KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 03, 2011 9:48 Re: wątek

Dorota Wojciechowska pisze:Nie spac 8O trzeba zmontowac ekipe na wyprawe w poszukiwaniu slonca :evil: Ktos sie nie bał i za.....ł :twisted: (zabrał) :mrgreen: Okropne ze wolne i taka pogoda

Spokojnie kot sie obroci bo to jest szer.parapetu, a to ze nie chce mu sie przyjsc z powrotem to sie mu nie dziwie chce byc na powietrzu ale zawsze mozna kijaszkiem zadzialac :lol:
Musialo byc tak zamontowane poniewaz we wnece okiennej jest bardzo gruba wartwa styropianu i kraty musialy ominac ten styropian poniewaz by sie nie trzymalo a tak sa w murze i na slupie podporowym.
Ale za to koty maja wieksza powierzchne do spacerowania, a ze trzeba je potem wganiac kijkiem to juz dugorzedna rzecz wazne ze kotom dobrze :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Wto maja 03, 2011 11:25 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

myslę ze mozna dać pasek styropianu miedzy kratę a okno, to nie beda włazić. A u nas koszmar wczoraj trwał nadal pieseczek gonił wszytkie koty. Piguła, ktora została oddana z domu gdzie był pies, o malo nie umarła ze strachu, siedziała na szafie, się trzęsła i nie chciała jeść, Bambus postanowił walczyć jak z ogniem, zalał wszytko co mozliwe łacznie z moją komórką :evil: nasikał nawet do środka, jedynie Tola psa zlekceważyła i walnęła go w pysk, więc ją omijał szerokim łukiem. Wieczorem Piotrek musiał jechać do naszych znajomych pod Kraków, zwieźć sunię bo nie szło wytrzymać. Tam jest duzy dom i 5 psów, część ze schroniska. Sunia jednak nie może tam zostać.

pogoda straszna - barowa.

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Wto maja 03, 2011 11:28 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Filomen pisze:dziś rano pojechaliśmy dać zastrzyk Burani. Doda wygladała źle. Pani Magda zawiozła ją do Almavetu, kicia tak osłabła, że nie można było jej pobrać krwi. Dusiła się. Dostała tlen i nawodnienie podskórne. Almavet był czynny do 14, więc umówiliśmy się w Lupusie na 14 na ewentulane przetoczenie krwi. Pojechalismy cos zjeść, zabraliśmy Pędzla i do Lupusa. W Lupusie udalo sie kotce pobrać krew, trzeba było próbowac kilka razy. Wyniki były słabe, niskie białe ciałka, test na PP, negatywny.Niemniej jednak przetoczenie krwi by nie pomogło bo czerwone ciałka były w miarę. USG jamy brzusznej - widok koszmarny - kotka miała sutki jak piłki pingpongowe, twarde i miejscami odarte ze skóry. Zaczęla się dusić, podjęliśmy decyzję o eutanazji. Popłakałysmy sie trzy - pani Magda, pani Hylowa i ja. Pani Monika z Almavetu też zalamana. Po uspieniu okazało się ze w sutkach zaczął sie stan zapalny, gniły :cry: :cry: :cry: ta kicia tak strasznie cierpiała, a jakby sie okociła gdzieś w piwinicy to by padła w męczarniach :cry:

w miedzyczasie Mara przywiozła znalezioną kotkę w stanie krytycznym z bialaczką - też została uśpiona - mam dziś dość, Piotrek też.

biedactwa :( :cry: :cry: ['] [']
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Wto maja 03, 2011 13:11 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Filomen pisze:
herzpl pisze:
Filomen pisze:zgodziła się zaszczepić i pokryć koszty
raczej z tonu wnioskuje, że to przeżywa, choc naprawdę nie wiem jak miziasty koteczek, który śpi przytulowny do głowy swojej pani zniesie najlepsze nawet warunki w Chatce,

załamują mnie Ci ludzie, nie widzą, że kot czy pies oprócz jedzenia i miejsca do spania potrzebuje miłości i sam tą milość i ufnośc bezgranicznie daje :cry: :cry: :cry:

a moze zamiast oceniac zapytacie dlaczego?? czasem nie da sie inaczej.wazne ze ich nie uspi badz wyzuci na ulice tylko odda tam gdzie wie ze krzywdy nie bedzie....

