Józefów: dziki kot Tobiasz

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 02, 2011 8:41 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów wszystkie kociaki już w DT

Wczoraj z wielką ulgą (bo już niepotrzebna) oddałam klatkę Agnesce...

Chociaż opiszcie jak Melka wygląda, bo ja widziałam tylko smigającą rakietę albo części kota: na pewno ma białe łapki, szare uszka i żółte oczy.
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

Post » Nie sty 02, 2011 9:07 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów wszystkie kociaki już w DT

niepotrzebna. bardzo mnie to cieszy. :D
melania spod ma bialy, a grzbiet szary w prazki. pysio tez szary, przy nosku troche bialego. wyglada, jakby sie pobrudzila. :D
troche sie jeszcze boi, ale jak tylko czlowiek na nia spojrzy i wyciagnie reke, to mruczy. :1luvu:
My two American dreams. Disco [*] June 10, 2009, Jazz [*] October 16, 2005
Fiodor [*] 30.01.2011 - na zawsze w moim sercu.
Pysia [*] 18.04.2014 - moja księżniczka.

aga-zgaga

Od: Sob lip 04, 2009 8:28

Post » Nie sty 02, 2011 13:45 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów wszystkie kociaki już w DT

Mela jest już u nas :piwa:
teraz zaniosłam jej jeść to już była schowana pod łóżkiem 8)
jest dwa razy większa od maluchów i z "twarzy" troszkę podobna do Jadwigi :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie sty 02, 2011 15:48 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów wszystkie kociaki już w DT

kurcze, czuje sie jak jakas matka wyrodna. melcia, jak ja zostawialam, wspiela mi sie po kurtce na ramie, jakby chciala powiedziec: ja ci zaufalam, pozwolilam sie wyciagnac z szopki. myslalam ze mnie lubisz, a ty mnie wyrzucasz od siebie, zostawiasz u obcej kobiety, ktora widze pierwszy raz w zyciu i nie wiem, czy nie chce mnie skrzywdzic. i co z tego ze mam caly pokoj dla siebie, jak jestem w nim sama i sie boje. i nie mam takich fajnych kryjowek. a ciotka rita to juz byla sklonna sie ze mna pobawic, a teraz co!
:crying:

aga-zgaga

Post » Nie sty 02, 2011 16:11 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów wszystkie kociaki już w DT

No fakt...ale Melunia jeszcze nie wie że niebawem dołaczy do swoich zwariowanych kuzynków :kotek: :kotek: jak i trafi pod opiekę cioteczek Chmurki i Trisi :D :D ,tylko najpierw obejrzy pannę lekarz a maluchy dostaną szczepionkę.Powinna szybko Ci to wybaczyć :1luvu: :1luvu:,zrozumie że to wszystko robiłaś tylko dla jej dobra.DS-ik musi być też tylko najlepszy na świecie :ok: bo jak nie...to szczęśliwe życie wychodzące w ogrodzie wśród naszych rezydentów :piwa: :piwa:.Chociaż przekonać do siebie tych rozwydrzeńców - trudna sztuka :mrgreen:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Nie sty 02, 2011 16:14 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów wszystkie kociaki już w DT

ja wiem, ze u ciebie bedzie miala swietna opieke. ale tak mi jakos lyso. powoli sie dawala oswajac. najpierw prychala, potem mruczala, w koncu pozwalala sie dotknac.
a ja zdradzilam jej zaufanie. :(
mam nadzieje, ze szybko bedzie ja mozna dolaczyc do chlopakow. ja jej nie mialam gdzie izolowac, siedziala z cala moja wesola gromadka i wygladalo na to, ze calkiem jej sie to podoba.

aga-zgaga

Post » Nie sty 02, 2011 16:29 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów wszystkie kociaki już w DT

Ech, zawsze nam się wydaje, że zdradzamy kochające nas kociaki, a one potem nawet nas nie poznają i takie samodzielne, dorosłe się robią. 8)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Nie sty 02, 2011 18:41 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów wszystkie kociaki już w DT

Dotarłam własnie do domu po rodzinnym obiedzie na SK (u mamusi :roll: ), a tu takie wieści :D
smarti, nie zostawię Cię z tym kocińcem, wpadnę obfocić towarzystwo i podrzucę jakieś fanty.

