Poznań Główny PKP/PKS -Krakvet- dziękujemy w imieniu kotów!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 12, 2011 8:16 Re: P-ń Gł. i inne koty/Miejsce do wypuszczenia poszukiwane

GRAFIK 12.08-18.09

PKP + poczta (jeśli ktoś da radę)
pn. - kasia_5000
wt. -
śr. - itaka
czw. -
pt. -
sob. - merka_85 (stały dyżur)
ndz. -

Składowa
pn. - KasiaP (stały dyżur)
wt. -
śr. - itaka
czw. -
pt. - KMagda (stały dyżur)
sob. - TŻ MartyK (stały dyżur)
ndz. - KMagda (stały dyżur)

Burasek, ten z problemami nerkowymi, dostaje kroplówki.
Na szczęście ma apetyt.
Drapany za uszkiem, zaczyna mruczeć, nawet jak akurat dostaje kroplówkę.
Rudasek bez zmian :(

Maluchy wczoraj znów były u weta.
merka_85 wymyśliła im imiona: Amfetamina (srebrna) i Kokaina (szylkretka) ;)
Kokainka wczoraj nadal miała stan podgoraczkowy, a w sobotę miała też opuchnięty nosek.
Dostała antybiotyk i środek przeciwgoraczkowy.
Nawet nie możemy jej na razie odrobaczyć.
Amfetaminka została odrobaczona.
Obie sa odpchlone i mają wyczyszczone uszy - nie miały świerzba.
Wetka oceniła je na ok. 3 mies.
Dziewczynki dają się już brać na ręce, można je głaskać.
Syczą tylko, jeśli próbuje się je złapać, ale są słodkie :)

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Pon wrz 12, 2011 8:28 Re: P-ń Gł. i inne koty/Miejsce do wypuszczenia poszukiwane

alveaenerle pisze:Motylkowy bazarek na nasze futra: viewtopic.php?uid=38224&f=20&t=132944&start=0

Dziękujemy :)

kasia_5000

Post » Pon wrz 12, 2011 11:33 Re: P-ń Gł. i inne koty/Miejsce do wypuszczenia poszukiwane

A skąd takie imiona dla kotkow 8O ? Obok w bloku łysy gościu ma dwa pitbule o tych imionach...Mało pozytywnie sie kojarzy. Trzeba je było nazwać Kasia i Marysia :wink:

moorland

Od: Pon cze 22, 2009 12:26

Post » Pon wrz 12, 2011 12:17 Re: P-ń Gł. i inne koty/Miejsce do wypuszczenia poszukiwane

Ale bez przesady, czy koty nie mogą nosić niekonwencjonalnych imion? Czesława i Bronisława to są okropne imiona dla kota! Amfetaminka i Kokainka to bardzo ładne imiona i będę ich bronić. Poza tym Amfetamina to imię długowiecznego kota (17 lat i nadal ma się dobrze), a to dobra wróżba!
Obrazek
http://www.pustamiska.pl
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta George Bernard Shaw

merka

Od: Śro cze 09, 2010 9:09

Post » Pon wrz 12, 2011 12:33 Re: P-ń Gł. i inne koty/Miejsce do wypuszczenia poszukiwane

Amfa i Koka? Może być im trudno znaleźć dom :roll:
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Pon wrz 12, 2011 12:37 Re: P-ń Gł. i inne koty/Miejsce do wypuszczenia poszukiwane

Jak co to oferuję allegro dla młodych dam :)
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pon wrz 12, 2011 13:05 Re: P-ń Gł. i inne koty/Miejsce do wypuszczenia poszukiwane

Ja też nie jestem przekonana do tych imion, ale np. wetce się spodobały - podobno małe mają szansę wyróżnić się z tłumu ;)

Co do Allegro, super - Dzięki!
Tylko na razie musimy wstrzymać się z ogłoszeniami dopóki małe nie są jeszcze do końca oswojone no i nie są zdrowe i zaszczepione :(
Ale będę pamiętać o ofercie:)

kasia_5000

Post » Pon wrz 12, 2011 13:40 Re: P-ń Gł. i inne koty/Miejsce do wypuszczenia poszukiwane

