MALWINKA z KAN! Szansa na powrót z koszmaru!! Pilnie DT/DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 20, 2012 8:52 Re: MALWINKA z KAN! Szansa na powrót z koszmaru!! Pilnie DT/

NatusiaM pisze:Wszystko gotowe. Czekam na decyzję Andżeliki.

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Czw wrz 20, 2012 17:02 Re: MALWINKA z KAN! Szansa na powrót z koszmaru!! Pilnie DT/

Jestem po szczerej i konkretnej rozmowie z wetem. Jeśli spłacimy go jednorazowo to umorzy nam prawie połowę długu, który powstawał przez 3 lata. Do spłacenia jednak zostanie i tak ogromna kwota - 8 tysięcy złotych. :cry: :cry: :cry:
Do września mieliśmy pod opieką ponad 200 zwierząt / w tym 190 kotów /. W tym roku z 1 % wpłynęło mniej o 2 tysiące złotych, chociaż jest to największa kwota z radomszczańskich organizacji. W ub. roku było to 17.165,96 zł a w tym roku 15.411 zł . Rok 2011 był rewelacyjny z darowiznami, było ich aż 23.770,86 zł ; w tym roku do dnia dzisiejszego wpłynęło 10.000zł. I stąd ta różnica w opłacaniu faktur. W 2011 tylko do marca prowadziliśmy KAN a niestety utrzymanie, leczenie i inne zabiegi ponad 50 kotów bardzo dużo kosztuje. Nie schodzimy poniżej 50 kotków. W tej chwili nie mogę dać Albercika na amputację nóżki , na szczepienia czeka 6 kotków a do tego jeszcze 4 maluchy szybko rosną i niedługo trzeba je szczepić.
Wspólnie ze znajomymi nauczycielkami i uczniami gimnazjum , które adoptowały od nas kotki chcemy przeprowadzić zbiórkę pieniężną po wszystkich szkołach pod nazwą " Złotówka dla zwierzaka" . Nie wiem jaki będzie efekt tej zbiórki ale muszę mieć jakąś nadzieję aby nie zwariować. :cry:
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

Post » Czw wrz 27, 2012 16:43 Re: MALWINKA z KAN! Szansa na powrót z koszmaru!! Pilnie DT/

Co z Malwinką? Czy adres już ustalony?
Tam dom Twój, gdzie kot Twój.

wasza asia

Od: Sob wrz 01, 2012 19:29

Post » Pt wrz 28, 2012 11:42 Re: MALWINKA z KAN! Szansa na powrót z koszmaru!! Pilnie DT/

Adres juz dawno ustalony, wszystko idzie do przodu...ale kota nie widać.

Byłam, patrzyłam, oglądałam, pytałam....ni hu hu...
PDT, HOTEL, TRANSPORT - Krapkowice woj. opolskie

natiimar@gmail.com
508 295 532
www.mardog.pl

NatusiaM

Od: Pon sie 11, 2008 19:12

Post » Pt wrz 28, 2012 17:53 Re: MALWINKA z KAN! Szansa na powrót z koszmaru!! Pilnie DT/

NatusiaM pisze:Adres juz dawno ustalony, wszystko idzie do przodu...ale kota nie widać.

To dobrze :) . Znaczy, dobrze że działasz. Trzymam kciuki, żeby jak najszybciej się znalazła. A tak w ogóle, to wiadomo mniej więcej, kiedy ona ostatni raz tam była widziana?

wasza asia

Post » Pt wrz 28, 2012 20:19 Re: MALWINKA z KAN! Szansa na powrót z koszmaru!! Pilnie DT/

Malwinka, gdzie jesteś?????

NatusiaM pisze:Adres juz dawno ustalony, wszystko idzie do przodu...ale kota nie widać.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pon paź 01, 2012 14:01 Re: MALWINKA z KAN! Szansa na powrót z koszmaru!! Pilnie DT/

Jestem bardzo, ale to bardzo niezadowolona ze swojej akcji. Myślałam, że pojadę, zobacze kota, może nawet złapię i oddam Adndżelice. A ja tylko pojechałam, zrobiłam kilka zdjęć, jeszcze niewiadomo czy właściwego miejsca, i tyle było z akcji...