powiem tak, prawie w każdej sytuacji można próbować, szukac domów, hotelu, czegokolwiek jakiegoś tymczasu. Po prostu nie zrozumiem.
a uważam, że mam pełne prawo oceniać - za dużo napatrzyłam się na rozpacz i przerażenie, i umieranie tych kotów, i za każdym razem serce mi pęka bo nie mogę im pomóc wszystkim. Jak my wszyscy - poświęcam swój czas i pieniądze żeby ograniczyc choć trochę cierpienie i załamuję się czasem bo najgorsza jest bezsilność jak przegrywam.
przepraszam za ostry ton ale mieliśmy dziś straszny dzien :cry:

nie przepraszaj wiem jak koty cierpia bo mam kontakt z dziewczyna z fundacji mowie tylko ze czasem sytuacja jest trudna wiem co mowie bo sama mam problem ale walcze do konca sa ludzie ktorzy nie rozumieja ze kot tez kocha czlowieka i niestaraja sie dobrze ze chociaz pszyszla do was a nie wyzucila za drzwi jak u nas w bloku kot ciagle wracal do klatki a inni go wyzucali ale ja go zlapalam oddalam fundacji i z tego co wiem juz ma dom :)

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Wto maja 03, 2011 13:45 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Bona44 pisze:
Dorota Wojciechowska pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 09.05.-15.05.2011
09.05. pon. rano brak wie. brak
10.05. wt. rano brak wie. brak
11.05. śr. rano brak wie. brak
12.05. czw.rano brak wie. brak
13.05. piat rano brak wie. brak
14.05. sob. rano brak wie. brak
15.05. niedz. Dorota wie. brak

Ewuniu jeszcze raz bardzo dziękuje i przepraszam za dziś :oops:
zapisuję się na 11 wieczór, 13 rano