No właśnie tez o tym pomyślałam, jak ktoś ma kota w domu to może go nazwać nawet Menda :wink: ale kot do adopcji? O imieniu po narkotykach? Te koty na forum maja zazwyczaj słodkie imiona, po kwiatkach lub owocach bo do adopcji i nie chodzi tu wcale o infantylnosc czy brak oryginalności tylko o marketing- jak ktoś chce sprzedać cukierki to nie nazywa ich np. Chupacabra tylko kukulki albo raczki. chętniej ktoś zaadoptuje np. Perełka niż Amfe :roll: Może nie wpisujcie im tego w książeczki, bo dla przyszłego właściciela może to byc problem, dla mnie by był. Już Jasmina była problemowa, bo za długie imię.

moorland

Post » Pon wrz 12, 2011 14:03 Re: P-ń Gł. i inne koty/Miejsce do wypuszczenia poszukiwane

Róbcie jak chcecie. Niechaj mają na imię perełki, czy inne misiaczki. Sądzę, że nietuzinkowe imiona dałyby im szansę na wyróżnienie się spośród 2-ch stron słodkich kociątek, koteczków, kotusiów etc. na poznańskim allegro. A niekonwencjonalny marketing? Słyszał ktoś? Ale już się zamykam. Oby koteczki znalazły dobre domy. Finito.
Obrazek
http://www.pustamiska.pl
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta George Bernard Shaw

merka

Od: Śro cze 09, 2010 9:09

Post » Pon wrz 12, 2011 14:15 Re: P-ń Gł. i inne koty/Miejsce do wypuszczenia poszukiwane

Jest dużo niekonwencjonalnych imion ktore sie zle nie kojarzą.

moorland

Post » Pon wrz 12, 2011 16:39 Re: P-ń Gł. i inne koty/Miejsce do wypuszczenia poszukiwane

Ale nasz Menda to naprawdę jest Menda. :)

Ale mamy znajomych co nazwali kotkę Mineta :D

Ale fakt dla kotów do adopcji chyba lepiej neutralne imiona.
Obrazek

jaga vel menda

Od: Śro wrz 02, 2009 13:37

Post » Pon wrz 12, 2011 16:43 Re: P-ń Gł. i inne koty/Miejsce do wypuszczenia poszukiwane

jaga vel menda pisze:Ale mamy znajomych co nazwali kotkę Mineta :D

Wiem, ale akurat tego przykładu nie chciałam przytaczać :wink:

moorland

Post » Wto wrz 13, 2011 9:02 Re: P-ń Gł. i inne koty/Miejsce do wypuszczenia poszukiwane

Wczoraj byłam na pkp nakarmić koty: na łączce 11-tka, w graciarni jedna, koło poczty nie było Buraski/Buraska.
Budynek na razie stoi, ale zryty jest teren przed budynkiem, leżą tam jakieś płyty...
Było pełno robotników z drugiej strony śmietnika.
Zostawiłam suchą karmę, bo ta którą merka_85 zostawiła w sobotę była zjedzona, więc pewnie przychodzi nocą.
Ale tak się zastanawiam - może przestać tam zostawiać.
Itaka, jak będziesz w środę, może spróbuj znaleźć inne miejsce, gdzie można zostawić karmę.
Ja dopiero później o tym pomyślałam, jak już nie byłam na dworcu.

kasia_5000

Post » Wto wrz 13, 2011 10:18 Re: P-ń Gł. i inne koty/Miejsce do wypuszczenia poszukiwane

kasia_5000 pisze:Wczoraj byłam na pkp nakarmić koty: na łączce 11-tka, w graciarni jedna, koło poczty nie było Buraski/Buraska.
Budynek na razie stoi, ale zryty jest teren przed budynkiem, leżą tam jakieś płyty...

To co za ruiny widziałam z pociągu? A może to były normalne dworcowe zabudowania, na które wcześniej nie zwracałam uwagi, hehe.
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Wto wrz 13, 2011 10:42 Re: P-ń Gł. i inne koty/Miejsce do wypuszczenia poszukiwane

Jarka pisze:
kasia_5000 pisze:Wczoraj byłam na pkp nakarmić koty: na łączce 11-tka, w graciarni jedna, koło poczty nie było Buraski/Buraska.

To co za ruiny widziałam z pociągu? A może to były normalne dworcowe zabudowania, na które wcześniej nie zwracałam uwagi, hehe.

Tak, rozburzyli inne budynki.
Ale pewnie ten nasz to tez kwestia czasu.

kasia_5000

[poprzednia][następna]