K-ów, zagłosuj na AFN jako kandydata w konkursie w KV!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 01, 2011 12:25 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

Zostawię koszulkę na Kocimskiej jak będę odbierać puszki, to sobie wszyscy przymierzycie, kto najpiękniej w niej wygląda ;) (1-sza się zgłosiła Kocuria).

Wydaje mi się że Wypłosz za mało pije, a ostatnio u weta był trochę odwodniony, dopajać go samą wodą, czy coś mogę do niej dodać? (On je tylko suchą Eukanubę Intestinal, pewnie za odżywcze jak na rosnącego kota to nie jest, tylko właśnie - on wcale nie rośnie, a waży chyba z 5 deko). Może poić go rzadko rozcieńczonym Convem?

Edit: i ile taki kot powinien wypić dziennie wody, żebym nie przesadziła?
Ostatnio edytowano Wto lut 01, 2011 12:36 przez _namida_, łącznie edytowano 1 raz

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Wto lut 01, 2011 12:26 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

Powiatowy Inspektorat Weterynarii w Żyrardowie
96-300 Żyrardów
ul. Czysta nr 3

Tel. 046 854 12 47
Fax 046 854 12 48

http://www.piwzyrardow.pl
Sekretariat e-mail – zyrardow.piw@wetgiw.gov.pl
                           sekretariat@piwzyrardow.pl
  „Kontrola Głównej Inspekcji Weterynarii w schronisku rozpoczęła się w ostatni piątek. - Wstępne wyniki kontroli są pozytywne dla schroniska. To nie jest tak, jak przedstawiały to media - powiedział zastępca Głównego Lekarza Weterynarii Krzysztof Jażdżewski.
     Podkreślił, że schronisko ma problemy, ale związane z prowadzeniem dokumentacji. - Wszystkie psy powinny być chipowane lub ich opisy prowadzone bardziej szczegółowo. Natomiast uchybień dotyczących dobrostanu zwierząt nie stwierdzono - wyjaśnił.”

Lila_iwa

Od: Wto cze 01, 2010 14:29

Post » Wto lut 01, 2011 12:32 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

To pismo ukazało się po informacji, że nie wpuszczono do "schroniska" ludzi z karmą, którzy
chcieli adoptować koty.Ponieważ szczegółowa kontrola(mierzenie boksów, czipowanie psów)
trwa na okrągło, więc pani M. nie miała czasu na oprowadzanie. Kontrola potrwa 2 tygodnie.

Lila_iwa

Od: Wto cze 01, 2010 14:29

Post » Wto lut 01, 2011 13:00 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

Ja też jestem chętna na koszulkę, jakby było jakieś zamówienie.
Parys, Klusio... nawet Was nie poznałam, kociaki... ['] [']
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Wto lut 01, 2011 15:06 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

A tak mi jeszcze wpadło do głowy, czy nie przydałyby się jakieś fanty na bazarki? mam trochę jednokrotnie czytanych Pratchettów, moge przeszukać półki - ale u mnie przeważnie horrory/powieści grozy/fantastyka - i przytargać na Dzień Kota. Jak na razie macie fanty, to nie ma problemu, książki nie wołają jeść:)
Obrazek Hexe
Obrazek Obrazek

wildhoney

Od: Wto paź 03, 2006 11:25

Post » Wto lut 01, 2011 15:13 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

książki ładnie schodzą - zwłaszcza w takiej tematyce - łatwo się je wystawia i łatwo przesyła/transportuje.

poprosimy, mogę się tym zająć, jak już hurtem ostatnio lecę :)

dziękujemy!! :ok:

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Wto lut 01, 2011 15:31 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

Ok, odkurzę :roll: i zaraz spakuję, żeby w sobotę nie zapomnieć:)
edit:
Pratchett: 1) Świat finansjery; 2) Piekło pocztowe; 3) Mort; 4) Łups!; 5) Potworny regiment; 6) Straż nocna; 7) Ruchome obrazki; 8) Niewidoczni akademicy; 9) Muzyka duszy; 10) Złodziej czasu
J. A. Lindqvist "Powroty zmarłych"
Antologia Demony
Piotr Zaremba "Plama na suficie"
Rafał Dębski "Serce teściowej"
Stephen King "Komórka"
wszystkie stan bdb [plus jakieś ryski i wgłębienia na okładkach, normalne ślady użytkowania], jedynie ze dwie książki mają zagięte rożki okładki i jeden z Pratchettów został kiedyś zalany i kartki są trochę pofałdowane - ale Pratchetta przez to nie ubyło ;-)
To tak na szybko. Następna porcja może być krwista, z dreszczykiem i włosami stającymi dęba, ale nie bójcie się, na odsiecz przybędzie egzorcysta-amator, niejaki Wędrowycz ;-)
Obrazek Hexe
Obrazek Obrazek

wildhoney

Od: Wto paź 03, 2006 11:25

Post » Wto lut 01, 2011 16:29 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

nieszczęść cd :cry:
Dzisiaj odszedł Pirat Akimy, szkoda, że umarł przez czyjąś bezmyślność, udusił się w poczekalni, bo panience się nie chciało doopy ruszyć aby powiedzieć lekarzowi, że jest zagrożenie życia :evil:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto lut 01, 2011 17:17 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

Tweety pisze:nieszczęść cd :cry:
Dzisiaj odszedł Pirat Akimy, szkoda, że umarł przez czyjąś bezmyślność, udusił się w poczekalni, bo panience się nie chciało doopy ruszyć aby powiedzieć lekarzowi, że jest zagrożenie życia :evil:

kur** !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Wto lut 01, 2011 17:23 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

kosma_shiva pisze:

kur** !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

To obsługa lecznicy taka mądra? W której lecznicy tak potraktowali Akime i Pirata?

elzak3

Od: Pon lis 19, 2007 11:31

Post » Wto lut 01, 2011 17:24 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

Asiu, Gracjano, bardzo mi dziewczyny przykro :(
Obrazek

kosma_shiva

Post » Wto lut 01, 2011 17:37 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

elzak3 pisze:
kosma_shiva pisze:

To obsługa lecznicy taka mądra? W której lecznicy tak potraktowali Akime i Pirata?

w KV, wiedząca najlepiej Urszulka jakoś nie wiedziała co trzeba zrobić jak się zwierzak dusi i umiera w męczarniach :evil:
Nie pierwszy raz zresztą zachowała się jak debil ale pierwszy raz miało to taki finał

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto lut 01, 2011 17:40 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

w KV, wiedząca najlepiej Urszulka jakoś nie wiedziała co trzeba zrobić jak się zwierzak dusi i umiera w męczarniach :evil:
Nie pierwszy raz zresztą zachowała się jak debil ale pierwszy raz miało to taki finał

chyba roznioslabym im ta bude!
cholernie mi przykro...
Obrazek

kosma_shiva

Post » Wto lut 01, 2011 17:44 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

A kim jest owa Urszulka? Tak na przyszłośc aby unikac, czasami tam korzystam z lecznicy.

elzak3

Od: Pon lis 19, 2007 11:31

Post » Wto lut 01, 2011 17:58 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

ożesz
własnie tego się boję ze Srebkiem, że kiedys gdzies...
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

[poprzednia][następna]