^JoKot^ cz.3- PROSIMY o 1% (s.1) oraz DT dla 8 kotów s.77!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 26, 2010 21:33 Re: ^JoKot^ cz. 3 - 3 szylkretki poniżej roku szukają PILNIE DT!

do whiskasów dołączyła dziś ich siostra.

złapałyśmy też wykastrowanego kocura :roll:
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pt lis 26, 2010 21:40 Re: ^JoKot^ cz. 3 - 3 szylkretki poniżej roku szukają PILNIE DT!

Gratulacje ;)
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Pt lis 26, 2010 22:28 Re: ^JoKot^ cz. 3 - 3 szylkretki poniżej roku szukają PILNIE DT!

Aleba pisze:Gratulacje ;)

Ty się tak nie ciesz, bo tam jeszcze została jedna kotka. oczywiscie nie wiadomo czy kastrowana. szylkretka. gruba. trzebaby ja np w niedziele ok. 16 sprobowac zdybac. dasz rade?

broniewskiego.
Obrazek

jopop

Post » Pt lis 26, 2010 23:14 Re: ^JoKot^ cz. 3 - 3 szylkretki poniżej roku szukają PILNIE DT!

jopop pisze:do whiskasów dołączyła dziś ich siostra.

złapałyśmy też wykastrowanego kocura :roll:

da się zobaczyć jakieś zdjęcia tych półrocznych whiskasów i innych adopcyjnych kotów? (szylkretki - to wiem, zdjęcia widziałam. Chodzi mi o te świeże nabytki)
coś się dla nich może szykuje (jakiś dt)?

Jest chętna na kociaka, niby "jak najmłodszy" ale nigdy nie wiadomo co się spodoba. Domek do sprawdzenia. Chętną załatwiła Aia (napisała do mnie na pw), podałam nr tel. jopop - cobyś się Asiu nie zdziwiła że ktoś w sprawie kociaka dzwoni ;)
Na razie potencjalny domek jest poinformowany o dwóch srebrnych i czarnej Taśce.
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Pt lis 26, 2010 23:32 Re: ^JoKot^ cz. 3 - 3 szylkretki poniżej roku szukają PILNIE DT!

srebrne i ich bura siostra jeszcze nie mają zdjęć. chciałam ograniczyć swój kontakt z nimi do niezbędnego minimum, bez poufałości.

ale one mają z pół roku jak obszył. DT nie ma dla nich żadnego.

mała jest u mnie Taśka no i 3 z panleuko, ale one są na razie mało adopcyjne :twisted:

no i dość małe są te wklejone przez delfinkę, negocjacje w ich sprawie proszę prowadzić z Basią.

w weekend ja jestem w zasadzie bez dostępu do komórki, więc jak coś pilnego to niech adopcjami z lecznicy zajmie się Agneska lub Aleba
Obrazek

jopop

Post » Sob lis 27, 2010 10:49 Re: ^JoKot^ cz. 3 - 3 szylkretki poniżej roku szukają PILNIE DT!

POMOCY!

Niestety, wyjazd Specjala do Sopotu chyba okaże się porażką: viewtopic.php?f=1&t=120468&start=45 . Jeśli umiecie coś mądrego doradzić, to proszę :oops: . Liczę się z tym, że będę odbierać kota, może jeszcze w ten weekend :strach: - to fatalne rozwiązanie dla kota, ale może tak być.
Oprócz transportu jest dodatkowy problem - u Martoliny była pp, Specjal był specjalnie doszczepiany ... a u mnie jest nieszczepiona Gołąbka :crying: .
Proszę, kto może wziąć kota z domu po pp albo Gołąbkę? W zamian za innego tymczasa, oczywiście :!:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob lis 27, 2010 12:36 Re: ^JoKot^ cz. 3 - 3 szylkretki poniżej roku szukają PILNIE DT!

to dom się nie popisał,jak tak szybko zdryfił.A co w kocie nie pasowało. Przeżył stres po podróży,nie miział sie od razu...Ech,biedny kot!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob lis 27, 2010 15:15 Re: ^JoKot^ cz. 3 - 3 szylkretki poniżej roku szukają PILNIE DT!

