Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX- POMOCY!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 05, 2010 20:31 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX

ok, poprawiłam datę przy Flow.
Maluchy zaraz dodam do wątku...

Opisy mają: Arsen nr 120, Flow nr 159, Zafirka BN, Dorotka nr 84, Sami nr 67, Leo BN.
Kilka kotów wrzuconych zajawkowo na stronę schronu, opisy do uzupełnienia.

Aha, jeden z kociaków poszedł dziś do domu. Który, niestety nie wiem.

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Wto sty 05, 2010 21:25 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX

Georg-inia pisze:Powiedzcie mi tylko, co ze szczeniakiem? tym z chorymi łapkami? bo jak mam się przegrzebywać przez pół wątku to mi się zbiera na płacz...

szczeniaczek jest w bardzo dobrym DT poszedł jeszcze przed świętami i jest rehabilitowany.
szczekająca sunia jamniczkowata jest w domu stałym

niestety nie żyje pies Drops, taki długi biały tłuścioszek
Krzysio znalazł go w Wigilię połamanego, psinka poślizgną sie na kałuży i nie dało rady :( :( :(

teraz w kociarni mieszka już tylko 1 sunia- Żona
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Wto sty 05, 2010 22:00 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX

ruru pisze:niestety nie żyje pies Drops, taki długi biały tłuścioszek
Krzysio znalazł go w Wigilię połamanego, psinka poślizgną sie na kałuży i nie dało rady :( :( :(

teraz w kociarni mieszka już tylko 1 sunia- Żona

Ten Dziadziuś? niewidomy, głuchy i bez ząbków? biedny... on stanowił już właściwie "wystrój" kociarni :( [']

jak znam p. Mariolę, to zaraz jakieś towarzystwo Żonce skombinuje :)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro sty 06, 2010 7:54 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX

Dziewczyny - mam zapytanie z domku wychodzącego w Ozorkowie, w podobno bezpiecznej (jak na domek wychodzący) okolicy, o łagodną kotkę do 7-8 m-cy, ale może Pani da się przekonać i na starszą. Może i na kocurka dałaby się przekonać. Jeżeli nie będzie ciachnięty - obiecuje tego dopilnować. W domu jest starszy piesek kociolubny, przywiązany emocjonlanie do ich poprzedniej kotki, która odeszła ze starości. Czy macie pomysł kogo polecić ze schronu? Ew. z naszych DT (ale nie wiem kto dopuszcza wychodzące domki). Przesłałam jej już Aktualnie Oczekujących od CC i annskr.
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Śro sty 06, 2010 12:13 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX

ale zimą to chyba nie będą wypuszczali kota na zewnątrz? :roll:
Jeśli mieszkalby w domu, i wychodził na dwór, gdyby chciał, a okolica spokojna i nie przy głównej ulicy to czemu nie?
Kilka miesięcy do wiosny jest, kot miałby czas przyzwyczaić się do nowego miejsca.
Spokojny starszy kot może byłby lepszym wyborem - młodzież jest ruchliwa i ma zapędy do ganiania po okolicy. Lepiej, by wzięli już ciachniętego, jeśli to dom wychodzący.
Może któryś ze spokojnych kotów: Arsen, Marvin, Chmurka, Falka?
I kilka jeszcze nieopisanych.

Sis

Post » Śro sty 06, 2010 12:36 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX

jutro chyba się wybiorę do schronu
bo w łikend mnie nie będzie
chciałabym tą małą koteczkę opisać co wróciła z adopcji
tę z zamglonym oczkiem
no i jakby cuś potrzebne to piszcie, to sobie zanotuję, żeby sprawdzić

i tak myślę o tej grzybicy może by spróbować z EM greenami:
http://www.emgreen.pl/wartosc-i-zasada- ... 2,102.html
co myślicie?
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Śro sty 06, 2010 12:38 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX

ruru pisze:chciałabym tą małą koteczkę opisać co wróciła z adopcji
tę z zamglonym oczkiem

mam chyba jej zdjęcia jeszcze w kompie w domu, sprawdzę wieczorem :)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro sty 06, 2010 12:40 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX

Rozumiem Twoje obawy Sis. Zawsze je mam jak słyszę kot wychodzący. Widzę wtedy wszystkie możliwe wypadki... Ale cóż - nie wszyscy mają to samo podejście albo warunki.
Pani pisała, że poprzednia kotka rzadko korzystała z tej wolności, bo zwyczajnie nie garnęła się na zewnątrz. Napiszę jej na wszelki wypadek, że zima, że czas na aklimatyzację i zadomowienie się kota itp. I podsunę ww. kotki :).

