Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
dune pisze:Jestem wielkim przeciwnikiem petard i fajerwerków osiedlowych
ale zastanawia mnie fakt
dlaczego nigdy żaden mój kot
nie reagowal na ten rodzaj halasu
okna pozamykane co prawda
ale sadze ze jak u kazdego
śpiące w pościeli koty
najwyzej strzygą uszami
nawet nie wstaną
gorzej z biednymi psami....
petardy to głupota
Lidka pisze:Fajne
https://www.facebook.com/events/2289755 ... n&source=1
Pokazy sztucznych ogni są piękne, ale między spektaklami z cyklu "światło i dźwięk", a odpalaniem byle g.., byle głośno od 24 do nowego roku jest ogromna różnica. Poza tym jeśli nawet w mieście byłoby kilka miejsc, gdzie jest fachowy pokaz z zachowaniem zasad bezpieczeństwa, to i ludzie mają gdzie się podziać, jeśli nie chcą być w pobliżu, i zwierzaki mają gdzie zwiać. Jeśli natomiast właściwie jednocześnie zaczyna się huk, błysk i dym dosłownie wszędzie, to gdzie takie zwierzaki mają uciec? Nie są w stanie oddalić się od źródła zagrożenia - są osaczone, przerażone i zdezorientowane. Alkohol, fajerwerki i milion innych rzeczy jest dla ludzi - ale wszystko trzeba z głową robić i poszanowaniem innych: na przykładzie alkoholu - jeden wypije trochę dla smaku i będzie się dobrze bawił, po czym wróci do domu (nie będąc kierowcą) i grzecznie pójdzie spać; inny nawali się jak bydlę (nie obrażając zwierząt), będzie się awanturował i obrażał wszystko , co żyje, rzygał i sikał pod siebie, później kogoś pobije ze skutkiem śmiertelnym lub inna opcja - wsiądzie do samochodu i zrobi kogoś kaleką mając głęboko w d.. życie innych i to, że robi im krzywdę. Tak, wszystko jest dla ludzi, ale z głową.
wilber pisze:Wczoraj...
Idąc do sklepu kieruję się w stronę przejścia podziemnego, z daleka słyszę - huk, kanonada wystrzelonych petard, z przejścia wybiega grupka łebków 10 - 13 lat, łapię jednego za oszywę reszta ucieka.
Za nimi wychodzi para starszych ludzi, kobieta zanosi się kaszlem, mężczyzna zdenerwowany, przekazuję łebka w ręce mężczyzny, który chce monitować u jego rodziców.
Wchodzę do przejścia, siwo od dymu, smród...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 41 gości