Uprzejmie donosze - niebieska Ebisia nadal dziczy i nawet nie bardzo chce wychodzic z klatki - ewidentnie się boi bo w obecności moich kotów jest wyraźnie śmielsza, nawet daje się pogłaskać.
Dojechała też ruda - obeszła mieszkanie, naburczała na moje koty, powdzięczyła się do mnie i poszła spać pod kanapę :roll:
ObrazekObrazek

zirrael

Od: Wto sty 17, 2006 11:06

Post » Sob lis 27, 2010 15:15 Re: ^JoKot^ cz. 3 - 3 szylkretki poniżej roku szukają PILNIE DT!

Bywa :(

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Sob lis 27, 2010 18:46 Re: ^JoKot^ cz. 3 - 3 szylkretki poniżej roku szukają PILNIE DT!

ruda wypełzła z pod kanapy - nadal warczy na moje koty ale jak ja się zbliżam to mało futra nie zrzuci i traktor głośny włącza i mizia się i mizia :) kilka fotek:

pod kanapą:
Obrazek

i na salonach :)
Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazek

zirrael

Od: Wto sty 17, 2006 11:06

Post » Sob lis 27, 2010 18:48 Re: ^JoKot^ cz. 3 - 3 szylkretki poniżej roku szukają PILNIE DT!

A ja melduję zakończenie akcji "Marmur".
Przebieg akcji:
1. Rano budzi mnie sms od jopop:
Jeśli uda ci się znaleźć TERAZ kogoś, kto jest blisko SWPS, to na dachu samochodu na tym krótkim dojściu od Kamionkowskiej siedzi młody marmur i miauczy, do wzięcia w ręce. (...)

2. Przerzucam tego smsa do Marcina, akurat jest na Jagiellońskiej, czyli niedaleko.
3. Marcin jedzie na SWPS i łapie marmura w ręce, wsadza do samochodu i przywozi na Bielany. W czasie drogi kot spaceruje sobie po samochodzie ;)
4. Schodzę z transporterem i wsadzamy zwierza do środka.
5. Wyjeżdżamy i z przerwą na zakupy w hurtowni jedziemy do lecznicy.
6. Kot okazuje się około 5-miesięcznym kocurkiem. Wygląda zdrowo, węzły niepowiększone, osłuchać się nie daje, bo mruczy aż cały się trzęsie. W 1 uchu trochę świerzba.
7. W międzyczasie jopop urabia potencjalny DT, w trakcie pobytu w lecznicy dostaję potwierdzenie, że nie muszę kota zostawiać na kociarni, tylko mam go dostarczyć od razu na tymczas :1luvu:
8. Zabieramy malucha i Rudą z lecznicy i ruszamy dalej. Ruda jedzie do zirrael, marmurek - z postojem u nas - właśnie też trafił do swojego DT.
9. Jakoś się czujemy zmęczeni ;)
Alfons Allais

Aleba

Post » Sob lis 27, 2010 18:50 Re: ^JoKot^ cz. 3 - 3 szylkretki poniżej roku szukają PILNIE DT!

zirrael pisze:ruda wypełzła z pod kanapy - nadal warczy na moje koty ale jak ja się zbliżam to mało futra nie zrzuci i traktor głośny włącza i mizia się i mizia :) kilka fotek:

pod kanapą:
Obrazek

i na salonach :)
Obrazek

Obrazek

Ruda jest THE BEST! :1luvu:
Alfons Allais

Aleba

Post » Sob lis 27, 2010 18:51 Re: ^JoKot^ cz. 3 - 3 szylkretki poniżej roku szukają PILNIE DT!

Ruda jest cudna ... jakiś zakręcony dzień dzisiaj :wink: .

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob lis 27, 2010 19:08 Re: ^JoKot^ cz. 3 - 3 szylkretki poniżej roku szukają PILNIE DT!

Aleba, jutro niedziela, możecie pospać. :mrgreen:

A Ruda jest faktycznie odjazdowa. :ok:

Ja dowiozłam do lecznicy czwartą szylkretkę. :? Malutką, pewnie 4-5 miesięcy. Komu? :roll:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Nie lis 28, 2010 8:04 Re: ^JoKot^ cz. 3 - 3 szylkretki poniżej roku szukają PILNIE DT!

Sonia, moja tymczaska, czarno-biała krówka, wzięta z Serocka jako kocię w czerwcu, właśnie pojechała do nowego domu pod Wrocławiem :)
Umowa adopcyjna oczywiście przyjdzie do mnie pocztą ;)

Maniusia (drugie kocię z Serocka) zostaje u mnie na stałe 8)
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

[poprzednia][następna]