Spróbuję raz jeszcze, może tym razem się uda...

natiimar@gmail.com
508 295 532
www.mardog.pl

NatusiaM

Post » Pon paź 01, 2012 19:44 Re: MALWINKA z KAN! Szansa na powrót z koszmaru!! Pilnie DT/

Robisz co możesz a czasami nie można pewnych rzeczy przeskoczyć. Może trzeba tam po prostu iść pod ten adres i zapytać otwarcie o Malwinkę. :(
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Post » Sob paź 06, 2012 10:13 Re: MALWINKA z KAN! Szansa na powrót z koszmaru!! Pilnie DT/

NatusiaM pisze:Jestem bardzo, ale to bardzo niezadowolona ze swojej akcji. Myślałam, że pojadę, zobacze kota, może nawet złapię i oddam Adndżelice. A ja tylko pojechałam, zrobiłam kilka zdjęć, jeszcze niewiadomo czy właściwego miejsca, i tyle było z akcji...

Spróbuję raz jeszcze, może tym razem się uda...

Następnym razem będzie lepiej... :) Głowa do góry.

wasza asia

Post » Pt paź 19, 2012 13:44 Re: MALWINKA z KAN! Szansa na powrót z koszmaru!! Pilnie DT/

I co z Malwinką? Posunęło się coś do przodu?

wasza asia

Post » Nie paź 21, 2012 12:24 Re: MALWINKA z KAN! Szansa na powrót z koszmaru!! Pilnie DT/

:?:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Śro paź 24, 2012 14:36 Re: MALWINKA z KAN! Szansa na powrót z koszmaru!! Pilnie DT/

Chyba nie ma szans na powrót Malwinki, pomimo wielkiego zaangażowania NatusiaM. :cry:
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Post » Pon paź 29, 2012 17:36 Re: MALWINKA z KAN! Szansa na powrót z koszmaru!! Pilnie DT/

NatusiaM :1luvu: :1luvu: co słychać???? :ok: :ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pt lis 23, 2012 10:29 Re: MALWINKA z KAN! Szansa na powrót z koszmaru!! Pilnie DT/

Witajcie,
Ostatnio nieco mi się życie pokomplikowało. Dodatkowo dostałam na DT dwa dzikie, około 3 miesięczne kocurki, które muszę intensywnie socjalizować i odkarmiać, żeby szybko znalazły domki.
Mam też na DT psa bez łapy, który jest dodatkowo lękliwy i trzeba nad nim pracować, no a w hotelu jamniczkę, która to z kolei nie lubi, gdy nikt się nia nie zajmuje (czyt. robi rozpierduchę w domu).

Dlatego staram się każdą chwilę spędzać ze zwierzętami, żeby im pomóc wyjść na prostą. A jakby tego było mało, to wymyśliłam sobie w styczniu zawody posłuszeństwa z moim psem no i treningi też pożerają nam czas....a pracować też trzeba:)

Co do Malwinki, byłam raz jeszcze w tym miejscu. Chodziłam, szukałam, pytałam. Ludzie, owszem, nazwisko znają, ale mówić nie chcą. Sami tylko wypytują a po co, a na co, a dla kogo. Byłam nawet u taksówkarzy (oni znają wszystkich), ale również nic to nie dało. Marny ze mnie detektyw...

Jak uda mi się znaleźć dom dla moich dzikusków (pomożecie? ), to znów tam pojadę i znów poszukam. W końcu musi się znaleźć, prawda?

natiimar@gmail.com
508 295 532
www.mardog.pl

NatusiaM

Post » Nie gru 09, 2012 11:10 Re: MALWINKA z KAN! Szansa na powrót z koszmaru!! Pilnie DT/

NatusiaM :1luvu: dziękujemy za wszystkie starania :1luvu:

Kochani!, futerka KAN bardzo proszą o głosy w naszej wewnętrznej ankiecie KVT! Wygrana, a więc karma i żwirek, to jedyna szansa na przetrwanie KAN! Pomóżmy zachować kociarnię!!!

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

[poprzednia][następna]