Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 23, 2012 22:49 Re: Tymczasy i bezdomniaczki.Ciężka zima.Prosimy o pomoc, ka

Zrobiłam bazarek viewtopic.php?f=20&t=140406 Zapraszam do kupowania i pomocy.
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Nie mar 25, 2012 13:26 Re: Tymczasy i bezdomniaczki.Ciężka zima.Prosimy o pomoc, ka

taizu pięknie dziękujemy :1luvu:

Zapraszam serdecznie do zakupu kory wiązu, z bazarku taizu.... to cudowny, naturalny lek, który ja osobiście stosuje już ponad 3 lata - u siebie i u kotów. Działa ściągająco i łagodząco na zapalenia dziąseł, super goi nadżerki, problemy jelitowe ( biegunki, wymioty) zatrucia toksynami, lekami, pomaga regenerować się wątrobie ( np złuszczenie wątroby - mojemu karłowatemu Bolusiowi tylko to pomogło!).
Z czystym sumieniem polecam! Ma lekki posmak drewna, moje wszystkie kot pięknie zjadają zrobiony kisiel z kory.
W Polsce bardzo długo kora była nie dostępna, nie wiem czy już jest? na pewno nie w takich opakowaniach, cena jest naprawdę niska, na ja 20 gram płaciłam 12 zł
polecam dla siebie, kota, psa
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Nie mar 25, 2012 17:38 Re: Tymczasy i bezdomniaczki.Ciężka zima.Prosimy o pomoc, ka

Ja leczyłam sobie nadżerki na dziąsłach, tez ładnie pomogło

taizu

Post » Nie mar 25, 2012 20:54 Re: Tymczasy i bezdomniaczki.Ciężka zima.Prosimy o pomoc, ka

Drugi bazarek: viewtopic.php?f=20&t=140458 Zapraszam :1luvu:

taizu

Post » Śro mar 28, 2012 18:23 Re: Tymczasy i bezdomniaczki.Ciężka zima.Prosimy o pomoc, ka

Serdecznie zapraszamy na bazarki :
- viewtopic.php?f=20&t=138946 - książki
- viewtopic.php?f=20&t=139941 - kosmetyki
- viewtopic.php?f=20&t=140406 - kora czerwonego wiązu i różności
- viewtopic.php?f=20&t=140458 - kubek i inne drobiazgi
Pomoc bardzo potrzebna :!:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Śro mar 28, 2012 18:32 Re: Tymczasy i bezdomniaczki.Ciężka zima.Prosimy o pomoc, ka

Aniu który z kotków jest białaczkowy :(
napisałaś o tym na wątku brwinowskich kotów
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy

ametyst55

Post » Czw mar 29, 2012 10:37 Re: Tymczasy i bezdomniaczki.Ciężka zima.Prosimy o pomoc, ka

ametyst55 mam młodego kocurka białaczkowego ( robiłam mu badania i testy). Kocurek ma brzydkie zapalenie dziąseł, powiększone węzły chłonne i i biegunki, nie bardzo chce jeść. Kot bardzo potrzebuje dobrej karmy, wzmacniaczy. Nie pisałam o nim, z resztą przez ostatni czas nie piszę wiele, a o nowych biedach praktycznie wcale, po cichu robię co mogę.
Jagienka ma problemy w hormonami, T4 wyszło jej wysokie ( 45). Usg na szczęście nic złego nie wykazało. Jest na lekach, leczymy i czekamy. Kotka jest maleńka, były/są nadal jeszcze problemy jelitowe. Do tego ona taka harda jeśli chodzi o jedzenie - tylko wołowe i convalescent, czasami pasztet miamora.

Przyszła też wiosna i moje dwa koty też się rozłożyły totalne( wszystkie szczepione). Zielony chwilami katar, podkrwawiony momentami, oczy brzydkie opuchnięte, załzawione, trzecia powieka wysunięta do połowy, brak apetytu, jeden problemy jelitowe. Ale o tym pisać nie będę, bo to moje prywatne problemy, "prywatne koty"

Do tego co 2 dnień jestem w Brwinowie, łapię koty z monikah ( 4-6 godzin jedna wizyta). Jest nas malutko, tez już nie mamy siły.