9 i 10 wieczór

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto maja 03, 2011 14:08 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Byłam rano na dyżurku , kotki o.k., Gracja grzecznie je karmy RC dla alergików mokre , co do suchego nie wiem - zostawiłam jej w boksie obie miseczki z suchym - RC to trójkąciki , Hill's małe poduszeczki - proszę aby poobserwować co jej smakuje .
Jedzenie dla Gracji jest w niskiej szafce z karmami specjalnymi w szarej torebeczce SOLAR - opisane .Mokre smakuje jej BARDZO. Kotki po sterylkach są spokojne , kicia pod gracja miaucząca, ale nic strasznego - ten kotek marnie je :( , Burania - bardzo fajny kotek !!!, Na dole kicia w wersji " zgadnij kto jest tam w środku" - jednak ktoś jest bo zrobił dużą kupkę i kipisz w boksie :) . Józio i Coffi chyba się dogadali , nie widziałam już żadnych agresywnych podchodów . Józio jest potwornie łakomy , natomiast Coffi dość wybredna . W związku z powyższym wyłudziła na mnie pół pasztecika z kaczki który był dla Gracji ,bardzo chciała zjadła ze smakiem :) no cóż jedzenie i tak nie jest wieczne , po co kotkom odmawiać przyjemności . Coffi i Józio zgodnie korzystają z parapetu , mimo paskudnej pogody oboje bardzo chętnie tam wychodzą - na pewno jakby nie lało to opalałyby się na słoneczku - kotki nie mają kłopotu ze zrobieniem " nawrotu" na wąskim parapecie. Uważam że kraty były naprawdę dobrym pomysłem, kotki będą zachwycone szczególnie jak pogoda się poprawi.
Na zdrowej Gremlinki i Gapa chyba całkiem dobrze się dogadują - Gremliny to prawdziwe Gremliny jak chodzi o jedzenie :) .
Gapcio też się rozkręca , bardzo się uspokoił - to naprawdę fajny kotek :) Purinę Gapciowi położyłam koło budki w rogu którą wybrał na swoje " obserwatorium". Wcześniej zaprosiłam go do przedsionka na spokojny posiłek , troszkę zjadł ale resztę ma w kociarni. Gremliny chyba Puriny jednak nie lubią , natomiast mokre puszeczki i saszetki pochłaniają jak odkurzacze. Bardzo się cieszę że Gremliny mają nowe lekarstwa do oczu , to są naprawdę ładne kotki - zrobiły się bardziej łaskawe pozwalają się pogłaskać , nie uciekają spłoszone . Dziś mieliśmy wizytę - odwiedził nas pan Grzegorz z ( chyba) narzeczoną - pan będzie miał hurtownię z odzieżą naprzeciwko nas , jest BARDZO zainteresowany działalnością stowarzyszenia. Pan Grzegorz rozmawiał już wczoraj z Dorotką , powiedział że jeszcze rozmawiał od nas z młodą rudą Panią ( oświećcie mnie) . Państwo bardzo chcieli zobaczyć kotki wiec pokazałam KC , widać że mają podejście do zwierząt , pogadaliśmy chwilę. No jak będziemy mieć takich sąsiadów to nie zginiemy - do sąsiadów chyba naprawdę mamy szczęście na szkłobudowie - państwo są naprawdę sympatyczni .
Uwaga - włączyłam kokom na obu kociarniach ogrzewanie , dziś jest tragicznie zimno . Śmieci nie są wyrzucone -śmietnik z obu stron był zamknięty , więc umoknięta jak kura wróciłam niestety z workami na kwarantannę :(

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Wto maja 03, 2011 16:13 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

to ja poproszę 12 rano :D Bogusława mówi, że się bardzo stęskniła za sprzątaniem kuwet więc jak się tylko w czwartek wyśpi to ją czeka dyżurek w piątek z rana :D
Obrazek Obrazek Obrazek

asiek_i_boguś

Od: Wto sty 11, 2011 18:30

Post » Wto maja 03, 2011 16:22 Re: wątek

Dziekuje dyzurantom za zgloszenia :ok: wpisy uzupelnie jutro jak bede w pracy. Chyba ze matka Teresa mnie uprzedzi.
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto maja 03, 2011 19:08 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Witam,krótka relacja po wieczornym dyżurze :
na zdrowej : Gapa zjadł całą miskę ,no a Gremlinów nie trzeba specjalnie namawiać jedzenia.
kwarantanna : Gracja pełna wigoru, kotka pod nią z opisem "dzika dzicz" chyba aż tak dzika nie jest. Preferuje jedzenie ,że tak powiem z "podłogi"niż z miski. Buraska po sterylce nic nie zjadła, kotka z samego dołu w kontenerku, również nic nie zjadła.

Mam wrażenie,że Józio ma jakiś problem z przełykaniem. Proszę zwróćcie na niego uwagę.(może mi się tylko wydawał).

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Wto maja 03, 2011 19:39 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Dziś odebrałam od laski - właścicielki tej tricolorki, co kiedyś tam w zeszłym roku, była na DT u mojego jeszcze-męża (muszę się wziąść za rozwód :x ) trochę karmy, której ta kotka (obecnie też chyba zwie się Doda :?) nie chce jeść. Nie ma tego dużo :( a ponadto część mokrego zostawiłam sobie i DT od Mery. Resztę saszetek i chyba 3 puszki oraz suche podrzucę do KCh i spróbuję domieszać to suche do czegoś. Widziałam kotkę - ma się dobrze :ok: Fajnie, że ludzie o nas pamiętają (to Ci Państwo, co rok temu chcieli dać nam Interferon ale chyba stanęło na niczym i pewnie dali komuś innemu).