Bianka, masz pozdro od kolegi z klasy 8)
Obrazek Obrazek

Chatte

Post » Pon sty 03, 2011 6:52 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów wszystkie kociaki już w DT

Agneska pisze:Ech, zawsze nam się wydaje, że zdradzamy kochające nas kociaki, a one potem nawet nas nie poznają i takie samodzielne, dorosłe się robią. 8)

pewnie tak bedzie. :( i oby jak najszybciej sie odnalazla w nowym miejscu. krotko u mnie byla, ale juz mi sie wkradla w serce. takie delikatne slodziutkie malenstwo. :(

aga-zgaga

Post » Wto sty 04, 2011 16:58 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów teraz TRI

Witajcie znowu :?
Chyba zaraziłam się jakimś kocim wirusem :mrgreen: . Koty mnie znajdują... A może to już zbieractwo? :roll:
Przybłakała sie dzisiaj do pracy mała trikolorka - na oko 3 miechy, futerko jeszcze ładne, ale chudziutka i z początkami kociego kataru. Nie było chętnych oczywiście, żeby koteczkę wziąć chociaż na dt (nic nowego, prawda?).

No to siedzi własnie u mnie w pokoju "komputerowym", juz się najadła i napiła. Czekam co z kuwetą.
Być może (ale to nic pewnego :? ) weźmie ją moja koleżanka, ale muszą się dogadać z jedną neurotyczną kocicą. Mam ja przechować tylko dzisiaj na noc, żeby od jutra, po zawiezieniu do nowego domku był czas pointegrowac obie koty. Nie wiem co z tego wyjdzie... Jeżeli TZ ją zobaczy, będę od jutra bezdomna (i reszta kotów też :twisted: )

Oto delikwentka:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Chatte

Post » Wto sty 04, 2011 17:04 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów teraz TRI

Zapomniałam dodac, że kicia jest miziasta, lubi ludzi, do kotów odnosi sie raczej nieufnie (wujkowie ją intensywnie obwąchali, nawet zapominając o żarciu). Była głodna - wrabała puszeczkę zlotego gourmeta, poprawiła wodą i teraz zwiedza.
Zero lęku. Nie mogłam stwora zostawić, nawet jesli się komuś zgubiła - jest zbyt ufna do ludzi, na pewno była wychowana w domu.

W razie, gdyby domek nie wypalił, będę alarmować - grozi mi mieszkanie pod mostem... wrrr
Obrazek Obrazek

Chatte

Post » Wto sty 04, 2011 17:18 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów teraz TRI

To przyjdziecie wszyscy do mnie (tylko nie wiem jak się zmieścimy)
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Wto sty 04, 2011 18:25 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów teraz TRI

Chatte pisze:Zapomniałam dodac, że kicia jest miziasta, lubi ludzi, do kotów odnosi sie raczej nieufnie (wujkowie ją intensywnie obwąchali, nawet zapominając o żarciu). Była głodna - wrabała puszeczkę zlotego gourmeta, poprawiła wodą i teraz zwiedza.
Zero lęku. Nie mogłam stwora zostawić, nawet jesli się komuś zgubiła - jest zbyt ufna do ludzi, na pewno była wychowana w domu.

W razie, gdyby domek nie wypalił, będę alarmować - grozi mi mieszkanie pod mostem... wrrr

nic się nie martw,w razie by co to weżmiemy Cię na "tymczas" :D

smarti

Post » Wto sty 04, 2011 18:28 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów teraz TRI

smarti pisze:
Chatte pisze:Zapomniałam dodac, że kicia jest miziasta, lubi ludzi, do kotów odnosi sie raczej nieufnie (wujkowie ją intensywnie obwąchali, nawet zapominając o żarciu). Była głodna - wrabała puszeczkę zlotego gourmeta, poprawiła wodą i teraz zwiedza.

nic się nie martw,w razie by co to weżmiemy Cię na "tymczas" :D

Z PIĘCIOMA kotami :?:
Obrazek Obrazek

Chatte

Post » Wto sty 04, 2011 18:39 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów teraz TRI

a co-pójdziecie do pokoiku Malanii-całkiem przyjemny!
No chyba że wolisz pokój Edisonka-większy ale Edisonek czasem charcze więc spać nie można...

smarti

[poprzednia][następna]