Nie chcę zaśmiecać wątku przytaczaniem treści maila, ale Pani wydaje się rozsądna. Chemii w ogrodzie nie stosują, sąsiedzi są przyjaźni zwierzętom, a ruch samochodowy mały. Choć wiadomo, że nawet jak mały... to i tak jest. Każdy przecież pod dom autkiem podjeżdża.
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Śro sty 06, 2010 12:50 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX

rybcie pisze:Rozumiem Twoje obawy Sis. Zawsze je mam jak słyszę kot wychodzący. Widzę wtedy wszystkie możliwe wypadki... Ale cóż - nie wszyscy mają to samo podejście albo warunki.
Pani pisała, że poprzednia kotka rzadko korzystała z tej wolności, bo zwyczajnie nie garnęła się na zewnątrz. Napiszę jej na wszelki wypadek, że zima, że czas na aklimatyzację i zadomowienie się kota itp. I podsunę ww. kotki :).

Nie chcę zaśmiecać wątku przytaczaniem treści maila, ale Pani wydaje się rozsądna. Chemii w ogrodzie nie stosują, sąsiedzi są przyjaźni zwierzętom, a ruch samochodowy mały. Choć wiadomo, że nawet jak mały... to i tak jest. Każdy przecież pod dom autkiem podjeżdża.

Ta Pani wie o konieczności nie wypuszczania kota przez jakiś czas aby mógł się dobrze zaaklimatyzować i przyzwyczaić do nowego miejsca i ludzi, już sobie o tym pisałyśmy.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Śro sty 06, 2010 12:57 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX

iwcia pisze:
rybcie pisze:Rozumiem Twoje obawy Sis. Zawsze je mam jak słyszę kot wychodzący. Widzę wtedy wszystkie możliwe wypadki... Ale cóż - nie wszyscy mają to samo podejście albo warunki.

Ta Pani wie o konieczności nie wypuszczania kota przez jakiś czas aby mógł się dobrze zaaklimatyzować i przyzwyczaić do nowego miejsca i ludzi, już sobie o tym pisałyśmy.

ooo kontaktowała się z Tobą? Może już ma kogoś na oku? Trzymam kciuki :) :ok: .
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Śro sty 06, 2010 13:07 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX

ja swoich tymczasów nie wydaję do domówi wychodzących, ale nie jestm im przeciwna. Jeśli rozsądny. Bo np. Zulusek mieszka w domu wolnostojącym, ale wychodzi tylko w szelkach.
A niektóre koty fantastycznie nadają się do takich domów, bo np. już wcześniej mieszkały w domu i wychodziły.
Ten dom wydaje się dobrym domem, ale należałoby na pewno konkretnie o konkretnym kocie porozmawiać.
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro sty 06, 2010 13:20 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX

magdaradek pisze:ja swoich tymczasów nie wydaję do domówi wychodzących, ale nie jestm im przeciwna. Jeśli rozsądny. Bo np. Zulusek mieszka w domu wolnostojącym, ale wychodzi tylko w szelkach.
A niektóre koty fantastycznie nadają się do takich domów, bo np. już wcześniej mieszkały w domu i wychodziły.
Ten dom wydaje się dobrym domem, ale należałoby na pewno konkretnie o konkretnym kocie porozmawiać.

dlatego podałam namiary na annskr, bo tam chyba banda sokolnicka była i in. wychodzące.
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Śro sty 06, 2010 14:07 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX

Dziewczyny dla mnie: dobry dom wychodzący czy schronisko - odpowiedź jest prosta.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro sty 06, 2010 14:30 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX

zależy. są koty po urazach, mniej sprawne, czy wybitnie domowe, i dla tych dom wychodzący raczej nie jest wskazany.

Ruru, jeśli dasz radę, prośba o spisanie z kart danych kotów
159 - Flow, ma już opis
nr: 217:
http://picasaweb.google.com/kotylion.pl ... 3967422482
nr 30
http://picasaweb.google.com/kotylion.pl ... 9845331602
nr 206 (nie było karty, spradzić chociaż płeć)
http://picasaweb.google.com/kotylion.pl ... 7617967026
nr 147
http://picasaweb.google.com/kotylion.pl ... 7396313042
i koty z 3:
http://picasaweb.google.com/kotylion.pl ... BoksNrIII#
(nr 178, 36, 119, Pascala BN - może Krzysiek coś o nim wie)

Sis

Post » Śro sty 06, 2010 15:03 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX

Dobrze Asiu, posprawdzam

Georg-inia pisze:
ruru pisze:chciałabym tą małą koteczkę opisać co wróciła z adopcji
tę z zamglonym oczkiem

mam chyba jej zdjęcia jeszcze w kompie w domu, sprawdzę wieczorem :)

dawaj, dawaj Inga,
a może jeszcze znajdziesz jakieś notki o niej
teraz ma nr.186
a przedtem miała 207
Obrazek
Obrazek

ruru

[poprzednia][następna]