Kotka Mery ma grzyba i w czwartek pojedzie na szczepienie Biocanem (jest też smarowana imaverolem), natomiast kotka, co miała być wystawiona na dwór, ma się dobrze i obecnie nazywa się HOPKA :D - w czwartek rano idzie na ciach a jej zdjęcia wrzucę za chwilę i jakiś opis do Marty też wyśle i niech rozbójnik domku szuka

Mara S

Post » Wto maja 03, 2011 20:28 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Oto jak wygląda Kotka Hopka - sorki za jakość zdjęć :(

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mara S

Post » Wto maja 03, 2011 20:37 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Mara S pisze:Dziś odebrałam od laski - właścicielki tej tricolorki, co kiedyś tam w zeszłym roku, była na DT u mojego jeszcze-męża (muszę się wziąść za rozwód :x ) trochę karmy, której ta kotka (obecnie też chyba zwie się Doda :?) nie chce jeść. Nie ma tego dużo :( a ponadto część mokrego zostawiłam sobie i DT od Mery. Resztę saszetek i chyba 3 puszki oraz suche podrzucę do KCh i spróbuję domieszać to suche do czegoś. Widziałam kotkę - ma się dobrze :ok: Fajnie, że ludzie o nas pamiętają (to Ci Państwo, co rok temu chcieli dać nam Interferon ale chyba stanęło na niczym i pewnie dali komuś innemu).

Kotka Mery ma grzyba i w czwartek pojedzie na szczepienie Biocanem (jest też smarowana imaverolem), natomiast kotka, co miała być wystawiona na dwór, ma się dobrze i obecnie nazywa się HOPKA :D - w czwartek rano idzie na ciach a jej zdjęcia wrzucę za chwilę i jakiś opis do Marty też wyśle i niech rozbójnik domku szuka

Mara , aleś mnie rozśmieszyła z rozwodem wieczorową porą -połączenie: karmy,grzyba oraz rozwodu jest bardzo nowatorskie rozwalające - naprawdę chapeau bas :) :)
Kotkę "Hopkę" :ok: proponuję natomiast przechrzcić na "Hope" ( dla inno-języcznych niż angielski - na "Hołp" } czyli "Nadzieja" . Jak widzę zresztą - kotką jest prześliczna :ok:

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Wto maja 03, 2011 20:51 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Wieści z Domu Stałego Gucia:
"Witam bardzo serdecznie i przesyłam najnowsze zdjęcia naczego milusińskiego,naśliczniejszego kotka na świecie.Gutek ma się dobrze,rozrabia,rośnie i strasznie nas kocha.Pozdrawiam Basia z rodzinką"

Gucio
w schronisku (maj 2010r.)

Obrazek

w D.T. (lipiec 2010r.)

Obrazek

w D.S. (maj 2011r.)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Wto maja 03, 2011 21:10 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Kropeczka13 pisze:Wieści z Domu Stałego Gucia:
"Witam bardzo serdecznie i przesyłam najnowsze zdjęcia naczego milusińskiego,naśliczniejszego kotka na świecie.Gutek ma się dobrze,rozrabia,rośnie i strasznie nas kocha.Pozdrawiam Basia z rodzinką"

Gucio
w schronisku (maj 2010r.)

Obrazek

kiedyś się zastanawiałam nad tym bidulkiem a on znalazł domek i tak mu się udało :D super,
widziałam go na zdjęciach Teresy ze schronu, wołanie w oczach o pomoc

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Wto maja 03, 2011 21:42 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Zastrzyk Burusi podany, a do brzuszka nie zagladalem, ale chyba Beatka posmarowala bo z tym nie problem.
Ewa klucze wisza na okienku.
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

[poprzednia][następna]