożeniem dla wyadoptowanego zwierzaka.

A im ładniejszy czy bardziej oryginalny kot, tym więcej czasu trzeba poświęcić na przesianie potencjalnych chętnych. Trikolorowa, młodziutka i urocza Majka siedziała u mnie długie tygodnie, telefonów i maili było multum. Ale jakość... :roll:

Salvadore, świat roi się od świrów, szkoda nerwów - olewać, robić swoje i już.
A, coś mnie tak jakoś pokojowo dziś naszło, bo skok ciśnienia i adrenalinki poranny już miałam (krakwet :twisted: ). :lol:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Czw sty 26, 2012 11:03 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

klauduska pisze:no to do innej jany napisałam :roll:

dzięki. już do niej piszę.

Mówiłam Ci, że to inna janaaa niż by się wydawało :P

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

[poprzednia][następna]