Może ktoś nas poratuje karmą, weterynaryjną i bytową dla tymczasów, żwirkiem lub karmą dla wolno żyjących kotów. Będę bardzo wdzięczna. Tego też bardzo nam brakuje.

Anna Rylska

Post » Czw mar 29, 2012 10:43 Re: Tymczasy i bezdomniaczki.Ciężka zima.Prosimy o pomoc, ka

dziękuję Aniu za odpowiedź , smutne te wieści :(
Anna Rylska pisze:Może ktoś nas poratuje karmą, weterynaryjną i bytową dla tymczasów, żwirkiem lub karmą dla wolno żyjących kotów. Będę bardzo wdzięczna. Tego też bardzo nam brakuje.

Koty czekają na pomoc :!:
Obrazek

ametyst55

Post » Sob mar 31, 2012 20:12 Re: Tymczasy i bezdomniaczki.Ciężka zima.Prosimy o pomoc, ka

Koty proszą o pomoc :!:
Obrazek

ametyst55

Post » Nie kwi 01, 2012 10:59 Re: Tymczasy i bezdomniaczki.Ciężka zima.Prosimy o pomoc, ka

Witam niedzielnie.
Dziś świecie wreszcie słońce, ostatnie dni były zimne, padał śnieg z deszczem.

Co 2 dzień jeżdzę m.in. na łapanki do Brwinowa, co pojadę, to jestem zdołowana jeszcze bardziej. Jest tyle zwierzaków jeszcze do złapania, nie ma kto ich karmić, ciągle wszystkiego brakuje, ja nie jestem już w stanie jeździć 3-4 razy na tydzień, dawać normalnie jeść.

U siebie gdzie karmię sporo kotów się pochorowało, kilka potrzebuje też sterylek.

Jakoś za bardzo nie chce mi się wciąż pisać, dzielić tym wszystkim, opowiadać, człowiek gdzie nie spojrzy to coś złego się dzieje.
Obecnie mamy 5 tymczasów, dwa w dość ciężkim stanie.

Pozdrawiamy

Anna Rylska

Post » Pon kwi 02, 2012 13:40 Re: Tymczasy i bezdomniaczki.Ciężka zima.Prosimy o pomoc, ka

Serdecznie zapraszamy na bazarki :
- viewtopic.php?f=20&t=138946 - książki
- viewtopic.php?f=20&t=139941 - kosmetyki
Pomoc bardzo potrzebna :!:
Obrazek

ametyst55

Post » Pon kwi 02, 2012 13:42 Re: Tymczasy i bezdomniaczki.Ciężka zima.Prosimy o pomoc, ka

I jeszcze jeden nowy bazarek książkowy:
- viewtopic.php?f=20&t=140671
Obrazek

ametyst55

Post » Sob kwi 07, 2012 11:13 Re: Tymczasy i bezdomniaczki.Ciężka zima.Prosimy o pomoc, ka

Aniu, życzę Tobie, najbliższym i wszystkim podopiecznym Kociastym
zdrowych, pogodnych i ciepłych świąt!

Obrazek

mavi

Od: Czw sie 26, 2010 18:45

Post » Sob kwi 07, 2012 18:51 Re: Tymczasy i bezdomniaczki.Ciężka zima.Prosimy o pomoc, ka

mavi bardzo dziękuję

Zdrowych, spokojnych Świąt dla Wszystkich!

Anna Rylska

Post » Sob kwi 07, 2012 18:59 Re: Tymczasy i bezdomniaczki.Ciężka zima.Prosimy o pomoc, ka

miałam o nim nie pisać ale choć wspomnę
to nasz nowy tymczasik, młodziutki ok. 6 miesięczny kocurek, na razie w kiepskim stanie, jak widać na zdjęciach, leczymy się, uszy też zaświerzbione, brzydkie, krwiste, dziś wyciągałam kleszcze. Jest wyziębiony, rzuca się na jedzenie, łyka w całości, dławi się chwilami :( Siedzi i mruczy. Jeszcze bez imienia.

Obrazek Obrazek Obrazek

Anna Rylska

[poprzednia][następna]